• Hovedpartnere

    Partnere

Torsdag Tor 15 Februar Feb
Lørdag Lør 17 Februar Feb
Torsdag Tor 22 Februar Feb
Lørdag Lør 24 Februar Feb
Torsdag Tor 29 Februar Feb
Søndag Søn 3 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lørdag Lør 9 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lørdag Lør 16 Mars Mar
Tirsdag Tir 19 Mars Mar
Torsdag Tor 21 Mars Mar
Lørdag Lør 23 Mars Mar
Hjemme
Stjernen
STJ
Borte
Sparta
SPA

Før kampen mot Sparta

Ribba er fortært, og julegavene er åpnet. Hva er vel da bedre enn å starte romjulen med å svi av noen kalorier ved å heie frem byens røde iskrigere mot erkerival Sparta – uavhengig om du har fått plass i Stjernehallen eller om du står i sofaen hjemme og jubler når Stjernen scorer.

Kveldens motstander befinner seg 17 kilometer hjemmefra og innehar før årets romjulsderby fjerdeplassen på tabellen. 17 seire og åtte tap har det blitt for Sparta etter 25 spilte kamper. I den siste runden før juleoppholdet tok sarpingene en knepen 3-2 seier mot Grüner hjemme i Sparta Amfi, men de blå har vartet opp med flere sterke resultater i årets Fjordkraft-liga og kan være en tøff nøtt å knekke. I poengligaen finner man en «svorske», en finne, en nordmann og en svenske blant de fire beste poengplukkerne for Sparta. Hans Kristian Jakobsson på en femteplass med 32 poeng (14 + 18), Marcus Fagerudd på 17.plass med 25 poeng (3 + 22), Niklas Roest på 23.plass med 22 poeng (8 + 14) og Lars Lundberg med 20 poeng (10 + 10) på en 28.plass. Her gjelder det for Stjernen å være «på kontoret» fra start av, mot et hardtarbeidende Sarpsborg-lag.

Stjernen på sin side har laget litt spenning i toppen ved å låne bort førsteplassen igjen til Stavanger Oilers. 19 seire og syv tap har det blitt etter 26 spilte kamper og de røde ligger på andreplass – et poeng bak siddisene, men med en kamp mere spilt. Fem poeng bak følger Frisk Asker på en tredjeplass, mens erkefienden som nevnt innehar fjerdeplassen, syv poeng bak Stjernen. Det ble en litt tung inngang til julen for Stjernen med to strake tap på borteis mot Vålerenga og Frisk Asker, men guttæne er nok ivrige etter å komme seg fort tilbake på vinnersporet igjen og ingenting er vel bedre enn å gjøre det mot nettopp Sparta. Det er mye nordamerikansk i toppen av poengligaen for Stjernen. Patrick Newell innehar en femteplass med 32 poeng (13 + 19), Tyler Coulter følger på en åttendeplass med 31 poeng (14 + 17), Austin Cangelosi befinner seg på 19.plass med 24 poeng (12 + 12) og Riley Brace har 20.plassen med 23 poeng (6 + 17). Beste nordmann er Ole Einar Engeland Andersen på 26.plass med 21 poeng (7 + 14). Stjernen har et sammensveiset lag som jobber hardt i begge ender av banen, og spillerne er nok ivrige etter å ta nok en skalp mot erkerivalen.

Det var, som nevnt, en litt tung inngang til julen for Stjernen med to strake tap. Dette ønsker nok de røde å rette opp så fort som mulig, og det burde være en smal sak å kjenne på motivasjonen til å komme seg tilbake på vinnersporet når Østfold-rival Sparta står på motsatt blålinje. Kveldens kamp er den første av to lokaloppgjør i romjula, allerede førstekommende torsdag er det ny kamp i Sparta Amfi.

Jonathan Hafsmoe er fortsatt ute med skade. Følg med i sosiale medier utover ettermiddagen for Line-up!

Totalt for sesongen 21/22:
Poengkongen:
Stjernen: Patrick Newell 32 poeng (13 + 19)
Sparta: Hans Kristian Jakobsson 32 poeng (14 + 18)

Utvisninger:
Stjernen: Brendan Ellis 72 minutter
Sparta: Maksims Ponomarenko 47 minutter

Overtallspill:
Stjernen: 18,8%
Sparta: 33,3%

Undertallspill:
Stjernen: 76,4%
Sparta: 80,9%

Redningsprosenten:
Stjernen: Jørgen Hanneborg 91,5% / Preben Rabben Arntsen 89%
Sparta: Jake Paterson 91,5% / Tobias Normann 91,7%

Følg kampen:
-Stjernen Media sender Livestudio på vår Facebookside før kampen, i pausene og etter kampen. Sendingen starter kl. 18:30.
-Vi oppdaterer fra oppgjøret på Twitter og Instagram. - stjernenalag
-Statistikk finner du på HockeyLive.