Vålerenga
VIF

Tapte i sudden

(Stjernen – Vålerenga 2-3 e.s.d) Med over 1700 tilskuere på tribunen i kveldens TV-sendte kamp lå alt til rette for en ny hockeyfest i Stjernehallen. Det ble en real thriller, hvor Stjernen tidlig tok kontrollen og ledelsen, men Vålerenga spiste seg inn i kampen og tok med seg ekstrapoenget på overtid.

Som mot Sparta begynte Stjernen litt ustabilt, og Vålerenga fikk presse hjemmelaget de første minuttene. Det skulle dog ikke vare lenge – etter nesten fire minutters spill var kaptein Andreas Heier på rett plass til rett tid. Servert av Riley Brace og Brendan Ellis sørget Heier for å gi Stjernen ledelsen. De røde spilte solid defensivt og vartet opp med flere store muligheter ved blant annet Stian Nybraaten Hansen, Tyler Coulter og Filip Gunnarsson, men en god Steffen Søberg i Vålerenga-buret holdt Oslo-laget inne i kampen. Bortelaget forsøkte seg mot slutten av den første perioden, men 1-0 til Stjernen skulle stå seg til pause. Skuddstatistikken gikk i favør Stjernen med 15 mot 12.

Midtperioden begynte nesten som den første perioden. Vålerenga forsøkte å gå offensivt til verks fra start av, men Stjernen forsvarte seg godt. To minutter ut i perioden pådrar VIF seg en lagstraff for å ha for mange spillere på isen, og med bare sekunder igjen av overtallsspillet er Ellis og Brace på nytt servitører da Ole Einar Engeland Andersen lader børsa og dobler ledelsen med et skudd Steffen Søberg kun hørte suset fra. Etter dette jevnet spille seg noe mer ut. Heier kom for øvrig alene med Vålerenga-keeperen etter en nydelig pasning fra Riley Brace, men Stjernen-kapteinen maktet ikke å utnytte muligheten. Som nevnt, noe mer jevnere spill i den andre perioden, men Stjernen hadde god kontroll på kampen og 2-0 sto seg til pause. Skuddstatistikk i den andre perioden endte 6 mot 5 i favør Stjernen.

I den tredje perioden gjør Vålerenga noen endringer på rekkene og spiste seg litt inn i kampen. Mens Stjernens Mikael Mikalsen og VIFs Tobias Lindström soner hver sin tominutter for krysstakling er Jørgen Karterud frempå på en retur i spill fire mot fire og Oslo-laget reduserer til 2-1. Bortelaget skulle få litt blod på tann etter reduseringen, og klarer å stresse hjemmelaget til å gjøre feil. De røde virker slitne i det Daniel Sørvik er nær ved å utligne med et knallhardt skudd i stanga. Med snaut fire minutter igjen å spille så sitter den dessverre – Pontus Finstad får pirket pucken over streken og utligner til 2-2 i en periode hvor hjemmelaget virket slitne. Et entusiastisk publikum svarer med trampeklapp for å oppildne de røde og Stjernen kommer seg til noen siste muligheter, men 2-2 står seg til pause og det er duket for overtid. Skuddstatistikken i den tredje perioden endte 11 mot 7 i favør Vålerenga.

Overtiden spilles i inntil fem minutter med tre spillere mot tre. Ofte er det små marginer som avgjør en kamp i sudden death, og etter to minutters spill finner VIFs finske løper Mika Partanen nettmaskene og Vålerenga tar med seg to poeng. Skuddstatistikken i overtiden vinner også Oslo-laget med 2 mot 1.

Men Stjernen får med seg ett poeng, og leder fortsatt tabellen to poeng foran Lillehammer. Førstkommende lørdag venter Ringerike i Schjongshallen, pucken droppes kl. 16:00.