Sparta
SPA

Fem av fem mot erkerivalen

(Sparta – Stjernen 2-3 e.s.s) Det var Sparta som kom best i gang i sesongens siste lokaloppgjør, og fikk en tidlig tomålsledelse. Men som vi har sett tidligere er Stjernen blitt en mester i å snu kamper, og etter overtid og straffeslag var det Stjernen som sto igjen som seierherre.

Mye energi
Det var hjemmelaget som kom best ut i den første perioden av dette lokaloppgjøret. Sparta fikk tidlig et overtallsspill da Ole Einar Engeland Andersen ble utvist etter fire minutters spill for holding. I det påfølgende overtallet fant Lars Lundberg nettmaskene og kunne gi Sparta ledelsen.
Sparta fikk tydelig energi av scoringen og spilte med et høyt tempo. Etter snaue syv minutter skulle riktignok Stjernen få muligheten i overtall da Niklas Roest ble utvist for tripping, men de røde maktet ikke få en uttelling med en mann mer på isen. I stedet var det Sparta som kunne doble ledelsen da Lars Lundberg igjen fant en åpning bak Stjernen-målvakt Jørgen Hanneborg. Men Stjernen hadde ingen planer om å gi opp. Da hjemmelagets Sander Thoresen ble utvist for hekting drøyt midtveis i perioden tok kaptein Andreas Heier ansvar. Servert av Håkon Imset Stormli og Arttu Niskakangas, presset Heier seg inn foran Sparta-målvakt Jake Paterson og satte pucken kontant opp i nettaket. Etter Stjernens redusering jevnet spillet seg litt mer ut, og det kom muligheter begge veier. Men det ble ikke flere scoringer, og 2-1 sto seg til pause. Skuddstatistikken i den første perioden gikk i favør Stjernen med 12 mot 11.

Mye overtallsspill
Som i den første perioden, var det hjemmelaget som kom best i gang, men nå var også Stjernen mer med på notene. Spillet jevnet seg fort ut og sjansene kom begge veier. Mye overtall skulle det også bli i denne midtperioden. Først ut av Stjernens Håkon Imset Stormli som etter et par minutters spill pådro seg en utvisning for farefullt spill med høy kølle. Et par minutter senere var det Spartas tur, hvor Robin Soudsky fikk en to minutters utvisning for interference. Men ingen av lagene maktet å få noen uttelling med en mann mer på isen. Så skulle Sparta-utvisninger komme på rad og rekke – målvakt Jake Paterson, Hans Kristian Jakobsson og Jonas Meisingset fikk alle hver sin utvisning for å forsinke spillet, hekting og å forsinke spillet igjen. Men mye unøyaktighet og lite tempo på pucken fra Stjernens side betød at det fortsatt sto 2-1 til Sparta da pausesignalet gikk for midtperioden. Skuddstatistikk i den andre perioden gikk i favør hjemmelaget med 10 mot 8.

Avgjorde på straffeslag
De snaue 2500 tilskuerne i Sparta Amfi fikk se begge lag få nye muligheter i overtall i den tredje periodens åpningsminutter. Stjernens Benjamin Byrkjeland ble utvist for krysstakling etter 30 sekunder, og et par minutter senere var det hjemmelagets Henrik Knold som måtte en tur i fryseboksen for hekting. Ingen av lagene fikk noen uttelling, men det var Stjernen som var friskest på jerna i den tredje perioden. Det skulle også vise seg etter fem minutters spill. Mikael Mikalsen og Filip Gunnarsson fant Magnus Eikrem Haugen foran mål. Den storvokste backen ladet umiddelbart børsa, og sørget for utligning til ellevill jubel på den røde og hvite bortetribuna i Sparta Amfi. Nevnte Haugen fikk også en utvisning noen minutter senere for interference, men Sparta maktet ikke å utnytte kveldens siste overtallsspill.
Den tredje periodens sluttminutter ble et aldri så lite antiklimaks – riktignok et nervepirrende sådant. Ingen av lagene ville risikere å gjøre en feil i en kamp som nå virkelig var på vippen. Derfor sto 2-2 seg til pause, og det var klart for overtid. Skuddstatistikken i den tredje perioden endte for øvrig i favør Stjernen med 9 mot 7.

Overtidsperioden forble resultatløs, og uten de helt store mulighetene. En skadet Brendan Ellis var dog et skår i gleden. Skuddstatistikk i overtiden endte uavgjort 0 mot 0, og kampen skulle avgjøres på straffeslag. Spartas Håkon Løken Pedersen åpnet ballet med scoring, og Stjernens kaptein Andreas Heier svarte med samme mynt. Etter at Jørgen Hanneborg reddet hjemmelagets neste straffe fra Lars Lundberg, scoret Austin Cangelosi for Stjernen. Målvakt Jørgen Hanneborg ble matchvinner, siden ingen flere fra Stjernen fant nettmaskene, og Hanneborg reddet forsøkene fra Sparta.

Dermed tok de røde med seg to poeng, seieren og ikke minst gleden av å ha vunnet alle lokaloppgjørene denne sesongen hjem til Fredrikstad.