Manglerud
MAN

Avgjorde på 25 sekunder

(Stjernen – Manglerud Star 3-1) Stjernen hadde ikke den beste dagen på jobb i kveld, og måtte slite for poengene mot et hardtkjempende Manglerud Star. Etter en tam første periode, brukte Stjernen 25 sekunder i midtperioden på å avgjøre kampen.

Stjernen åpnet best de første minuttene av den første perioden hvor blant annet Ole Einar Engeland Andersen forsøkte å overliste Manglerud-keeper Ole Morten Furseth. Utover i perioden jevnet spillet seg mer ut, og Stjernen-keeper Preben Rabben Arntsen ble også satt på prøve. Manglerud Star nektet Stjernen å skru opp tempoet, og det var tamt ute på isparketten. Begge lag fikk også forsøke seg i overtall – først ved at Brendan Ellis fikk en utvisning for roughing drøyt midtveis i perioden, og så fikk Mangleruds Lucas Loob Trygg en utvisning for hekting snaue minuttet senere. Men ingen av lagene klarte å utnytte sitt overtall, og perioden ebbet ut med 0-0. Skuddstatistikken i den første perioden endte i favør hjemmelaget med 13 mot 9.

Åpningen av midtperioden fortsatte litt i samme sporet som den første, ingen av lagene klarte å skape noe særlig trykk i offensiv sone. Etter åtte minutter med stillingskrig, kom den forløsende scoringen. Filip Gunnarsson og Patrick Newell serverte Andreas Heier som kom i flott driv foran mål og kapteinen sendte de røde opp i ledelse med 1-0. Men rundt tre minutter senere er Stjernen uoppmerksomme i offensiv sone, Manglerud Star snappet pucken og kontret kjapt – ex-Stjernen spiller Christoffer Larssen Berger satte pucken i mål bak Rabben Arntsen og dermed var man like langt. Dette ville Stjernen ikke ha noe av, og skrudde opp tempoet. Først med en puck i stanga, før Riley Brace og Tyler Coulter fant Stian Nybraaten Hansen foran mål. Unggutten fyrte av på direkten, og ny ledelse for Stjernen. 25 sekunder senere var de røde på farten igjen og Coulter kriget inn 3-1 på pasning fra Filip Gunnarsson og Ole Einar Engeland Andersen. Etter dette hadde Stjernen stort sett kontroll på kampen, og de resterende seks minutter av perioden ble en liten transportetappe. Skuddstatistikken i den andre perioden endte igjen i favør hjemmelaget med 15 mot 6.

Den tredje perioden rakk knapt å bli to minutter gammel før Stjernen fikk et overtallsspill da Mangleruds Tobias Degvold sendte pucken over vantet. De røde presset på i overtallet for å få et fjerde mål, blant annet var Andreas Heier farlig frempå, men Manglerud Star holdt unna. De 1321 tilskuerne på tribunen fikk se et MS som hadde fått litt energi – de presset Stjernen og var nær ved å få en redusering. Anders Olsson tok en time out omtrent midtveis i perioden, hvor Filip Gunnarsson oppildnet sine lagkamerater til å få opp dampen de siste minuttene. En god Rabben Arntsen i Stjernen-målet gjorde flere kvalifiserte redninger og holdt hodet kaldt da Manglerud valgte å ta ut keeper og spille seks mot fem. Men perioden endte målløs, Stjernen viste styrke og vant på en dårlig dag. Skuddstatistikken i den tredje perioden endte i favør bortelaget med 12 mot 6.