Grüner
GRU

Sliteseier i Grünerhallen

(Grüner – Stjernen 2-4) Stjernen ønsket å ta initiativet fra start i kveldens kamp mot Grüner, og fikk en tidlig ledelse. Men hjemmelaget utlignet og holdt følge i den første og andre perioden, før de røde skrudde opp tempoet og avgjorde kampen i sluttperioden.

Rød ledelse etter første periode
Stjernen tok tidlig kommandoen i Grünerhallen, og spilte seg til noen muligheter allerede i åpningsminuttene. Men det eneste som fant nettmaskene var Tyler Coulter i det han kolliderte med hjemmelagets målvakt Quentin Papillon. Et par minutter senere skulle Grüner også få sin første mulighet i overtall da Jonathan Hafsmoe ble utvist i to minutter for tripping. Stjernen hadde få problemer med å håndtere Grüners overtallsspill, og hjemmelaget rakk knapt å bli fulltallige før de røde skulle gjøre vondt til verre. Etter fem minutters spill ble nevnte Coulter servert en nydelig pasning fra Benjamin Byrkjeland og kanadieren ventet ut målvakten før han sendte Stjernen i ledelsen. Drøyt fire minutter senere var det Grüners tur til å juble. Tobias Skuterud fikk styrt pucken i mål og utlignet for hjemmelaget. Stjernens målvakt Preben Rabben Arntsen mente han ble hindret, dommerne valgte å sjekke videobildene og godkjente scoringen. Dette ga hjemmelaget ny energi, og spillet jevnet seg mer ut. Med omtrent syv minutter igjen å spille rotet Filip Gunnarsson bort pucken i egen sone, og ble belønnet med to minutters utvisning for hekting. En ny mulighet for hjemmelaget i overtallsspill, som Stjernen igjen hadde god kontroll på. Mot slutten av perioden spilte de røde seg til flere gode muligheter – blant annet prikket Ole Einar Engeland Andersen stolpen, mens Patrick Newell maktet ikke å finne nettmaskene fra kloss hold. Ny ledelse til Stjernen skulle det likevel bli. Med overkant av ett minutt igjen å spille ble hjemmelagets Emil Holm Larsen utvist for tripping, og Stjernen fikk sitt første overtallsspill for kvelden. Med 20 sekunder igjen av perioden sendte Brendan Ellis pucken mot mål, hvor Austin Cangelosi befant seg og styrte pucken i mål. Dommerne valgte også å se denne scoringen på video, men godkjente målet og Stjernen kunne gå til pause med ledelse 2-1. Skuddstatistikken i den første perioden endte i favør Grüner med 12 mot 7.

Hjemmelaget friskest i midtperioden
Perioden rakk å bli 23 sekunder gammel bør Grüners svenske nykommer Anton Blomberg fikk en utvisning for tripping, men et upresist overtallsspill fra de røde sørget for at Stjernen ikke fikk noen utelling i overtallet. Håkon Imset Stormli skulle dog få en stor mulighet idet hjemmelaget ble fulltallig. Trønderen tråklet seg omtrent gjennom samtlige motstandere, men Grüners målvakt Papillon reddet forsøket. Bare minuttet senere skulle hjemmelaget få uttelling. Tim Robin Johnsgård fikk en kontringsmulighet, sendte pucken videre til Blomberg som videresendte den i mål bak en sjanseløs Rabben Arntsen i Stjernens mål, og utligningen var et faktum. Stjernen tråkket så litt hardere på gassen og skapte flere gode muligheter. Cangelosi, Heier, Håkon Nilsen og Arttu Niskakangas med flere hadde store sjanser til å sende Stjernen i ledelsen på nytt, men de røde slet med å finne nettmaskene hos et Grüner-lag som spilte med stor energi. Perioden ebbet med stillingen 2-2, etter 20 minutter hvor Stjernen skapte muligheter, men mye upresist spill hindret de røde fra å notere seg for flere scoringer. Grüner spilte med selvtillit og energi, men Stjernens målvakt Preben Rabben Arntsen og hjemmelagets målvakt Quentin Papillon gjorde begge flere kvalifiserte redninger og holdt sine lag inne i kampen. Skuddstatistikken endte i favør bortelaget med 17 mot 10.

Scoring i undertall avgjorde
Den tredje perioden begynte med et overtallsspill for Grüner etter Tyler Coulter pådro seg en utvisning for krysstakling da pausesignalet gikk etter den andre perioden. Det skulle likevel ikke hindre Stjernen fra å gå opp i ledelsen. 51 sekunder ut i Grüners overtall snappet Patrick Newell pucken og kom alene med hjemmelagets målvakt Papillon. Newell var iskald, og sendte de røde nok en gang i ledelsen. Derfra og ut tok Stjernen kommandoen og så seg ikke tilbake. De røde spilte seg til flere gode muligheter, og Grüner kom kun på en sjelden visitt foran Stjernen-målvakt Preben Rabben Arntsen. Tyler Coulter fikk seg en smell i ansiktet og ble sittende i spillerboksen noen minutter, men viste krigerinnstilling da han brått var tilbake i aksjon igjen. Med snaut åtte minutter igjen av perioden fikk Stjernen et nytt overtall da hjemmelagets Mattias Brenne Halvorsen fikk to minutters utvisning for en tripping. Men til tross for godt etablert spill i offensiv sone, fant ikke Stjernen veien inn bak Grüners målvakt. Det skulle bli flere gode muligheter fra Stjernen. Coulter serverte Heier på bakerste stolpe, men avslutningen ble for upresis. Sekunder senere hadde Jonathan Hermansson en avslutning som gikk millimetre utenfor mål før Imset Stormli kom alene mot mål, men Papillon reddet. Med ett minutt igjen å spille tok Grüner ut målvakten og spilte seks mot fem i jakten på en ny utligning. Etter en dropp i Stjernens sone, punkterte Riley Brace kampen fra egen sone ved å sende pucken i det åpne målet. De røde måtte jobbe for seieren i Grünerhallen i kveld, men vant til slutt 4-2 og alle tre poengene ble med hjem til Fredrikstad. Skuddstatistikken i den tredje perioden endte for øvrig i favør Stjernen med 14 mot 3, totalt 25 – 38.