Grüner
GRU

Fransk aften i Grünerhallen

(Grüner – Stjernen 2-3 e.s.s.) Et offensivt Stjernen tok tidlig tak i kampen og ledet med to mål allerede etter fire minutter. Men det skulle vise seg at de røde måtte jobbe hardt for poengene, da Grüners franske målvakt sto resten av kampen på hodet. Etter at hjemmelaget fikk utlignet Stjernens ledelse, måtte det hele til slutt avgjøres på straffeslag.

Det var Stjernen som kom best i gang på «løkka» mot Grüner. De røde gikk offensivt til verks fra start av og la et solid press på hjemmelaget. Allerede etter tre minutter var det duket for ledelse – Riley Brace kom seg foran Grüners franske målvakt Quentin Papillon, kanadieren gjorde ingen feil og sørget for at det sto 1-0 på lystavla. Stjernen fortsatte å spille i et høyt tempo, og Grüner hadde vanskeligheter med å få pucken ut av egen sone. Det resulterte i en dobling av Stjernens ledelse. Tyler Coulter kriger og får avsluttet på mål, og Filip Gunnarsson fikk en enkel jobb med å sende returen i åpent mål. Men hjemmelaget hadde ikke tenkt til å gi seg, med deres første skudd på mål etter syv minutters spill reduserer Gustaf Berling til 1- 2 og det ble litt nerve i kampen igjen. Stjernen fikk riktignok lagt et nytt trykk på Grüner i et overtallsspill mens Petter Andersen satt utvist for interference, men fikk ikke uttelling på mulighetene. Gutta fra «løkka» skulle også få prøve seg i overtall etter at Stjernen pådro seg lagstraff for ha for mange spillere på isen og en påfølgende utvisning på Andreas Heier for slashing. Hjemmelaget spilte seg frem til en håndfull farligheter, men Stjernen og målvakt Preben Rabben Arntsen holdt unna. 1-2 til Stjernen sto seg da til pause, og de røde vant også skuddstatistikken med 10 mot 8.

Midtperioden foregikk stort sett i Grüners sone. Stjernen la et massivt press fra start av og det var lange perioder hvor hjemmelaget kun fikk pustepause ved å sende pucken til icing. Men det manglet det lille ekstra foran mål. Tyler Coulter, Riley Brace, Andreas Heier, Jonathan Hermansson og Casper Myklebust med flere fikk store muligheter, men maktet ikke å sette pucken bak en god Quentin Papillon i Grüners mål. Så får hjemmelaget en mulighet i overtall da Ole Einar Engeland Andersen fikk en utvisning for holding, og totalt mot spillets gang fikk Grüner utlignet da Gustaf Berling satt sitt andre mål for kvelden. Stjernen maktet ikke å svare, og perioden ebbet ut på stillingen 2-2. Stjernen vinner for øvrig skuddstatistikken med 15 mot 5, men ble voldsomt ineffektive foran mål.

Grüner hadde utvilsomt fått energi av utligningen i midtperioden, og gikk uredd til verks mot et Stjernen som ikke fikk det helt til å stemme. De røde kom seg til muligheter, blant annet ved Benjamin Byrkjeland og Patrick Newell, men kampens definitivt største profil – Grüners målvakt Quentin Papillon – både sto på hodet og var «sprellemann» samtidig og reddet skudd etter skudd fra de røde. Preben Arntsen i Stjernen-målet ble også satt på prøve, men holdt også unna. Stjernen presset videre på, men Grüner spilte med stor selvtillit og var dyktige på å være på rett side av pucken til enhver tid. Frustrasjonen til bortelaget var nok til å ta og føle på, og det var nok en franskmann som var årsaken til det. Perioden ender målløs, og siden stillingen var 2-2 var det duket for sudden death. Skuddstatistikken i den tredje perioden endte for øvrig med 16 mot 6 i favør Stjernen.

Overtidsperioden begynte med et overtall for Stjernen, siden Sander Frøberg ble utvist i sluttesekundene av den tredje perioden for tripping. Det var de røde som dominerte også i overtiden, men igjen var Papillon på alle de riktige stedene og kampen måtte avgjøres på straffeslag. Skuddstatistikken i overtiden endte også i favør Stjernen med 3 mot 0. På Stjernens fjerde straffe måtte til slutt Papillon gi tapt for Andreas Heier, og Patrick Newell avgjorde kampen med den påfølgende straffe etter at Grüner hadde bommet på sin fjerde straffe.