Lillehammer
LIL

I Grevens tid

(Lillehammer – Stjernen 3-5) Filip Gunnarsson ønsket seg to busser med supportere fra Fredrikstad. «Greven» fikk tre, og foran rundt 150 røde og hvite tilskuere som gikk fullstendig av hengslene leverte han og Stjernen en virkelig festforestilling.

Kapteinen åpnet ballet
Det var et høyt tempo fra begge lag innledningsvis i den første perioden, med sjanser til begge lag. Men både Stjernens Jørgen Hanneborg og Lillehammers Trym Gran holdt buret rent de første minuttene.
Men ett sekund før perioden var fem minutter gammel kom kveldens første scoring. Stian Nybraaten Hansen og Mikael Mikalsen kriget foran Lillehammers mål, før kaptein Andreas Heier plukket opp en retur og sendte Stjernen i ledelsen med 0-1. Et oppofrende Stjernen opprettholdt det høye tempoet og det offensive spillet, som ga Lillehammer noen farlige muligheter. Men med en Filip Gunnarsson som kastet seg ned og spiste pucker og Hanneborg som vartet opp med en real TV-redning da hele Eidsiva Arena trodde Lillehammer hadde utlignet, så holdt de røde på ledelsen. Etter nesten tolv minutter var Stjernen nok en gang på ferde i Lillehammers sone. Etter å ha kriget om pucken foran mål, fant Austin Cangelosi en åpning og doblet Stjernens ledelse med Patrick Newell og Jonathan Hermansson som servitører. De tre busslastene med røde og hvite supportere gikk med det helt «bananas» på tribunen.
Hjemmepublikummet forsøkte å svare, og skulle få betalt for det. Mens jonathan Hafsmoe satt utvist for tripping, reduserte Nick Dineen til 1-2. Lillehammer fikk energi av scoringen og fikk lagt litt press på Stjernen mot slutten av perioden. Med et snaut minutt igjen å spille, så pådro også Jonathan Hermansson seg en utvisning for slashing, men Stjernen holdt unna til pausesignalet gikk. 1-2 ble altså pauseresultatet etter en jevnspilt første periode, og skuddstatistikken gikk i favør Lillehammer med 12 mot 11.

Nektet å gi opp
Stjernen måtte starte midtperioden i undertall, da det gjensto ett minutt og syv sekunder på Hermanssons utvisning. Men Stjernen hadde god kontroll med en mann mindre på isen. Så skulle det være de røde som skulle få prøve seg i overtall, da hjemmelagets Emil Nyhus ble utvist for tripping. Blant annet fikk en skuddvillig Ole Einar Engeland Andersen forsøkt seg, men fikk ikke overlistet målvakt Trym Gran i dette overtallsspillet.
Spillet bølget så frem og tilbake, og det var en meget tett og jevn kamp man var vitne til. Etter syv og et halvt minutt skulle Stjernen på nytt få muligheten i overtall da Frank Gymer ble utvist for interference. Patrick Newell fikk et par gode sjanser til å øke Stjernens ledelse, men igjen sto målvakt Gran i veien. Ikke lenge etter at Lillehammer hadde blitt fulltallige, omtrent midtveis i perioden, kom utligningen. Nevnte Gymer sørget for at det sto 2-2, og nerven i kampen var til å ta og føle på.
Men det skulle ikke gå mer enn et par minutter før pulsen kunne senke seg litt igjen. Lillehammer misset på en stor mulighet før Stjernen slo kontra. Riley Brace og Benjamin Byrkjeland fant Håkon Imset Stormli som tråklet seg gjennom Lillehammer-forsvaret og sendte Stjernen på nytt i ledelsen med 2-3. Med fire minutter igjen av perioden fikk hjemmelagets Nick Dineen en utvisning for hekting, og etter å ha hatt tilhold i Lillehammers sone i et halvannet minutt fikk Ole Einar Engeland Andersen servert pucken fra Cangelosi og Newell. Hamarsingen ladet børsa og kontant økte Stjernens ledelse til 2-4.
Tre minutter gjensto på klokka da Håkon Imset Stormli ble utvist for en slashing, og Stjernen skulle gjennom noen dramatiske minutter med en mann mindre på isen. Men de røde spiste pucker, Hanneborg holdt buret rent og man kom helskinnet gjennom undertallet. Etter nok en tett og jevn periode, med et aldri så lite initiativ fra Stjernen så sto det 2-4 da pausesignalet gikk – skuddstatistikken gikk i favør Stjernen med 13 mot 8.

Et lekkert soloraid
I den tredje periodens åpningsminutter skapte Lillehammer ny nerve i kampen med en tidlig redusering. Frank Gymer sørget for at det sto 3-4, og igjen steg nok blodtrykket noen hakk blant de røde og hvite på tribunen. Et hjemmelag med litt fornyet energi skulle så få prøve seg i overtall da Stjernen fikk en lagstraff for å ha for mange spillere på isen. Lillehammer fikk lagt et press i offensiv sone, men de røde kom seg nok en gang helskinnet gjennom undertallet, før målvakt Jørgen Hanneborg vartet opp med en ny TV-redning rett etter at man hadde blitt fulltallige. Stjernens siste mål for kvelden skulle vise seg å være av typen «hockeygodis» da Andreas Heier og Mikael Mikalsen fant en fremadstormende Stian Nybraaten Hansen. Måltyven satte umiddelbart fart, parkerte Lillehammer-spillerne og satte iskaldt Stjernens femte mål for kvelden.
Lillehammer skapte så flere store muligheter, men et oppofrende Stjernen-lag nølte ikke et sekund med å kaste seg foran og blokkere skuddene. Til slutt endte det med at hjemmelagets Andreas Martinsen fikk en utvisning for krysstakling, og nytt overtall for de røde. Lillehammer virket slitne, og hadde sin fulle hyre med å forsvare seg med en mann mindre på isen. Etter hvert som klokka tikket mot 60 minutter, kastet så hjemmelaget alt fremover i håp om en redusering og kanskje en utligning. Hovedtrener Aleksander Smirnov tok en timeout, og valgte å ta ut målvakt Trym Gran for å fortsette å spille med en mann mer på isen – denne gang seks mot fem. Men Stjernen kriget heroisk i egen sone, og igjen pådro Lillehammer seg en utvisning da Nick Dineen ble utvist for slashing med ett minutt og 48 sekunder igjen av kampen. Lillehammers målvakt returnerte til målet, og i det påfølgende overtallet for Stjernen valgte man å ikke ta noen store sjanser og beholdt pucken i laget. Stjernens supportere, som hadde laget en fantastisk atmosfære gjennom hele kampen, gikk helt av hengslene i ellevill jubel da sluttsignalet gikk og seieren med 3-5 var sikret. Skuddstatistikken i den tredje perioden gikk i favør hjemmelaget med 5 mot 4, totalt 25 – 28.

Stjernen utlignet til 3-3 i kamper, og det blir en avgjørende kamp hjemme i Stjernehallen førstkommende fredag. Det ryktes om at billettene allerede er i ferd med å rives bort, så her gjelder det å være rask på labben for dette kan bli stinn brakke!