Frisk Asker
FRI

Alle gutta!

(Frisk Asker – Stjernen 1-6) Det var riktignok Frisk Asker som tok ledelsen, men Stjernen snudde kampen og så seg aldri tilbake før de hadde satt seks pucker bak Askers-målvakt. En stor lagseier, hvor hele laget spilte med stor innsats og hjertet godt planta utapå drakta!

Tok tidlig initiativet
Det var to angrepsvillige lag som åpnet den første perioden i Varner Arena i sesongens siste seriekamp, og det var Stjernen som kom best i gang. De røde sto høyt, var aggressive og offensive i tankegangen og la press på Frisk Asker. Askerbøringene bød også på flere muligheter, men både hjemmelagets målvakt Henrik Fayen-Vestavik og Stjernens Jørgen Hanneborg vartet opp med solide redninger. Samtlige av Stjernens rekker gikk uredde til verks og skapte muligheter. Da det nærmet seg halvspilt periode fikk de røde lagt et skikkelig press i offensiv sone og Frisk Asker hadde store problemer med å få pucken ut av egen sone. Men en god Fayen-Vestavik holdt Asker-laget inne i kampen. Etter tretten minutters spill skulle Stjernen også få sitt første overtallsspill for kvelden da Jacob Lagacè ble utvist for tripping. Det ble et godt overtall for Stjernen, som fikk etablert seg i offensiv sone, men maktet ikke å få pucken forbi Asker-målvakten. Snaue minuttet etter at hjemmelaget hadde blitt fulltallig, var Stjernen millimetre fra å ta ledelsen da Jonathan Hermansson sendte pucken i tverliggeren. Med to og et halvt minutt igjen på klokka var det Frisk Asker som skulle få prøve seg i overtall da Magnus Eikrem Haugen ble utvist for en hekting. Litt mot spillets gang, fikk hjemmelaget uttelling i overtallsspillet da Mikael Dokken sendte Asker i ledelsen. 1-0 ble også stillingen til pause etter en god periode av Stjernen, til tross for målet. Skuddstatistikken gikk i Stjernens favør med 21 mot 10.

Snuoperasjonen
Stjernen fortsatte i samme spor som i den første perioden – sto høyt og la press på hjemmelaget. Det var tydelig at de røde ønsket å skape balanse i regnskapet tidlig i perioden. Etter snaut fire minutters spill ble det en dobbeltutvisning hvor Stjernens Austin Cangelosi og Frisk Askers Magnus Geheb begge ble utvist for roughing. Det ble spilt ni sekunder i fire mot fire, før hjemmelaget pådro seg en ny utvisning ved Jimi Kuronen for tripping. I det påfølgende overtallsspillet i fire mot tre fikk Stjernen det de ville. Filip Gunnarsson og Håkon Imset Stormli serverte pucken til Kevin Davis som fra droppepunktet fyrte av på direkten og utligningen var et faktum. Stjernen fortsatte å ha initiativet i kampen, og spilte med stor selvtillit mot et Asker-lag som var litt på gyngende grunn. Midtveis i perioden skulle ikke den selvtilliten bli noe mindre da Mikael Mikalsen tok seg inn i offensiv sone og la pucken på mål. En dekket Henrik Fayen- Vestavik så ikke utgangen på skuddet, og Stjernen opp i ledelsen med 1-2. Bare et par minutter senere var det duket for et nytt overtallsspill for Stjernen da hjemmelagets Christian Bye ble utvist for tripping. Igjen skulle de røde være effektive med en mann mer på isen – Patrick Newell fant en helt udekket Ole Einar Engeland Andersen som fyrte av på direkten. Fayen-Vestavik måtte slippe en retur, og der var Jonathan Hermansson frempå og økte Stjernens ledelse til 1-3. Med fem minutter igjen å spille var Riley Brace alene med Asker-målvakten, og var farlig nær på å øke Stjernens ledelse ytterligere, men denne gang holdt Fayen-Vestavik unna. Mot slutten av perioden kom et nytt overtallsspill – denne gangen for Frisk Asker da Ole Einar Engeland Andersen ble utvist for holding. Men takket være iherdig innsats og en god Jørgen Hanneborg mellom stengene, så ble det ingen scoring. 1-3 sto seg da til pause etter nok en solid periode av Stjernen. Skuddstatistikken i midtperioden gikk også i favør Stjernen med 18 mot 10.

Festen fortsatte i tredje
Mange trodde kanskje at Stjernen skulle slippe opp litt på gassen i den tredje perioden, og kanskje slippe Frisk Asker litt inn i kampen igjen. Men perioden rakk bare å bli tre og et halvt minutt gammel før Jarl Tillman og Håkon Imset Stormli fant en ledig Riley Brace i offensiv sone. Brace fyrte av på direkten og 1-4 til Stjernen Hjemmelaget kom siden til noen muligheter, men Stjernen jobbet godt defensivt og mellom stengene hadde Jørgen Hanneborg stengt butikken. Midtveis i perioden ble det også overtallsspill for de røde da Asker først pådro seg to minutter lagstraff for å ha for mange spillere på isen før Mikkel Christiansen ble utvist for krysstakling to minutter senere. Det ble ingen scoringer i overtallsspillet, men hjemmelaget rakk knapt å bli fulltallig før Stjernen var på farten igjen. Jonathan Hafsmoe hadde målgivende da Mikael Mikalsen ble tomålscorer i det han satte Stjernens femte for kvelden. Frisk Asker fikk muligheten i overtall da det gjensto seks minutter igjen av perioden. Arttu Niskakangas ble utvist for hekting og askerbøringene skapte noen farligheter men igjen var Hanneborg på pletten. Nytt overtall for hjemmelaget et par minutter senere da Austin Cangelosi fikk kveldens siste utvisning for holding. Men i stedet for at Frisk fikk etablert et overtallsspill snappet Håkon Imset Stormli pucken. Trønderen serverte Tyler Coulter som iskaldt satte punktum med en leken scoring og 1-6! Skuddstatistikken i den siste perioden endte også i favør Stjernen med 12 mot 10, totalt 30 – 51.

Stjernen leverte tre solide perioder, med fire rekker i storform, og rosinen i pølsa var selvsagt å snyte erkerivalen for sølvplassen i årets Fjordkraft-liga! Søndag førstkommende venter Lillehammer i Stjernehallen i første oppgjør av kvartfinaleserien i kampen om bøtta!