Vålerenga
VIF

For en lagmoral!

(Vålerenga – Stjernen 4-5 e.s.d) Stjernen havnet under med hele 4-0 etter en bekmørk første periode, men derfra og ut skulle det bli stjerneklart. Med en enorm lagmoral og vinnervilje hentet våre røde helter inn Vålerengas ledelse. Stjernen nektet plent å gi seg, og sikret til slutt to poeng etter en eventyrlig opphenting.

Den første perioden ble nok en periode Stjernen aller helst vil glemme. Allerede etter 55 sekunder fant Vålerenga veien til nettmaskene da Tobias Lindström scoret vertenes første mål. Spillet jevnet seg riktignok noe ut etter dette – Stjernen var absolutt på høyde med Vålerenga, og skapte flere gode muligheter blant annet ved Patrick Newell og kaptein Andreas Heier, men hjemmelagets målvakt Steffen Søberg holdt unna. Etter nesten fjorten minutters spill doblet Pontus Finstad VIFs ledelse til 2-0. To minutter senere fikk Lindström øke til 3-0, og samme mann økte også til 4-0 med drøyt to minutter igjen av perioden. Skuddstatistikken endte også i hjemmelagets favør med 12 mot 7.

Mens det var mørkt i den første perioden, fant Stjernen utvilsomt lysbryteren i midtperioden. Etter bare tre minutter måtte Vålerenga ty til ulovlige midler for å stoppe en mulighet for Stjernen, og de røde fikk tildelt et straffeslag. Austin Cangelosi viste frem både myke håndledd og nerver av stål da han reduserte til 4-1. Stjernen fikk energi av reduseringen, kjempet seg inn i kampen igjen og spillet bølget frem og tilbake med muligheter begge veier foran både Steffen Søberg og Jørgen Hanneborg. Stjernens sisteskanse spilte seg veldig opp fra den første perioden og vartet opp med flere såkalte «TV- redninger». Drøyt midtveis i perioden var VIF på ny ute med ulovligheter, og Stjernen fikk tildelt nok et straffeslag. Denne gangen var det Tyler Coulter som viste finesse og reduserte ytterligere til 4-2. Flere av de tilreisende supporterne fra Fredrikstad begynte å øyne et lite håp. Det håpet ble ikke noe mindre da Andreas Heier plukket opp en retur med fire minutter igjen å spille, og skapte ny nerve i kampen ved å redusere til 4-3 assistert av Ole Einar Engeland Andersen og Austin Cangelosi. Vålerenga hadde sine muligheter denne perioden, men det var Stjernen som hadde initiativet og vant perioden 3-0 og skuddstatistikken med 16 mot 11.

Stjernens vinnervilje skulle fortsette inn i den tredje perioden, da allerede etter halvannet mitt fikk Tyler Coulter kjempe seg inn foran Steffen Søberg. Kanadieren gjorde ingen feil og pucken han fikk servert fra Andreas Heier feide han opp i nettaket og Stjernen hadde utlignet til 4-4 etter å ha ligget under med 4-0! Resten av perioden skulle bli en virkelig neglebiter. De første ti minuttene hadde de røde Vålerenga virkelig på gyngende grunn og kunne fort ha tatt ledelsen i kampen. Flere muligheter kom på løpende bånd og bare målvakt Steffen Søberg holdt VIF inne i kampen. De siste ti minuttene var Vålerenga det førende laget, men fikk ikke uttelling siden Jørgen Hanneborg hadde stengt målet for kvelden og lagkameratene hans ikke nølte et sekund med å hive seg ned, blokkere skudd og ta en for laget. Filip Gunnarsson fikk plutselig en gigantisk mulighet til å sikre seieren i sluttsekundene, men alene med VIF-målvakten maktet han ikke omsette skudd til scoring. Dermed var det klart for overtid, eller «sudden death» på Jordal Amfi. Skuddstatistikken i den tredje perioden endte for øvrig i favør Stjernen med 17 mot 15.

Stjernen måtte starte overtiden i undertall, ettersom Tyler Coulter ble utvist for hekting med 45 sekunder igjen av den tredje perioden. Men våre røde helter kjempet heroisk og holdt Vålerenga unna til man ble fulltallig og kunne spille tre mot tre. En skuddstatistikk som endte uavgjort 2 mot 2, forteller om en jevnspilt overtid. Helt til Ole Einar Engeland Andersen og Riley Brace fant lagkamerat og bærer av gullhjelmen Patrick Newell. Newell fant en åpning i Vålerengas mål og sendte trenere, lagkamerater og tilreisende supportere til himmels ved å sikre seier 5-4 og to nye, viktige poeng!