Manglerud
MAN

Ungdommen herjet med Manglerud

(Stjernen – Manglerud Star 4-0) Som vi har sett tidligere i sesongoppkjøringen, så har ikke trener Anders Olsson vært redd for å kaste innpå de yngre spillerne og gi dem en mulighet til å vise seg frem. En mulighet de har definitivt grepet med begge henda – det gror godt i Stjernen!

Det ble ikke noe fyrverkeri riktignok av en første periode i kveldens kamp mot Manglerud Star. Stjernen fikk møte et hardtarbeidende MS-lag, som ville få Stjernen ut av stilen. Men hjemmelaget ville ikke la seg «pelle på nesa» og allerede etter to minutters spill bet Stjernen seg fast i Mangleruds sone. Emil Buskoven fyrte av et skudd fra blålinja, foran mål var Jonathan Hermansson på jobb og styrte inn pucken bak en sjanseløs Ole Morten Furseth i MS-buret. 1-0 sto seg til pause i en periode hvor Stjernen stort sett hadde kontroll på det som skjedde ute på isparketten, selv om Manglerud var farlig frempå ved en håndfull anledninger. Hjemmelaget vant også periodens skuddstatistikk med 10 mot 5.

Midtperioden begynte med et undertallsspill for Stjernen, siden Sander Rønnild fikk en utvisning for tripping med omtrent halvminuttet igjen å spille av den første perioden. Manglerud Star fikk lagt et lite press på hjemmelaget og spilte seg frem til noen muligheter, men Stjernen jobbet hardt og kom seg helskinnet gjennom. MS hadde fått litt energi og gikk mer offensivt til verks i denne andre perioden, men hjemmelaget forsvarte seg godt, holdt Manglerud på avstand og målvakt Preben Arntsen holdt buret rent. Nesten midtveis i perioden skulle Buskoven igjen være hovmester da han serverte Arttu Niskakangas som doblet Stjernens ledelse til 2-0. Noen minutter senere fikk Manglerud en gyllen mulighet til å redusere da de fikk over et minutts spilletid i fem mot tre siden Jesper Rabben Arntsen og Mikael Mikalsen satt utvist for henholdsvis interference og tripping. Jespers bror Preben vartet opp med noen lekre redninger, og med en iherdig innsats jobbet Stjernen seg ut av det uten noen baklengs. Hjemmelaget gikk til pause med rent bur og ledelse 2-0. Skuddstatistikken vant hjemmelaget også med 10 mot 7.

I den tredje perioden falt intensiteten noe, og Manglerud virket slitne. Stjernen kontrollerte kampen, og det så ut som at perioden skulle bli en ren transportetappe. Begge lag fikk hvert sitt overtall hvor bortelagets Joachim Hermansen fikk en utvisning for tripping etter nesten åtte minutters spill, og noen minutter senere fikk hjemmelagets Casper Myklebust en to minutter for slashing. Men verken Manglerud eller Stjernen klarte å utnytte overtallsspillet. Så, med fem minutter igjen å spille fant Stian Nybraaten Hansen frem børsa og økte Stjernens ledelse til 3-0, med pasning fra Patrick Newell. 35 sekunder senere dukket kveldens yngstemann opp, Sondre Grønli. Grønli fikk sin debut mot nettopp Manglerud Star da lagene møttes tidligere i sesongoppkjøringen, men det ble bare nesten en scoring. I kveld gjorde Grønli ingen feil og plasserte pucken iskaldt i mål på pasninger fra Niskakangas og Benjamin Byrkjeland. Litt hektisk ble det mot slutten av kampen, men til slutt ble det også en «smultring» på målvakt Preben Arntsen. Skuddstatistikken i siste periode endte 6 mot 9 i favør Manglerud.

Jørgen Hanneborg, Austin Cangelosi, Kevin Davis, Ole Einar Engeland Andersen, Håkon Imset Stormli, Riley Brace og kaptein Andreas Heier ble alle hvilt i kveldens kamp. Mens Martin Georgsen, Casper Myklebust, Sondre Grønli og Jesper Rabben Arntsen fikk fornyet tillit, samtidig som Magnus Nybraaten Hansen fikk sin debut på Stjernens A-lag. De takket for tilliten ved å vise frem solid spill, og ikke minst en scoring fra lagets ferske 16-åring, Sondre Grønli. I tillegg hadde Emil Buskoven to målgivende, Stian Nybraaten Hansen og Jonathan Hermansson en scoring hver og en smultring på Preben Arntsen. Det gror godt i Stjernen!

Førstkommende tirsdag venter Grüner i Grünerhallen kl. 18:30 i sesongens siste treningskamp, før serien begynner førstkommende lørdag med hjemmekamp i Stjernehallen mot Vålerenga kl. 18:00.