Grüner
GRU

Målkalas i Stjernehallen

(Stjernen – Grüner 8-0) Stjernen ga bånn gass fra start av i ukas andre oppgjør mot Grüner. I et heseblesende tempo satte våre røde iskrigere åtte pucker bak Grüners målvakt og sørget for et skikkelig målkalas og en utsøkt defensiv smultring.

Tok kommandoen fra start
De 1124 fremmøtte på tribunen fikk se et Stjernen som ønsket å ta kommandoen fra start. Stjernen var flittig fremme i offensiv sone de første minuttene, men kom ikke helt til de store mulighetene. Men nettsus skulle det bli da Grüners Stian Thorbjørnsen ble utvist for knetakling etter seks minutters spill. Ett minutt og syv sekunder ut i Stjernens overtallsspill fant Patrick Newell og Tyler Coulter Austin Cangelosi foran mål som ikke nølte med å sende Stjernen i ledelsen. Snaue minuttet senere måtte Andreas Heier i «fryseboksen» for holding, og Grüner fikk prøve seg i overtall. Oslo-laget skapte muligheter, men en god Preben Rabben Arntsen i Stjernen-målet holdt buret rent. Mot slutten av perioden fikk Stjernen sitt tredje overtall for kvelden. Tidligere hadde Grüners Joakim Opsahl sittet utvist for holding, men bortelagets målvakt avverget Stjernens skudd i det overtallet. Nå var det altså duket for et nytt overtall da Emil Holm Larsen fikk en to minutter for krysstakling, og denne gangen skulle de røde finne nettmaskene. Igjen var Tyler Coulter og Patrick Newell servitører da Riley Brace knallhardt sendte pucken i krysset og doblet Stjernens ledelse. 2-0 sto seg også til pause etter en periode hvor Stjernen stort sett hadde full kontroll på kampen. Skuddstatistikken gikk også i favør hjemmelaget med 13 mot 8.

Spill mot et mål
Midtperioden begynte som den første – Stjernen satte klampen i bånn for å kunne punktere kampen så fort som mulig. Det kom store muligheter innledningsvis, og Grüners målvakt Quentin Papillon hadde sin fulle hyre med å holde unna. Hjemmelaget fikk også muligheten i både fem mot fire og fem mot tre da Christoffer Gozzi først ble utvist for å holde motstanders kølle, før Grüner også pådro seg en lagstraff for å ha for mange spillere på isen. Det skapte en kanonade mot Papillon, men franskmannen holdt Grüner inne i kampen. Omtrent midtveis i perioden måtte likevel Papillon gi tapt, da Mikael Mikalsen og Magnus Eikrem Haugen fant Jonathan Hermansson. Hermansson fant en åpning og fikk pirket inn 3-0. I minuttene etter kunne det fort også vært både 4- og 5-0, men Grüner slapp med skrekken. Lettelsen skulle dog kun være midlertidig. Med snaut fire minutter igjen å spille trykket Stjernen på foran Grüners mål, og kaptein Andreas Heier fikk kriget pucken i mål etter pasning fra Ole Einar Engeland Andersen. Dommerne valgte å se situasjonen igjen på video, men scoringen ble stående, og Stjernen opp i 4-0. 4-0 sto seg også til pause, etter en periode hvor Grüner knapt var ute av egen sone og kun en sprellende franskmann mellom stengene sørget for at det ikke ble flere mål. Skuddstatistikken i den andre perioden gikk i favør hjemmelaget med 23 mot 5.

Målfest i den tredje perioden
Kveldens tredje periode startet med friske takter fra Stjernens tredje rekke med Arttu Niskakangas, Jonathan Hafsmoe og Jarl Tillman. Unggutten Tillmann fikk mye spilletid gjennom hele kampen, spilte med selvtillit og gjorde sine saker bra. Grüner fikk periodens eneste overtallsspill da Håkon Nilsen ble utvist for farefullt spill med høy kølle, men fikk ingen uttelling. Knappe minuttet etter utvisningen var sonet ferdig hadde nevnte Nilsen og Håkon Imset Stormli målgivende da Patrick Newell iskaldt ordnet 5-0. Fire minutter senere var Newell på farten igjen og sørget for 6-0 med sin andre scoring for kvelden, servert av Riley Brace og Kevin Davis. To minutter senere var det Andreas Heiers tur til å sette sitt andre for kvelden på pasning fra Tyler Coulter og Benjamin Byrkeland. Med fem minutter og 40 sekunder igjen av kampen fastsatte Jonathan Hermansson sluttresultatet til 8-0. Unggutten klemte til på direkten foran mål, etter pasninger fra Jonathan Hafsmoe og Filip Gunnarsson.

Stjernen kontrollerte kampen fra start til slutt, og slapp altså ikke opp på gassen før man hadde satt åtte pucker bak Grüners målvakt. I den andre enden av isen kunne Preben Rabben Arntsen fortjent gå i kiosken og kjøpe seg en smultring. Skuddstatistikken i den tredje perioden endte også i Stjernens favør med 16 mot 6, totalt 52-19. En liten ekstra karamell i kveld er at Stjernen passerte Sparta på tabellen, og førstkommende lørdag, kl. 16:00 er Vålerenga gjester i Stjernehallen. Vel møtt!