Grüner
GRU

Vant målrikt oppgjør på løkka

(Grüner – Stjernen 4-9) Det begynte litt nølende i Grünerhallen i kveld, men Stjernen tok kommandoen og hadde til tross for at hjemmelaget utlignet til 2-2, full kontroll på omstendighetene og tok en oppskriftsmessig seier og tre viktige poeng ble med hjem til Fredrikstad.

En avventende start
Det var to avventende lag som entret isen i Grünerhallen i kveld. Ingen ville ta noen særlig stor risiko – Stjernen måtte ha poeng for å ha mulighet til å sikre andreplassen på tabellen, mens Grüner ville ha en seier for å ha et best mulig utgangspunkt inn mot kvalifiseringsspillet. Men etter en litt nølende start, tok Stjernen kommandoen. To og et halvt minutt var spilt da Håkon Imset Stormli fant Ole Einar Engeland Andersen på offensiv blålinje. Andersen løftet blikket, fant åpningen og sendte Stjernen i ledelsen med et velplassert skudd. Et par minutter senere skulle Stjernen også få prøve seg i kampens første overtall. Hjemmelagets William Mäkinen ble utvist for slashing, men de røde maktet ikke å sette noe særlig press på Grüner med en mann mer på isen, Drøyt midtveis i perioden skulle det bli flere utvisninger. Først Grüners Rolf Thomas Aastad for slashing, som ga Stjernen et nytt overtallsspill. Men et minutt senere pådro Austin Cangelosi også seg en utvisning for slashing, som betød spill fire mot fire. Enda et minutt senere skulle det bli et nytt overtall for Stjernen – denne gang med fire mot tre da hjemmelagets Christoffer Gozzi ble utvist for hekting. Men verken Grüner eller Stjernen fikk noen uttelling.
Da det gjensto i underkant av seks minutter igjen å spille var det tid for en debutant i målprotokollen. Kevin Davis og Ole Einar Engeland Andersen serverte unggutten Jarl Tillman som plutselig befant seg alene mot Grüner-målvakt Quentin Papillon. Tillman var rolig som skjæra på tunet da han lekent vippet pucken opp i krysset og doblet Stjernens ledelse. Stjernen hadde initiativet i kampen nå, og styrte det meste utpå isen. Dermed var det litt mot spillets gang at Grüners Christoffer Gozzi fikk redusert nærmest rett etter han hadde vunnet droppen i offensiv sone.
I periodens sluttsekunder pådro Magnus Eikrem Haugen seg en utvisning for slashing, hvilket betød at de røde måtte starte midtperioden i undertall ettersom 1-2 sto seg til pause. Skuddstatistikken i den første perioden gikk i favør bortelaget med 15 mot 8.

Målrik midtperiode
Stjernen kom seg greit unna de resterende sekundene som gjensto av Eikrem Haugens utvisning, før det var de rødes tur i overtall da hjemmelagets Anton Blomberg ble utvist for hekting. Men snaue minuttet ut i overtallsspillet ble også Riley Brace utvist for hekting, og på nytt ble det spill fire mot fire. Både overtall og undertall ble resultatløst for begge lag, men Grüner hadde fått fart på skøytene og etter syv minutters spill kunne Rolf Thomas Aastad utligne til 2-2. Det tok likevel ikke mer enn et snaut minutt før de røde på nytt var i ledelsen. Kevin Davis var servitør da Riley Brace iskaldt satte Stjernens tredje mål for kvelden. Omtrent midtveis i perioden ble hjemmelagets Tim Robin Johnsgård utvist for slashing, et overtallsspill Stjernen visste å utnytte. Etter nesten ett minutt med en mann mer på isen gikk pucken fort mellom de røde i offensiv sone, og Austin Cangelosi kunne til slutt styre inn 2-4. Tre minutter senere var Stjernen nok en gang på ferde i offensiv sone og mannen som hadde en målgivende på de rødes forrige scoring, Patrick Newell, fant en åpning mellom beina på Grüners målvakt. Servert av den forrige målscoreren, Cangelosi. Bare 12 sekunder senere skulle også 2-6 komme. Igjen var Cangelosi og Newell på farten, nord-amerikanerne serverte Jonathan Hermansson som sendte svimle Grüner-spillere ut i pølsekiosken før han sendte pucken forbi målvakten.
Etter dette byttet Grüner målvakt, inn kom Mikkel Wik som fikk en verst tenkelig start da Arttu Niskakangas prikket inn 2-7 etter pasninger fra Benjamin Byrkjeland og Tyler Coulter. Mot slutten av perioden slapp Stjernen litt opp på gasspedalen, noe som tillot Grüner å komme litt inn i kampen igjen. Med litt over to minutter igjen av perioden, fikk de også en scoring da Tobias Skuterud reduserte til 3-7. Men sekunder senere fyrte Mikael Mikalsen av et skudd i offensiv sone, som Stian Nybraaten Hansen kunne styre inn til 3-8. Et resultat som også sto seg til pause. Skuddstatistikken i midtperioden endte i favør bortelaget med 21 mot 6.

En litt roligere tredje periode
Det skulle være Grüner som kom best i gang i den tredje perioden. Allerede etter ett minutt fikk Tyler Coulter en utvisning for slashing. Hjemmelaget fikk uttelling i det påfølgende overtallsspillet ved at Petter Birkheim Andersen kunne redusere til 4-8. Etter syv minutters spill var det Stjernen som skulle få prøve seg i overtall da hjemmelagets Charlie Björlin ble utvist for hekting, men som ved et par tidligere anledninger i kampen pådro også Stjernen seg en utvisning ved at Håkon Nilsen fikk to minutter for tripping, og dermed spill fire mot fire. Her gjaldt det å ha tunga rett i munnen. Grüner fikk spille i overtall fem mot fire etter at Björlin hadde sonet ferdig, men like etter pådro hjemmelagets Anton Blomberg seg en utvisning for slashing og dermed igjen spill fire mot fire. Etter at Håkon Nilsen hadde sonet ferdig sin utvisning, var det Stjernen som var i overtall med fem mot fire. Med omtrent åtte minutter igjen av kampen var Patrick Newell og Austin Cangelosi nok en gang servitører da de fant Jonathan Hermansson foran mål som satte sin andre scoring for kvelden og økte Stjernens ledelse til 4-9. Cangelosi pådro seg en siste utvisning for kvelden for hekting med drøyt seks minutter igjen å spille, et undertall Stjernen hadde grei kontroll på, mens resten av perioden ble en liten transportetappe. Skuddstatistikken i den tredje perioden endte uavgjort 13 mot 13, totalt 27-49.

Stjernen vant 4-9, og er med det sikret minst en tredjeplass på tabellen. Men andreplassen er i aller høyeste grad i spill ved neste og sesongens siste serierunde førstkommende torsdag hvor Stjernen reiser til Asker, mens Sparta får besøk fra Hamar.