Borte
Storhamar
STO

Magisk i Stjernehallen

(Stjernen – Storhamar 5-2) Noen fra kommunen bør definitivt dra på befaring i Stjernehallen i morgen, for med et fyrverkeri av en hockeykamp, gnistrende spill av Stjernen og et publikum i storform så er det meget mulig at taket på hallen ble regelrett løftet av hele hallen.

Riktignok så det ikke slik ut i den første perioden, hvor Storhamar var det beste laget. Hamarsingene presset på fra start av, og hadde flere lengre angrep i Stjernens sone. Det hjalp heller ikke at hjemmelaget pådro seg flere utvisninger som innebar seks minutter i undertallsspill. Derfor var det ikke ufortjent at Storhamar tok ledelsen etter nesten åtte minutters spill ved Samuel Solem, mens Brendan Ellis satt utvist for hekting. I den siste halvdelen av perioden pådro også bortelaget seg noen utvisninger, så Stjernen fikk muligheten i overtallsspill uten å få noen nevneverdige resultater av det. Perioden ebbet ut med ledelse 1-0 til Storhamar, mens skuddstatistikken endte uavgjort med 8 mot 8.

Så våknet det røde monsteret for alvor. Stjernen viser igjen hvordan tålmodighet og tro mot sitt eget spill gir resultater. Bare fem minutter inn i perioden er Tyler Coulter på rett plass og utligner etter bra forarbeid av Riley Brace og Magnus Eikrem Haugen. Bare 37 sekunder senere kriger Coulter inn 2-1 etter at Ole Einar Engeland Andersen legger pucken på mål og Stian Nybraaten Hansen er våkent med på returen. Stemningen fra tribunen er helt enkelt elektrisk! Storhamar får sin utligning i spill fem mot tre ved Mikael Zettergren, etter at både Sander Rønnild og Brendan Ellis ble utvist for å forsinke spillet. Ved snaut halvspilt midtperiode barker spillerne sammen foran Stjernen-målvakt Jørgen Hanneborg og Mikael Mikalsen og bortelagets Patrick Elvsveen sendes i dusjen. Men Stjernen fortsatte å spille med stor selvtillit og bare halvannet minutt senere er Riley Brace nok en gang servitør sammen med Arttu Niskakangas da Håkon Imset Stormli får pucken foran mål og scorer sikkert. 3-2, og over 1700 tilskuere går nesten av hengslene! Stjernen har fullstendig dominert den andre perioden, men hjertet langt utenpå drakta. Mer jubel skulle det bli i det Kevin Davis får pucken på blålinja i offensiv sone og drar til med et håndleddsskudd. Storhamars keeper hører bare suset når Davis øker ledelsen til 4-2, en ledelse som også skulle stå seg til pause etter en ellevill periode. Skuddstatistikken vinner hjemmelaget også med 15 mot 8.

Tempoet i den tredje perioden ble noe roligere, og Storhamar kom best ut fra start. Målvakt Jørgen Hanneborg hadde imidlertid få problemer med å redde de sjansene som kom. I stedet så spiser Stjernen seg inn i kampen på nytt. Etter nesten fem minutters spill jobber Andreas Heier utrettelig, gir ikke Storhamar-spillerne fred og vinner til slutt pucken. Gummiskiva sendes til Austin Cangelosi, amerikaneren serverer så Riley Brace som på direkten smeller pucken i mål og øker Stjernens ledelse til 5-2. Resten av perioden bar preg av et noe frustrert bortelag som forsøkte å komme seg inn i kampen igjen, men Stjernen var flinke til å holde Storhamar unna og gjøre jobben lettere for Hanneborg. Hjemmelaget scorer periodens eneste mål, og sluttresultatet ender 5-2 til stående trampeklapp fra over 1700 tilskuere som hadde funnet veien til Stjernehallen i kveld. Skuddstatistikken i den siste perioden endte i Storhamars favør med 11 mot 9, og Stjernen klatrer tilbake på første plass på tabellen!