Frisk Asker
FRI

Frisk Asker utlignet, men Stjernen tok seieren

(Frisk Asker – Stjernen 3-5) Stjernen tok sin tredje strake seier i årets sesongoppkjøring i Askerhallen. Askerbøringene hentet inn de rødes ledelse, men Stjernen holdt hodet kaldt og fikk lønn for det ved å punktere kampen hvor Magnus Eikrem Haugen og Jonathan Asbjørnsen sto over.

Første periode ble resultatløs, til tross for overtallsspill til begge lag. Skuddstatistikken endte 8 – 11 i favør Stjernen.

Midtperioden skulle vise seg å bli hakket mer interessant sett med Stjernen-øyne. Tempoet i matchen skulle ikke være like høyt som i torsdagens kamp mot Oilers, men Stjernen skulle like fullt ta initiativet. Det ble en noe oppstykket periode, grunnet flere utvisninger til begge lag, og det var et undertall som skulle til for at de røde skulle finne veien til nettmaskene. Etter tre minutters spill blir Jonathan Hermansson utvist for slashing. Halveis inn i utvisningen snapper Austin Cangelosi pucken og kommer bortimot alene med Frisk Askers målvakt Henrik Fayen-Vestavik sammen med Riley Brace. Cangelosi sender pucken tvers over til Brace som ekspederer den i mål og gir Stjernen ledelsen 1-0 med en mann mindre på isen. Noen minutter senere er det Frisk Askers Christian Vethe Bye som må ut i to minutter for en hekting. Med bare sekunder igjen av utvisinen finner Tyler Coulter litt åpen is i offensiv sone. Frisk nøler litt, og Coulter får dermed nok av tid til å sikte og plasserer pucken i krysset bak Asker-målvakten. Resten av perioden tilbringes stort sett i over- og undertallsspill, men Stjernens ledelse med 2-0 står seg til pause. Stjernen vinner også skuddstatistikken med 18 mot 7.

Tredje periode rekker knapt å bli et minutt gammel før Stian Nybraaten Hansen øker Stjernens ledelse til 3-0, servert av Tyler Coulter. Så skulle det komme en real kalddusj. Askers finske back Jimi Kuronen reduserer til 1-3 etter fem minutters spill. To minutter senere, mens Stian Nybraaten Hansen sitter utvist for farefullt spill med høy kølle, reduserer Frisk på nytt ved Mikkel Christiansen. To nye minutter passerer før Hampus Gustafsson utligner til 3-3. Etter utligningen tikket klokka av gårde mot sudden, og Frisk hadde fått ny energi etter å ha kommet a jour i målprotokollen. Men, litt mot spillets gang, finner Austin Cangelosi nok en gang Riley Brace som kriger pucken i mål og ny ledelse 4-3. Kampen blir avgjort da Asker trekker keeperen for å kunne spille seks mot fem. Som det ofte går, så scorer Stjernen i tomt bur. Kevin Davies sender pucken i mål fra egen sone og fastsetter sluttresultatet til 5-3. Skuddstatistikken i den tredje perioden ender 9 – 13.

Kampen i Askerhallen gikk litt roligere for seg enn kampen mot Oilers på torsdag, men Stjernen skulle likevel ta kommandoen. Etter en målløs første periode sto det 2-0 til de røde etter to perioder, og 3-0 etter det første minuttet av den tredje. Så får Stjernen en real kalddusj ved at askerbøringene utligner til 3-3 i løpet av åtte minutter. Men man gir seg ikke på grunn av det, duoen Cangelosi og Brace sørget for ny ledelse før Kevin Davies avgjorde til 5-3 i åpen kasse. Stjernen var best i store deler av kampen, og tar helt fortjent sesongoppkjøringens tredje seier på rad.

-Jeg synes vi spiller en bra kamp. Vi slipper oss litt ned i tredje periode, men det er strekt å komme tilbake etter at Frisk Asker utligner til 3-3, sier Brandor Treloar til Stjernen Media etter kampen.