Vålerenga
VIF

Tapte mot Vålerenga

(Stjernen – Vålerenga 0-3) Det skulle være marginer som avgjorde kveldens kamp mot Vålerenga. Begge lag byttet på å ha initiativet i en ellers tett og jevn kamp. Stjernen produserte flere store muligheter, men maktet ikke å finne nettmaskene bak Vålerengas målvakt.

En fartsfylt åpning
Både Stjernen og Vålerenga gikk ut i et høyt tempo i åpningsminuttene av kveldens oppgjør i Stjernehallen. De røde tok initiativet og skapte muligheter på løpende bånd, men målvakt Steffen Søberg holdt gjestene inne i kampen. Midtveis i perioden fikk hjemmelaget også et overtallsspill, da Martin Røymark ble utvist for hekting. Kevin Davis fikk en gedigen mulighet fra kloss hold, men verken han eller de andre Stjernen-spillerne klarte å overliste Søberg som var i det umulige hjørnet.
Mot spillets gang, så skulle det være Vålerenga som tok ledelsen. Med drøyt tre minutter igjen å spille fant Tobias Lindström nettmaskene, på pasning fra David Booth. I sluttsekundene av perioden fikk Stjernen en ny mulighet i overtall da VIFs Tommi Taimi ble utvist for hekting, men Vålerengas ledelse med 1-0 sto seg til pause. Skuddstatistikken gikk i hjemmelagets favør med 11 mot 8.

Bortelaget farligst
Stjernen begynte i overtall på grunn av Taimis utvisning i den første perioden, men gleden skulle bli kortvarig da Stjernens Patrick Newell også pådro seg en utvisning for tripping. Dermed spill fire mot fire, før Vålerenga skulle ut i overtallsspill. Bortelaget fikk ingenting ut av overtallet, men hadde innledningsvis de farligste mulighetene.
VIF var det farligste laget i midtperioden, men da Kalle Ekelund ble utvist for slashing og Stjernen fikk en ny mulighet i overtall håpet nok mange på en rød scoring. Men målvakt Søberg holdt buret rent, og det eneste som skjedde var litt temperatur mellom Austin Cangelosi og Martin Røymark hvor begge ble belønnet med hver sin to minutters utvisning for henholdsvis roughing og krysstakling.
Som i den første perioden, fikk Stjernen avslutte også den andre perioden i overtall. Pontus Finstad ble utvist for interference med drøyt halvannet minutt igjen. Men, gode muligheter til tross, så ble denne perioden målløs og fortsatt ledelse vor Vålerenga. Skuddstatistikke gikk igjen i favør hjemmelaget med 12 mot 5.

Små marginer
Vålerenga fikk tidlig muligheten til å spille fem mot tre da både Ole Einar Engeland Andersen og Håkon Imset Stormli ble utvist for hekting i åpningsminuttene av den tredje perioden. Men Stjernen jobbet heroisk, og holdt VIF unna i både fem mot tre og fem mot fire. Sekunder etter de røde ble fulltallig, måtte man ut i et nytt undertallsspill da Austin Cangelosi ble utvist for tripping, men heller ikke her ble det noen uttelling for bortelaget. Midtveis i perioden fikk Stjernen en kontringsmulighet, hvor Patrick Newell kom alene med Vålerengas målvakt Steffen Søberg. Igjen var Søberg i det umulige hjørnet, og reddet Newells avslutning.
Klokka tikket Vålerengas vei. Bortelaget var godt organisert, og Stjernen slet med å bryte ned muren. Med fem minutter igjen å spille ble Villiam Strøm utvist for slashing, og Stjernen fikk en ny overtallsmulighet. Hjemmelaget fikk lite til, og mot slutten av overtallsspillet kom bortelagets Martin Røymark alene med målvakt Jørgen Hanneborg, men Stjernen-målvakten reddet. I sluttminuttene tok Stjernen en timeout, hvor de tok ut målvakt Hanneborg og forsøkte seg med å spille seks mot fem. Austin Cangelosi var millimetre fra å utligne, før Tobias Lindström snappet pucken og doblet ledelsen i det tomme målet. Med det gikk luften litt ut av Stjernen og med en glipp i konsentrasjonen kunne Sebastian Johansen øke til 3-0 i sluttsekundene av kampen.
Det ble en tett og jevn kamp i Stjernehallen hvor begge lag byttet på å ha initiativet. Banens beste for VIF, Steffen Søberg, holdt ved flere anledninger bortelaget inne i kampen da Stjernen presset på. Men til slutt ble det marginer som avgjorde. Skuddstatistikken i den tredje perioden gikk i favør bortelaget med 16 mot 9, totalt 32-29. Førstkommende tirsdag venter et nytt lokaloppgjør da Stjernen reiser til Sarpsborg for å møte Sparta, kampstart klokken 18:30.