Lillehammer
LIL

Bittert tap i siste hjemmekamp

(Stjernen – Lillehammer 0-2) Med gratis inngang og siste hjemmekamp i seriespillet av årets Fjordkraft-liga håpet de fleste på en ny hjemmeseier. Stjernen gjennomførte tre gode perioder, og det ble en duell mellom målvaktene og hvem som hadde marginene med seg.

Fartsfylt første periode
Anført av Mikael Mikalsen, Jonathan Hermansson og Stian Nybraaten Hansen i førsterekka, gikk Stjernen offensivt til verks i starten av kveldens oppgjør mot Lillehammer. Men bortelaget skulle ikke være noe dårligere og matchet Stjernens tempo slik at første periode ble en jevnspilt affære med muligheter til begge lag. Både Stjernen og Lillehammer fikk også prøve seg i overtallsspill. Først Stjernen da Stein Andrè Hagen ble utvist for farefullt spill med høy kølle omtrent midtveis i perioden. De røde fikk lagt et bra trykk i offensiv sone, men fant ikke veien bak Lillehammers målvakt. Med åtte minutter igjen på klokka ble det også spill fire mot fire da Jonathan Hermansson og Lillehammers Stein Andrè Hagen fikk hver sin tominutter for roughing, før det var bortelagets tur til å spille overtall i periodens sluttminutter da Andreas Heier ble utvist for slashing. Men perioden forble målløs, og skuddstatistikken gikk i favør hjemmelaget med 14 mot 12.

Enda jevnere midtperiode
Det fartsfylte spillet fra den første perioden dalte litt i den andre, hvor ingen av lagene maktet å tilrive seg noe særlig initiativ og man fikk noen rotete åpningsminutter. Verken Stjernen eller Lillehammer ville ta noe særlig stor risiko. Begge lag skulle få prøve seg i overtall igjen – først Stjernen etter nesten 12 minutters spill da Jonas Medby ble utvist for å holde motstanderens kølle. De røde fikk etablert seg i offensiv sone, men til tross for gode muligheter fra blant andre Tyler Coulter og Håkon Nilsen uteble scoringene også denne gangen. Heller ikke Lillehammer fant veien til nettmaskene da Sander Rønnild ble utvist for roughing noen minutter senere. Det åpnet seg litt mot slutten av den andre perioden, og Stjernen spilte mer fysisk anført av en taklingsvillig Filip Gunnarsson. Rekka med Riley Brace, Andreas Heier og Håkon Imset Stormli spilte seg til noen store muligheter, men Oliver Dackell i Lillehammer-målet tok unna det som kom. Dermed ble også midtperioden målløs, og det sto 0-0 med en periode igjen å spille. Skuddstatistikken gikk i hjemmelagets favør med 11 mot 5.

Et bittert utfall
Stjernen skapte gode muligheter i åpningsminuttene av den tredje perioden, men igjen sto Dackell i veien. Det ble også et tidlig undertall, da Stian Nybraaten Hansen ble utvist for tripping etter fire minutter. Bortelaget prikket stolpen, men Stjernen-målvakt Jørgen Hanneborg holdt buret rent. Det fortsatte å være en fysisk kamp, hvor begge lagene delte villig ut taklinger og spillet bølget frem og tilbake. Omtrent midtveis i perioden fikk Stjernen en ny mulighet i overtall da Sverre Rønningen ble utvist for roughing. De røde skapte en del sjanser, men fant ikke veien bak bortelagets målvakt. Klokka tikket mot slutten av perioden og kampen, da det skulle være Lillehammer som fikk den første scoringen. Svenske Adam Thilander sendte bortelaget i ledelsen med bare snaue to minutter igjen å spille. Stjernen valgte å ta time out, og tok ut Jørgen Hanneborg for å kunne spille seks mot fem i jakten på en utligning. Mens de røde presset på, snappet Lillehammer pucken og Mads Homdrom doblet Lillehammers ledelse i det åpne målet.

0-2 ble også sluttresultatet. Et bittert utfall etter en kamp hvor Stjernen gjennomførte tre gode perioder, men til slutt handlet det om hvilken av de to gode målvaktene som ville ha marginene med seg. Skuddstatistikken i den tredje perioden endte i favør bortelaget med 15 mot 11, totalt 36 – 32.