Vålerenga
VIF

Tapte første treningskamp

(Vålerenga – Stjernen 6-4) Det var duket for Stjernens første og Vålerengas andre treningskamp da lagene barket sammen på Jordal Amfi i kveld. Det skulle bli en målrik affære, dog preget av de typiske tingene i en sesongoppkjøring – rotete spill, feilpasninger og tunge bein.

VIF manglet åtte av sine spillere på grunn av landslagssamling og skader. For Stjernens del var Jørgen Hanneborg opptatt med landslaget, samt at man valgte å hvile Philip Hansen og nysigneringen Tyler Coulter. Stian Nybraaten Hansen har fortsatt en liten kjenning etter en liten skade og stod også over denne kampen. Med var for øvrig juniorene Jarl Tillman og Kasper Myklebust, og trener Anders Olsson uttalte at alle skulle få en sjanse til å vise seg frem. Junior keeper Martin Sjøvold var med i troppen som backup for Preben Rabben Arntsen i Stjernen-buret.

Den første perioden bar preg av at det var tidlig i sesongoppkjøringen for begge lag med litt kaotisk spill og en del feilpasninger. Men til tross for dette gikk begge lag ut i et høyt tempo som skapte en fartsfylt og underholdende periode med muligheter for begge lag – blant annet hadde Stjernen et skudd i stolpen. Scoringer skulle det også bli – med omtrent tre minutter igjen å spille snappet Stjernen pucken etter en feil av Vålerenga i offensiv sone. De røde fosset mot Steffen Søberg i VIF-buret og Riley Brace sendte Stjernen i ledelsen 1-0 etter en lekker pasning av Austin Cangelosi. Men med 36 igjen av perioden utligner Vålerenga med et håndleddsskudd da de kom to mot en mot kveldens målvakt, Preben Arntsen. Lagene gikk til pause med 1-1 i målprotokollen og hjemmelaget vant skuddstatistikken med 18 – 6.

Stjernen gikk ut i midtperioden og presset Vålerenga høyt i banen, og etter bare to minutter snappet Cangelosi pucken i offensiv sone og sendte Stjernen i ledelse 2-1 med en lekker backhand. VIF skulle etter dette spise seg inn i matchen og snu den til sin fordel. Tre minutter etter Stjernens scoring er målvakt Arntsen uheldig da han forsøkte å sende pucken videre til Eikrem Haugen bak eget mål. Vålerengas Colin Spaberg Olsen utlignet til 2-2 etter å ha snappet pucken og sendt den inn i det åpne målet. Her var også Stjernen i overtall siden VIFs Pontus Finstad satt utvist for en tripping. Bare sekunder etter utligningen hadde nevnte Finstad sonet ferdig, fikk pucken i det han kom ut av utvisningsboksen og satt pucken i mål bak Arntsen etter å ha kommet alene mot mål. Samme mann økte Vålerengas ledelse til 4-2 etter at hjemmelaget spilte seg hurtig inn i Stjernens sone og sendte pucken bak målvakt Arntsen med et rapt håndleddsskudd etter rundt syv minutters spill. Men Stjernen ga seg ikke, og den toneangivende duoen Austin Cangelosi og Riley Brace hadde mer krutt på lager. I overtall fem mot tre sendte Brace en lekker pasning til Cangelosi på bakerste stolpe som reduserte til 4-3 bak en sjanseløs Steffen Søberg. Med seks minutter igjen å spille av perioden presset Vålerenga høyt, noe som skapte rom for Stjernen. Igjen var det Brace som spilte frem Cangelosi, som med sitt tredje for kvelden utlignet til 4-4. Men mot slutten av perioden blir Jarl Tillman utvist for interference, og et nytt overtall til Vålerenga. Daniel Sørvik fikk pucken, fikk god tid til å sikte og sendte VIF i ledelsen 5-4 fra blålinja. 5-4 sto seg også til pause, og hjemmelaget vant også skuddstatistikken med 12 – 10.

Tredje periode ble en jevnere affære, antageligvis på grunn av mange tunge bein hos begge lag. Både Stjernen og VIF hadde sine muligheter, denne gangen var det Vålerengas tur til å sende et skudd i stanga. Men det skulle bli Oslo-lagets nysignering, finske Mika Partanen, som skulle score periodens eneste mål. Benjamin Byrkjeland ble utvist for krysstakling, og nevnte Partanen fikk god plass i offensiv sone til å øke VIFs ledelse til 6-4 etter bare 14 sekunder av overtallsspillet. Resten av perioden ble en liten transportetappe, med en utvisning til begge lag uten at noen klarte å utnytte de mulighetene. Skuddstatistikk i den tredje perioden endte 10 – 13 til Stjernen.

Det ble som ventet en litt rotete kamp. En typisk treningskamp preget av at man ikke var i kampform, dog Vålerenga hadde en liten fordel ved at de allerede hadde en kamp i beina. VIF vinner riktignok fortjent 6-4, men det var mye positivt å spore hos Stjernen som spilte med høyt tempo og høy arbeidsmoral. Duoen Riley Brace og Austin Cangelosi vil også bli spennende å følge utover i sesongen. Trener Anders Olsson har nok nå fått et bedre bilde av laget, og hva som må jobbes med i treningskampene fremover. Den jobben fortsetter allerede førstkommende tirsdag da Stjernen gjester Manglerud Star i Manglerudhallen