Storhamar
STO

Måtte gi tapt i CC-Amfi

(Storhamar – Stjernen 2-5) Det var lenge tett og jevnt mellom Storhamar og Stjernen i kveldens kamp i CC Amfi. Stjernen utlignet hjemmelagets ledelse to ganger, men kollapset i den tredje perioden og måtte til slutt gi tapt for et effektivt Hamar-lag.

En jevn start
Stjernen åpnet kveldens første periode bra, og satte tidlig Storhamars målvakt Evan Buitenhuis på prøve, før spillet jevnet seg noe mer ut og også Stjernens Jørgen Hanneborg måtte i aksjon. Etter en frisk start fra de røde kom Storhamar mer med i kampen. Hjemmelaget fikk betalt for det ved å ta ledelsen etter seks minutters spill med en styring fra Mats Larsen Mostue. Det fikk Stjernen litt på hæla og hamarsingene fikk lagt et solid press i offensiv sone, men maktet ikke å omsette flere av mulighetene de fikk. Med syv minutter igjen av perioden skulle Stjernen få prøve seg i overtall da Eskild Bakke Olsen ble utvist for boarding. Rødbuksene fikk etablert noe spill i Storhamars sone, men fikk ikke satt noe skikkelig press foran mål og overtallet ble resultatløst. Hardt arbeid av Mikael Mikalsen og Stian Nybraaten Hansen skapte en god mulighet for Stjernen mot slutten av perioden, før Storhamar slo kontra og satte pucken utenfor Hanneborgs mål. I sluttsekundene fikk også Kevin Davis av gårde et skudd på mål, men perioden endte med 1- 0 til Storhamar. Skuddstatistikken gikk i favør Stjernen med 9 mot 6.

Utligning og skjebnesvangert undertall
Stjernen var avhengig av en tidlig scoring for å få litt ny energi i laget, og det skulle man også få. Servert av Jonathan Hermansson, dro Mikael Mikalsen med seg pucken inn i offensiv sone og utlignet fra skrått hold med et skikkelig dragskudd. Minutter senere skulle de røde også få en ny mulighet i overtall da hjemmelagets Isak Hansen ble utvist for å forsinke spillet. Stjernen var millimetre fra å ta ledelsen med en mann mer på isen, men Storhamars målvakt holdt unna. Stjernen fortsatte å produsere muligheter. Nybraaten Hansen, Patrick Newell, Riley Brace og Ole Einar Engeland Andersen hadde alle gode sjanser, men hamarsingenes keeper Buitenhuis var med på notene. Hjemmelagets trener Anders Gjøse tok en timeout og ga spillerne sine en tordentale etter at Stjernen hadde tatt over initiativet i kampen. Han fikk svar på tiltale da Stjernens Magnus Eikrem Haugen ble utvist for holding, og Storhamars Simen Andrè Edvardsen sendte de gule og blå på nytt i ledelsen. Mot slutten av perioden fikk også Sander Rønnild en utvisning for slashing, men i det påfølgende undertallsspillet skulle det være Stjernen som var nærmest scoring. Noen sekunders nøling fra Patrick Thoresen gjorde at de røde kunne snappe pucken og kontre. Filip Gunnarsson fant Tyler Coulter som var så nære, så nære en ny utligning, men igjen sto Storhamars målvakt i veien. Perioden endte 1-1, og Storhamar fortsatt i ledelsen med 2-1, men Stjernen utvilsomt mer med i denne midtperioden. Skuddstatistikken også i bortelagets favør med 10 mot 9.

Kollapset i tredje periode
Stjernen måtte starte den tredje perioden i undertall, da Riley Brace ble utvist for slashing i det perioden skulle starte, men Storhamar fikk ingen uttelling i sitt overtallsspill. Et par minutter senere var det hjemmelagets tur til å få en utvisning da Simen Andrè Edvardsen fikk en to minutter for roughing. Et overtall Stjernen klarte å utnytte ved fine kombinasjoner fra Patrick Newell og Benjamin Byrkjeland, før sistnevnte fikk utlignet for de røde. Men dette skulle heller ikke være Stjernens kveld. Minutter etter de rødes utligning kunne Eirik Salsten på nytt sende hamarsingene i ledelsen med 3-2. Ikke lenge etter økte Storhamar også til 4-2 mens Filip Gunnarsson satt utvist for slashing – Martin Rønnild målscorer for hjemmelaget. 5-2 kom drøye tre minutter senere ved Samuel Solem, og da var det Stjernens tur til å ta en timeout med påfølgende tordentale fra Darren Treloar. Med ni minutter igjen å spille forsøkte Stjernens trenere å mane sine spillere frem i jakten på å komme a jour i målprotokollen igjen. Men luften hadde gått litt ut av Stjernen-ballongen på dette tidspunktet. Storhamar kontrollerte kampen, og de røde maktet ikke å sette noe særlig mer press på hjemmelaget. Perioden og kampen endte dermed 5-2 og seier til Storhamar. Etter lovende takter i midtperioden, falt Stjernen litt sammen i siste periode og ble straffet knallhardt. Skuddstatistikken endte i favør hjemmelaget med 10 mot 5, totalt 25 – 24.