• Hovedpartnere

    Partnere

Fredag Fre 8 April Apr
Lørdag Lør 13 August Aug
Torsdag Tor 18 August Aug
Onsdag Ons 24 August Aug
Fredag Fre 26 August Aug
Torsdag Tor 1 September Sept
Lørdag Lør 10 September Sept
Torsdag Tor 15 September Sept
Lørdag Lør 17 September Sept
Tirsdag Tir 20 September Sept
Torsdag Tor 22 September Sept
Lørdag Lør 24 September Sept
Torsdag Tor 29 September Sept
Mandag Man 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lørdag Lør 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lørdag Lør 15 Oktober Okt
Tirsdag Tir 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lørdag Lør 22 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt
Lørdag Lør 29 Oktober Okt
Torsdag Tor 3 November Nov
Lørdag Lør 5 November Nov
Torsdag Tor 17 November Nov
Lørdag Lør 19 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Hjemme
Stjernen
STJ
Borte
Storhamar
STO

Kriget inn reduseringen

(Stjernen – Storhamar 2-1) Det ble nok et tett og jevnt oppgjør mellom Stjernen og Storhamar i den tredje semifinalen. Denne gangen var det Stjernen som trakk det lengste strået og kriget inn seieren og reduserte til 1-2 i antall kamper.

Tett og jevnt
De 1987 fremmøtte fikk se en første periode som minnet litt om det forrige oppgjøret. Tett, jevnt med et høyt tempo og mye fysisk spill. Det var nok en del nerver hos både den røde og hvite og den gule og blå leiren, og innledningsvis var det bortelaget Storhamar som kom best i gang.
Nettmaskene var det dog Stjernen som skulle finne først. Etter omtrent tre minutters spill fikk Storhamar en avventende utvisning, og havnet litt i ubalanse. Magnus Eikrem Haugen og Arttu Niskakangas fikk lagt et press på bortelagets målvakt Evan Buitenhuis og midt oppe i det hele dukket Jonathan Hafsmoe opp og fikk kriget pucken i mål. Men det tok ikke mer enn et par minutter før Storhamar ga svar på tiltale. Hamarsingene utnyttet en feil fra Stjernen, og Samuel Solem kunne utligne til 1-1. Etter utligningen presset Storhamar på i jakten på en ledelse, men Stjernen sto i mot og spiste seg inn i kampen igjen. Etter tolv minutter var Håkon Imset Stormli millimetre unna å kunne sende Stjernehallen til himmels på nytt, men marginene sto ikke trønderen bi. Det dabbet litt av mot slutten av perioden, og begge lag kriget om å ha initiativet i kampen. Jonathan Hermansson og Patrick Newell fikk også muligheter, men klarte ikke å overliste Storhamars målvakt. 1-1 sto seg til pause etter en veldig jevn første periode. Skuddstatistikken endte også uavgjort, med 8 mot 8.

Litt ut av ingenting
Storhamar kom voldsomt ut i den andre perioden, og fikk satt ordentlig trykk på Stjernen. Det tok seks minutter før de røde løsnet et skudd på mål, og frustrasjonen begynte å bre seg litt. Men selv om bortelaget presset, så var de ikke særlig på hugget heller. Det ble mye kaotisk spill, og ingen av lagene fikk noen spesielt store muligheter til å ta ledelsen. Austin Cangelosi var nærmest i løpet av den første halvdelen av perioden, men amerikanerens avslutning gikk utenfor.
Både spillerne og publikum virket å være litt i dvale, og hele kampen hadde mistet det fysiske og intense «trøkket» fra den første perioden. Det vil si, frem til det var spilt 13 og et halvt minutt. Litt ut av ingenting så fikk Stjernen-backen Brendan Ellis pucken fra Håkon Imset Stormli og fra fyrte av et skudd fra blålinja. Storhamars målvakt var dekket, og foran mål kunne Tyler Coulter styre inn 2-1 til ellevill jubel fra publikum og sine lagkamerater. Da våknet både tilskuerne og Stjernen, og selv da Kevin Davis et par minutter senere ble utvist for å forsinke spillet, kriget og ofret de røde seg så Storhamar ikke fikk uttelling på sitt overtall. Buitenhuis i Storhamar-målet måtte i aksjon et par ganger i periodens sluttminutter, men det sto 2-1 til Stjernen etter to perioder. Skuddstatistikken i midtperioden endte i favør bortelaget med 10 mot 7.

Foto: Ketil Olsen Vethe

Manet frem sine helter
Supporterne fra begge lag skapte en herlig atmosfære i begynnelsen av den tredje perioden i et forsøk på å løfte laget sitt opp og frem. Begge målvaktene, nevnte Buitenhuis og Jørgen Hanneborg måtte i aksjon og holdt Storhamar og Stjernen inne i kampen. Etter fire og et halvt minutt var det duket for et nytt overtall for Stjernen da Jacob Lundell Noer ble utvist for holding. Kevin Davis rakk å sette Storhamars målvakt virkelig på prøve, før det kom en ny utvisning til bortelaget. Denne gangen var det Jan Brejcak som måtte ut for roughing, og Stjernen fikk muligheten i fem mot tre. Men det var Storhamar som var mest aggressive og presset Stjernen til å gjøre feil i sitt overtall, så de røde kom ikke noe særlig nærme en scoring verken med to eller en mann mer på isen. Stjernen fortsatte like fullt å krige, mot et stadig mer stresset Storhamar som begynte å få dårlig tid. Hamarsingene kom til en stor mulighet, før de på nytt måtte avlegge utvisningsboksen et besøk. Lane Scheidl ble utvist for boarding, og nytt overtall for Stjernen. De røde måtte igjen slite mot et aggressivt undertallsspill fra hamarsingene. Begge lag fikk muligheter til å score, før Storhamar igjen ble fulltallige. Klokka tikket virkelig Stjernens vei nå, men samtidig presset Storhamar mer og mer i jakten på en utligning. De gule og blå skapte noen enorme muligheter, men målvakt Hanneborg og resten av Stjernen-spillerne nektet å la dette gå fra seg. Med halvannet minutt igjen av perioden tok Storhamar en timeout og tok ut målvakten i et forsøk på å spille seks mot fem. Stjernen fikk klarert sonen, og pucken snek seg like utenfor det tomme Storhamar-målet.
Minuttet og sekundene tikket mot 60 spilte minutter, den tredje perioden forble målløs og Stjernen tok seieren. Skuddstatistikken i den siste perioden endte i favør hjemmelaget med 7 mot 5, totalt 22 – 23.

Stjernen vant 2-1, og reduserte samtidig til 1-2 i kamper. Det betyr at det blir minst en hjemmekamp til i Stjernehallen. Men først skal semifinale nummer fire spilles i CC Amfi på Hamar førstkommende onsdag.