Ringerike
RIN

Sliteseier!

(Stjernen – Ringerike 3-2) Stjernen møtte et heltent og godt organisert Ringerike til dyst i Stjernehallen i kveld. De røde måtte finne frem både lønnesirup og sisu i løpet av kampen, men via en sterk sisteperiode, så halte man i land nok en seier og sikret tre nye poeng.

Første periode begynte på sedvanlig vis i et høyt tempo, og Stjernen spilte seg til flere muligheter, men manglet kanskje det lille ekstra foran Ringerikes målvakt. Ringerike skulle vise seg å fyre på alle sylindre i en kamp hvor Stjernen gikk litt på halv maskin. Etter drøyt halvspilt periode var det bortelaget som skulle ta initiativet i kampen. Mikael Mikalsen satt utvist for hekting, da Ringerikes Dustin Parks fant nettmaskene og scoret periodens eneste mål. De siste ti minuttene av perioden var det Ringerike som kontrollerte, og Stjernen så ut til å ha mistet litt av energien de hadde mot Vålerenga og Sparta. Skuddstatistikken vant for øvrig hjemmelaget med 8 mot 6.

Midtperioden skulle dog vise seg å bli litt mer dramatisk, til tross for at hjemmelaget igjen startet noe energiløst. Kampen fortsatte i samme spor som i den første, og Ringerike viste at de på ingen måte blir noen kasteball i årets Fjordkraft-liga. Noe måtte gjøres, og som «Skipper’n» og spinaten fant Stjernens kanadiere frem lønnesirupen og tok ansvar. Først utlignet Riley Brace på pasning fra landsmann Tyler Coulter etter nesten syv minutters spill. Et par minutter senere tok Ringerike riktignok på nytt ledelsen ved Brett Perlini, en ledelse som skulle stå seg til det gjensto to minutter av den andre perioden. Tyler Coulter satte så pucken i mål etter pasninger fra Patrick Newell og Kevin Davies, noe dommerne først ikke fikk med seg. Først etter periodeslutt (som da var første stopp i spillet etter scoringen) fikk de se scoringen på video og godkjente målet. Klokka ble stilt tilbake, så det siste minuttet ble spilt på nytt. Den andre perioden endte til slutt 2-2 med en skuddstatistikk i Ringerikes favør med 6 mot 8.

Før den tredje perioden gjorde hovedtrener Anders Olsson noen endringer i rekkene, og det var et Stjernen som tok kontroll fra start av som entret isen. Ringerike begynte å merke kjøret og ble presset bakover på banen, mens de røde jaktet en ledelse. En utvisning på Leonards Rimjans for tripping skulle vise seg å bli skjebnesvangert. Etter ni minutters spill, cirka halvannet minutt ut i overtallsspillet, var det tid for litt finsk sisu. Kevin Davies og Patrick Newell var servitører da Arttu Niskakangas ladet kanonen og klistret pucken opp i krysset bak Ringerikes målvakt Mattias Pettersson. De resterende minuttene av sluttperioden ble en transportetappe hvor Stjernen hadde god kontroll på det som skjedde utpå isparketten. Ringerike forsøkte å ta ut keeper mot slutten av kampen og spille seks mot fem, men Stjernen holdt unna og Mikael Mikalsen var millimeter fra å øke ledelsen til 4-2 i åpen kasse.

De røde tok sin tredje strake seier i hva som ble en skikkelig slitekamp. Stjernen viser styrke ved å vinne på en litt dårlig dag og vippe en jevn kamp til sin favør. Samtidig bør det nevnes at Ringerike har et godt lag på gang, og det kan bli flere tøffe oppgjør mot gjengen fra Hønefoss.