Frisk Asker
FRI

Taktisk triumf i Asker

(Frisk Asker – Stjernen 1-2) Det ble ingen målfest i Askerhallen i kveld, og Stjernen havnet tidlig under i målprotokollen. Men et godt organisert Stjernen spilte seg tålmodig opp igjen, snudde og avgjorde kampen allerede i den første perioden.

Det var to angrepsvillige lag som åpnet ballet i Askerhallen. Både Frisk og Stjernen gikk offensivt til verks, men kom ikke helt til de store mulighetene foran mål. Målvaktene Henrik Fayen-Vestavik og Jørgen Hanneborg hadde få problemer med å redde de puckene som kom. Det skulle gå åtte minutter av perioden før kveldens første nettkjenning kom, og det var hjemmelaget som først åpnet målkontoen. Viktor Granholm fikk servert pucken fra Anders Bastiansen og sørget for ledelse til Frisk Asker med et rapt håndleddsskudd. Det skulle riktignok ikke gå mer enn to minutter før Stjernen ordnet balanse i regnskapet med en lekker spillevending. De røde startet fra egen sone og Patrick Newell overrasket askerbøringene med en leken finte før han satte pucken i mål, med Brendan Ellis og Stian Nybraaten Hansen som servitører. Drøyt fire minutter senere var Stjernen på ferde igjen – Riley Brace snappet pucken i offensiv sone, serverte Ole Einar Engeland Andersen som fyrte av på direkten. Foran mål sto Tyler Coulter og styrte pucken i mål bak en sjanseløs Fayen-Vestavik. Stjernen hadde snudd kampen, men sekunder etterpå kunne det stått 2-2 hadde det ikke vært for Jørgen Hanneborg som vartet opp med litt «hockeygodis» i Stjernen-målet. Frisk Asker presset på mot slutten av perioden, blant annet hjulpet av at Tyler Coulter fikk en utvisning for tripping. Men Hanneborg hadde stengt butikken og sørget for at Stjernen kunne gå til pause med en 2-1 ledelse. Skuddstatistikken i den første perioden endte med 17 mot 10 i favør hjemmelaget.

Etter tre sekunder i undertall grunnet Coulters utvisning i den første perioden, tok Stjernen kontroll over midtperioden. Frisk Asker fikk riktignok noen muligheter som ble ryddet av veien etter godt defensivt spill av de røde og godt målvaktspill fra Jørgen Hanneborg. Men det var Stjernen som hadde initiativet i denne perioden hvor samtlige rekker hadde flere lengre angrep i Frisk Askers sone, og bare en god Henrik Fayen-Vestavik i Asker-målet hindret flere baklengs. Foruten et bra Stjernen-press og en Sander Rønnild som delte ut fysiske karameller til askerbøringene, så forble perioden målløs og våre røde iskrigere kunne igjen gå til pause og lede 2-1. Skuddstatistikken i den andre perioden endte 14 mot 8 i favør Stjernen.

I tredje periode var hjemmelaget mer med i kampen igjen og spillet jevnet seg noe mer ut. Men Stjernen jobbet både iherdig og tålmodig, var flinke til å posisjonere seg så Frisk Asker ikke klarte å etablere noe særlig med press i offensiv sone. De røde spilte seg til flere gode muligheter, men målvakt Fayen-Vestavik holdt unna. Det samme gjorde Hanneborg da askerbøringene først kom på en visitt i Stjernens sone. «Guttæne» fikk også prøve seg i overtall da Magnus Geheb fikk en utvisning for farefullt spill med høy kølle, men fikk ingen uttelling. Det gjorde heller ikke hjemmelaget da Austin Cangelosi ble utvist for samme type forseelse noen minutter senere. Da perioden nærmet seg slutten valgte Frisk å ta ut målvakten og spille seks mot fem, men klokka tikket Stjernens vei og den tredje perioden endte også målløs med en skuddstatistikk i bortelagets favør med 12 mot 6. Kampen endte 2-1 til Stjernen og alle tre poengene ble med hjem til Fredrikstad.