Manglerud
MAN

Seier i Manglerudhallen

(Manglerud Star – Stjernen 2-6) Det var et ungt lag som reiste fra Fredrikstad denne tirsdagskvelden, hvor man valgte å hvile flere av de etablerte spillerne. Men det var tydelig at de yngre spillerne som fikk muligheten av trener Anders Olsson i kveld var ivrig etter å vise seg frem. Samtlige, både med og uten gitter, la ned en stor arbeidsinnsats og var sterkt delaktig i å sikre Stjernens første seier i sesongoppkjøringa.

Et bra tempo og muligheter til begge lag preget begynnelsen av den første perioden. Blant annet fikk Stjernens Casper Myklebust en mulighet alene mot Lars Haugen, men den rutinerte MS-målvakten reddet. Det skulle likevel ikke gå lenge før de røde fikk nettkjenning. Manglerud-spilleren Kristoffer Tapper pådro seg etter seks minutters spill en utvisning for tripping, og etter kun tretti sekunder av overtallet tar Håkon Imset Stormli en såkalt «coast to coast» ved å føre pucken fra bak eget mål og hele veien inn i offensiv sone før han sendte pucken inn bak Haugen. Spillet fortsatte å bølge frem og tilbake utover i perioden med sjanser til begge lag, dog hadde Stjernen festet et visst grep om kampen. Med snaut to minutter igjen å spille bet de røde seg fast i Mangleruds sone. Magnus Eikrem Haugen sendte av gårde en puck fra blålinja, som Stian nybraaten Hansen fikk styrt i mål og sørget for at Stjernen kunne gå til pause med ledelse 2-0. Skuddstatistikken vinner for øvrig Manglerud Star med 12 – 9.

I midtperioden kom Manglerud Star mer med i kampen, mye på grunn av at Stjernen pådro seg en del utvisninger. Blant annet fikk Oslo-laget muligheten i fem mot tre da Jonathan Asbjørnsen og Filip Gunnarsson satt utvist for henholdsvis krysstakling og interference. MS skulle også få en redusering etter bare to og et halvt minutt av perioden. Mens Stian Nybraaten Hansen satt utvist for slashing fikk Manglerud etablert et overtallsspill i Stjernens sone. Mathias Trygg fyrte av et skudd mot Stjernen-målvakt Preben Arntsen som uheldigvis ble styrt i mål av skøyta til Filip Gunnarsson. Det ble en noe oppstykket periode på grunn av mange utvisninger og flere minutter i undertall for de røde. Stjernen gikk til pause med ledelse 2-1 – det kunne fort vært 2-2, men de røde jobbet godt i egen sone og holdt MS unna. Skuddstatistikken vinner hjemmelaget med 11 mot 10.

Tilskuerne rakk knapt å sette tenna i pølsa fra kiosken innen den første pucken satt i nettet i den tredje perioden. Jonathan Hermansson snappet pucken rett fra første dropp og kom alene mot Ole Morten Furseth og økte Stjernens ledelse til 3-1. Furseth erstattet Lars Haugen mellom stengene for Manglerud Star før siste periode. Sekunder senere var de røde på farten igjen og Magnus Eikrem Haugen kunne øke ledelsen til 4-1. Stjernen havnet deretter igjen i undertall da Ole Einar Engeland Andersen og Philip Hansen ble utvist samtidig for henholdsvis farefullt spill med høy kølle og krysstakling. Manglerud tok ut målvakten og forsøkte seg i seks mot tre uten å få uttelling. Men de skulle få sin redusering til 2-4 sekunder etter Stjernen ble fulltallig ved Joachim Hermansen. Resten av perioden ble også preget av en del utvisninger, men man fikk stifte bekjentskap med en av Stjernens siste signeringer, Tyler Coulter. Først serverte han Jonathan Asbjørnsen foran mål, før han selv fastsatte sluttresultatet til 6-2. Skuddstatistikken i siste periode endte 6 – 13 i Stjernens favør.

Det ble en kamp det svingte litt av, og som ble litt oppstykket av en del utvisninger til begge lag. Men de røde vinner fortjent og har stort sett kontroll på kampen. Stjernens fremadstormende yngre spillere sto frem og tok muligheten med begge henda i en kamp hvor man valgte å hvile flere at de mer etablerte spillerne. Blant annet kom kveldens yngste debutant Sondre Grønli (bilde til høyre) (15) alene mot Mangleruds keeper ved to anledninger. De kommernok til å få flere muligheter, og med innsatsen de la ned for kvelden, så er det all grunn til å glede seg.