Grüner
GRU

Niskakangas med hockeygodis mot Grüner

(Stjernen – Grüner 6-1) Stjernen begynte litt på gyngende grunn i kveld, men etter Anders Olsson rokerte litt på rekkene så fant de røde gasspedalen og tok kommandoen i kampen. Stjernen sikret nok en seier og tre nye poeng, kronet med en lekkerbisken fra Niskakangas og en ny kontrakt.

Stjernen åpnet den første perioden med et overtallsspill da Grüner pådro seg en utvisning for å ha for mange spillere på isen. Men til tross for å spille seg til flere store muligheter, så fikk ikke Stjernen uttelling. Hjemmelaget fikk ikke helt opp tempoet i denne perioden, og det skulle straffe seg etter syv minutters spill hvor Magnus Eikrem Haugen mistet pucken i egen sone. Grüners Trym Auren fikk fri bane mot mål og sendte bortelaget i ledelsen. Stjernen fortsatte å male på, og til tider var det kun en meget god Quentin Papillon i bortelagets mål som holdt gutta fra løkka inne i kampen. Utligningen skulle også til slutt komme – etter femten minutters spill sendte Brendan Ellis pucken på mål, en dekket Grüner-målvakt klarte ikke helt å blokkere, og pucken trillet sakte i mål. Flere mål ble det ikke i den første perioden – en periode hvor Grüner holdt følge, og Stjernen slet litt med tempoet. Skuddstatistikken endte 15 mot 7 i favør hjemmelaget.

Før midtperioden gjorde hovedtrener Anders Olsson noen grep og rokerte litt på rekkene. Det virket som at det gjorde susen, og Stjernen fant gasspedalen. I åpningsminuttene av denne andre perioden hadde Grüner nok med å forsvare seg, mens de røde produserte muligheter på løpende bånd. Til slutt skulle man også få ta ledelsen, i undertall. Mens Arttu Niskakangas satt utvist for farefullt spill med høy kølle, snappet Stjernen pucken og Håkon Imset Stormli kunne kontre inn 2-1 etter syv minutters spill. Drøyt syv minutter senere får Grüner en utvisning i det Mattias Brenne Halvorsen fikk to minutter for holding. Stjernen trengte kun 22 sekunder av overtallsspillet, da Patrick Newell plukket opp en retur etter mye trafikk foran Grüners franske målvakt Papillon og sendte den sikkert i mål etter forarbeid av Kevin Davis og Andreas Heier. 4-1 kom bare fire minutter senere da Sander Rønnild sendte av gårde et dragskudd fra blålinja som Austin Cangelosi styrte i mål. Det kunne ha stått 5-1 til pause, men Tyler Coulters scoring rakk akkurat ikke over mållinja før det hadde gått 20 minutter. Dermed 4-1 til pause, og en skuddstatistikk som også gikk i favør hjemmelaget med 15 mot 9.

Tredje periode ble litt som kan kaller på fagspråket en transportetappe. Ingen av lagene klarte å skape noe særlig de første minuttene. Stjernen farlig frempå ved et par anledninger, men Grüners målvakt reddet det som kom. Etter 15 minutter hvor de røde hadde full kontroll på omstendighetene, fikk de fremmøtte på tribunen mer å juble for. Benjamin Byrkjeland sendte en smart pasning til Arttu Niskakangas som iskaldt økte Stjernens ledelse til 5-1. Kveldens andre undertallsspill kom da Austin Cangelosi pådro seg en utvisning for tripping, og nok en gang kom Stjernen på en kontring. Niskakangas hadde tydeligvis vært og snust litt på søtsakene i kafeteriaen, for det var virkelig «hockeygodis» finnen fant frem for å fastsette sluttresultatet til 6-1. En lekker dragning, for så å vippe pucken opp i nettaket på backhand. Magnus Eikrem Haugen og Jørgen Hanneborg var servitører. Skuddstatistikk i den siste perioden endte også i favør hjemmelaget med 10 mot 8. Og apropos Eikrem Haugen, så signerte den storvokste backen en ny 1+1-kontrakt med Stjernen etter kampslutt!