Lillehammer
LIL

Tung kveld på Lillehammer

(Lillehammer – Stjernen 7-4) Det ble en tung kveld for byens røde iskrigere i Eidsiva Arena. Lillehammer kom best i gang, og opparbeidet seg en ledelse på 4-0 før Stjernen fant nettmaskene. En hederlig sluttspurt til tross, så holdt det ikke til poeng i kveld.

En tung første periode
Et offensivt Lillehammer fikk helle kaldt vann i årene til Stjernen i kveldens første periode i Eidsiva Arena. Allerede etter ett minutt måtte de røde spille i undertall da Benjamin Byrkjeland ble utvist for interference. Stjernen kom seg helskinnet gjennom undertallsspillet, men like etterpå fikk hjemmelagets Martin Gran stå umarkert foran Stjernens mål og gi Lillehammer ledelsen.
Det skulle bli en del utvisninger i denne perioden. Etter fem minutters spill fikk Lillehammers Spencer Humphries en to minutter for interference, mens Sverre Rønningen ble utvist et par minutter senere for tripping. Stjernen maktet ikke å sette noe skikkelig trykk i offensiv sone, og fant ikke veien til nettmaskene. Da det var Stjernens tur i fryseboksen etter 13 minutters spill ble det en lagstraff for å ha for mange spillere på isen, straffen ble fort verre da hjemmelagets Frank Gymer fant en åpning bak Stjernen-målvakt Preben Rabben Arntsen, og doblet ledelsen til 2-0. En utvisning til hvert av lagene fulgte i minuttene etter scoringen – Lillehammers Christian Fosse for holding og Stjernens Arttu Niskakangas for tripping. Ingen maktet å score i sine respektive overtall, men med 20 sekunder igjen på klokka kunne Mads Homdrom øke hjemmelagets ledelse. 3-0 sto seg til pause, og hjemmelaget vant også skuddstatistikken med 17 mot 13.

Blytungt, men livstegn
Allerede etter 29 sekunder av midtperioden ble bakken enda brattere for Stjernen da Spencer Humphries fikk øke Lillehammers ledelse til 4-0, og det så ut til å bli en blytung kveld for de røde. Men Stjernen skulle vise tegn til liv noen minutter senere. Riley Brace fant Patrick Newell foran mål, som på backhand iskaldt reduserte til 4-1. Fire minutter senere kom også Stjernens andre scoring da Håkon Imset Stormli fant en helt ledig Ole Einar Engeland Andersen foran mål. Andersen ladet børsa og satte pucken kontant bak Lillehammers målvakt Trym Gran. Stjernen så ut til å riste av seg den dårlige starten, var mer med i kampen igjen og fikk lagt litt press på hjemmelaget. Men så fikk Lillehammers Mads Homdrom kranglet inn 5-2 etter mye trafikk foran Stjernens målvakt Preben Rabben Arntsen – dommerne valgte å sjekke videobildene, og godkjente scoringen. Med syv minutter igjen å spille ble Ole Einar Engeland Andersen utvist for holding. En utvisning som skulle vise seg å være skjebnesvanger da Nick Dineen kunne øke Lillehammers ledelse til 6-2.
Mot slutten av perioden fikk hjemmelagets Per Holmaas Johansen en utvisning for holding, men Stjernen klarte ikke å utnytte overtallet. Stjernens Filip Gunnarsson fikk en stor mulighet til å redusere til 6-4 i sluttminuttene, men marginene var ikke på de rødes side i kveld og 6-2 sto seg til pause. Skuddstatistikken i den andre perioden gikk i favør hjemmelaget med 16 mot 11.

Våknet i tredje periode
Stjernen våknet litt til liv i den tredje perioden. De røde fikk tidlig en mulighet i overtall da Mads Homdrom ble utvist for hjemmelaget etter halvannet minutts spill for hekting, men Stjernen fikk ikke omsatt mulighetene til scoring i overtallet. Et tegn på at marginene ikke stod Stjernen bi denne kvelden var da Ole Einar Engeland Andersen knakk kølla ved et skuddforsøk, noe som skjedde med Håkon Nilsen også tidligere i kampen. Reduseringen skulle likevel komme nesten åtte minutter ut i perioden. Mikael Mikalsen fant Benjamin Byrkjeland foran mål, som med et rapt håndleddsskudd reduserte til 6-3. Det tente et aldri så lite håp i Stjernen-leiren med tanke på poeng. Midtveis i perioden var Byrkjeland på farten igjen, denne gang som servitør. Sammen med Tyler Coulter fant de Jonathan Hafsmoe som ikke nølte et sekund med å redusere ytterligere til 6-4. Lillehammer ble tydelig stresset, og Stjernen fikk virkelig blod på tann. Blant annet var Arttu Niskakangas farlig nær ved å styre inn enda en scoring for bortelaget. Stjernen mistet litt vind i seilene da Filip Gunnarsson ble utvist for tripping med underkant av tre minutter igjen å spille. Det skal nevnes at trener Lasse Fjeldstad satset offensivt, og rødbuksene skapte muligheter mot et litt stresset hjemmelag.
Men med Tyler Coulters utvisning for hekting og påfølgende undertallsspill i tre mot fem ble det for tungt å stå i mot. Joakim Eidsa Arnestad fikk fastsette sluttresultatet til 7-4 i en målrik kamp. Skuddstatistikken i den tredje perioden gikk i favør Stjernen med 12 mot 4, totalt 37- 36.

Førstkommende lørdag gjester Stavanger Oilers Stjernehallen til et nytt oppgjør i Fjordkraft- ligaen. Pucken droppes klokken 16:00. Vel møtt!