Borte
Stjernen
STJ

Tøff batalje i Askerhallen

(Frisk Asker – Stjernen 5-3) Det ble tett og jevnt i kveldens oppgjør i Askerhallen mellom Frisk Asker og Stjernen. Tangotrøyene kom best i gang, mye takket være rekka med Gustafsson, Morley og Lagacè, men etter hvert våknet Stjernen og skapte skikkelig spenning i kampen. Dessverre holdt det ikke helt inn.

Det var to lag som følte litt på hverandre i begynnelsen av den første perioden. Ingen ville risikere noe, som medførte at de største mulighetene uteble og målvaktene Jørgen Hanneborg og Henrik Fayen-Vestavik hadde få problemer å plukke de puckene som kom. Da det nærmet seg halvspilt periode begynte spillet å åpne seg noe opp, og det var hjemmelaget som kom til de største mulighetene, men Hanneborg vartet opp med flere gode redninger. Så ble det overtallsspill til Frisk etter 12 minutters spill da Brendan Ellis ble utvist for roughing, og Frisk Asker brukte rundt 20 sekunder av overtallet til å ta ledelsen ved tidligere Stjernen-spiller Hampus Gustafsson. Kort tid etter var askerbøringene nære på å doble ledelsen, men avslutningen gikk i tverrliggeren. Stjernen hadde også sine muligheter ved blant andre Patrick Newell, Tyler Coulter og Stian Nybraaten Hansen, uten å kunne overliste målvakt Fayen-Vestavik. Med drøyt to minutter igjen av perioden ble hjemmelagets Viktor Granholm utvist for interference og Stjernen fikk sitt første overtallsspill for kvelden. De røde spilte seg til flere muligheter, den største fikk kanskje Austin Cangelosi da han forsøkte å styre et skudd fra Ole Einar Engeland Andersen. Men perioden ebbet ut i en 1-0 ledelse for Frisk Asker, og hjemmelaget vant også skuddstatistikken med 14 mot 12.

Stjernen gikk offensivt til verks i midtperioden og hadde tydelig hatt en alvorsprat i pausen, men satser man hardt fremover så kan det ofte straffe seg bakover. Jacob Lagacè fikk plutselig stå helt ledig i offensiv sone og øke Frisk Askers ledelse til 2-0 ette bare to minutters spill. Stjernen fortsatte å jakte en redusering, men klarte ikke helt å legge skikkelig trykk på Asker. Det nærmeste man kom var å sette en puck i tverliggeren, før Hampus Gustafsson skulle gi Stjernen nok en kalddusj ved å øke Askers ledelse til 3-0 rundt midtveis i perioden. Rett etter slo de røde kontra og Tyler Coulter fant Patrick Newell foran mål, men Newell fikk ikke helt trykk på avslutningen. Resten av perioden bølget frem og tilbake, uten at noen av lagene klarte helt å ta initiativ i kampen, og 3-0 til Frisk Asker sto seg til pause. I sluttsekundene fikk også Austin Cangelosi en utvisning for hekting, hvilket betød at Stjernen ville starte den tredje perioden i undertall. Skuddstatistikken endte i favør Stjernen med 11 mot 7.

Den tredje perioden startet altså med undertallsspill for Stjernen, men det klarte de å ri unna uten større problemer. Rekka til Frisk Asker med Hampus Gustafsson, David Morley og Jacob Lagacè fortsatte deretter å lage store problemer for Stjernen, men de røde holdt unna og begynte etter hvert å spise seg inn i kampen igjen. Drøyt midtveis i perioden kriget Filip Gunnarsson seg inn foran mål og fikk satt den forløsende scoringen for Stjernen og reduserte til 3-1. Naturlig nok ga dette bortelaget en vitaminsprøyte, og Frisk Asker havnet litt på hæla. Fem minutter senere har Stjernen et overtallsspill da Patrick Andrè Bovim ble utvist for en interference. De røde viste at de har begynt å få mer sving på den fasen av spillet da Cangelosi og Newell serverte Coulter foran mål, som på direkten reduserte ytterligere til 3-2. Nå begynte panikken virkelig å bre seg hos askerbøringene, og Stjernen begynte å presse på for en utligning. Men mot spillets gang så fant Viktor Granholm en åpning bak Jørgen Hanneborg og økte Frisks ledelse til 4-2 med rundt halvannet minutt igjen å spille. Stjernen hadde riktignok ikke tenkt til å gi seg, og idet Hanneborg er i ferd med å forlate målet med minuttet igjen å spille, får Austin Cangelosi stå foran mål og tenne håpet på nytt ved å redusere til 4-3. Stjernen spilte resten av kampen uten målvakt og seks utespillere – da spilte man med høy risiko og Anders Bastiansens klarering gikk via kølla til Patrick Newell og snek seg inn i det tomme målet. Skuddstatistikken i den tredje perioden endte i favør Stjernen med 10 mot 6.

Frisk vant 5-3 i en kamp hvor Stjernen stanget og stanget mot et energisk Asker-lag anført av Gustafsson, Morley og Lagacè. De røde våknet til slutt og skapte virkelig nerve i kampen, men opphentingen kom akkurat litt for seint.