Vålerenga
VIF

Tap på Jordal Amfi

(Vålerenga – Stjernen 4-0) Det ble en fysisk kamp på Jordal Amfi i kveld, med to angrepsvillige lag som gikk ut i et høyt tempo. De røde jobbet hardt, men det skulle være Vålerenga som hadde marginene på sin side. Et Stjernen som ikke fikk det helt til å stemme, måtte til slutt gi tapt mot Oslo-laget.

Det var to angrepsvillige lag som åpnet den første perioden i kveldens kamp på Jordal Amfi. Både Stjernen og Vålerenga gikk ut i et høyt tempo, og spillet bølget frem og tilbake. De første minuttene var jevne, før hjemmelaget tok et lite initiativ og skapte en del farlige muligheter. Men Stjernen jobbet solid defensivt, og bakerst tok målvakt Jørgen Hanneborg seg av de skuddene som kom fra VIF. Oslo-laget hadde også et skudd i stolpen. Stjernen på sin side var ikke ufarlige de heller, og nærmest var kanskje Stian Nybraaten Hansen da han styrte et skudd like utenfor målet til Vålerenga-målvakt Tobias Breivold. Ingen av lagene ville gi noe gratis, og begge trykket bra til fysisk gjennom hele perioden. Både Stjernen og Vålerenga måtte stadig krige for pucken i en periode som sett over ett ble forholdsvis jevnspilt, noe skuddstatistikken også viste med 10 mot 10. Ingen av lagene fant nettmaskene, så perioden endte målløs.

Midtperioden fortsatte i samme spor som den første – med høyt tempo og offensiv hockey fra begge lag. Det skulle være Vålerenga som fant nettmaskene først i det svenske Axel Sundberg fikk pirket pucken i mål etter to minutters spill. Minutter senere fikk Stjernen prøve seg i overtall da Kalle Ekelund ble utvist for krysstakling, men de røde maktet ikke å etablere noe særlig press i overtallsspillet. Vålerenga fikk heller ikke uttelling da Mikael Mikalsen måtte ut i to minutter for roughing. Spillet fortsatte å bølge frem og tilbake, Stjernen forsøkte å sette press på hjemmelaget og kom seg til noen farlige muligheter, men foreløpig holdt hjemmelagets målvakt Breivold buret rent. De røde hadde nok fortjent en scoring i midtperioden, men det ender med ledelse 1-0 til Vålerenga. Skuddstatistikken endte i Stjernens favør med 12 mot 11. I siste sekund av perioden fikk hjemmelagets Jørgen Karterud en utvisning for boarding, hvilket betød at Stjernen skulle starte den tredje perioden i overtall.

Stjernen fikk heller ikke denne gangen uttelling i sitt overtallsspill, og virket litt i ubalanse mot et hardtkjempende Vålerenga. Etter ett minutts spill pådro også Austin Cangelosi seg en utvisning for hekting hvilket betød at Vålerenga var i overtall da Tobias Lindström doblet Vålerengas ledelse nesten tre minutter ut i perioden. Begge lag fikk så hver sin utvisning for slashing, henholdsvis VIFs Martin Røymark etter fire minutters spill og Stjernens Cangelosi etter åtte minutter. Verken Vålerenga eller Stjernen klarte å utnytte sitt overtall, men bare minutter senere fikk likevel Thomas Olsen øke hjemmelagets ledelse til 3-0. Samme mann måtte også ut i utvisningsboksen og sone to minutter for tripping med seks minutter igjen av perioden. Anders Olsson valgte å ta ut målvakt Jørgen Hanneborg og spille seks mot fire. Mulighetene kom på løpende bånd, men hjemmelagets målvakt hadde virkelig både dagen og marginene på sin side. I stedet snappet Vålerenga pucken og Olsen som hadde sonet ferdig sin straff kunne fastsette sluttresultatet til 4-0 i åpen kasse. Skuddstatistikken i den tredje perioden endte i Stjernens favør med 14 mot 9.