Borte
Storhamar
STO

Tapte seriepremieren

(Stjernen Hockey – Storhamar 3-6) Stjernen la ned en stor arbeidsinnsats og gikk i krigen mot Storhamar i serieåpningen av årets hockeysesong. Men tross iherdig jobbing, måtte man gå ned med flagget til topps og se hamarsingene stikke av med poengene.

Premierenerver
Det var nok litt premierenerver hos rødbuksene i det pucken ble droppet i seriepremieren. Innsatsen var der, men det kladdet seg litt spillemessig. Det resulterte i at Storhamar tok ledelsen allerede etter to og et halvt minutt ved Miles Gendron. Men ledelsen skulle ikke vare lenge – bare minutter senere ble bortelagets Samuel Solem utvist for interference, og i det påfølgende overtallet kunne Stian Kaltrud Nystuen utligne etter forarbeid av John Nicholas Piccinich og Alex Dostie.

Så kladdet det litt for Stjernen igjen, og Storhamar kunne fortsette å presse. Stjernen hang litt i tauene da Jacob Berglund sendte hamarsingene på ny i føringen med 1-2. Vondt skulle bli til verre da Markus Aas-Eng Mikkelsen ble utvist for en tripping noen minutter senere, og bortelaget utnyttet det påfølgende overtallsspillet med å øke til 1-3 ved Eskild Bakke Olsen. 1-3 sto seg også til pause, med en skuddstatistikk som også gikk i bortelagets favør med 9 mot 14.

På med arbeidshanskene
Etter at Stjernen hadde skapt noen muligheter foran Storhamars målvakt Viktor Kokman, kom det en ny kalddusj. Etter fem minutters spill økte bortelaget til 1-4 ved Martin Rønnild. Luften så ut til å gå litt ut av Stjernen, og bli erstattet med frustrasjon før en annen hamarsing skulle tenne et nytt håp for de røde. Ole Einar Engeland Andersen fikk pucken på blålinjen fra Håkon Imset Stormli og fikk fyrt av et skudd – sakte, men sikkert snek pucken seg forbi Storhamars målvakt og Andersen kunne juble for redusering til 2-4. Reduseringen så ut til å tenne et lite håp hos Stjernen. Først fikk man muligheten i et overtallsspill da Storhamars Anton Karlsson ble utvist for slashing, men fikk ikke uttelling. Men bortelaget hadde ikke vært fulltallige lenge før de gikk seg bort i egen sone – Jarl Fredrik Tillman snappet pucken og med et kremmerhus av et skudd, så reduserte han til til 3- 4 på pasning fra Benjamin Byrkjeland. Mot slutten av perioden fikk Storhamar et nytt overtallsspill da Markus Aas-Eng Mikkelsen på nytt måtte besøke fryseboksen etter en tripping, men denne gangen holdt Stjernen unna. I periodens siste minutt fikk Storhamar en enorm mulighet, men da vartet Jesper Folke Eliasson opp med en virkelig TV-redning som både de røde og gule supporterne bare kunne måpe av. 3-4 ble pauseresultatet – Stjernen vant perioden 2-1, mens bortelaget vant skuddstatistikken med 9 mot 11.

Det kokte rundt Kokman
Den tredje perioden må sies å være Stjernens beste denne kvelden. De røde la tidlig trykk på Storhamar, og blant annet Jonathan Hermansson kom til muligheter. Stjernen hadde skrudd opp tempoet, og bortelaget ble hengende på etterskudd. Det resulterte i en utvisning da Sander Vold Engebråten ble utvist drøyt midtveis i perioden for en krysstakling. Stjernen presset på med en mann mer på isen, men det ville seg ikke og Storhamars målvakt Viktor Kokman var virkelig i det umulige hjørnet. Austin Cangelosi, Piccinich og Andreas Heier hadde alle store muligheter, men Kokman holdt hamarsingene inne i kampen. Brendan Ellis fikk også prøve seg, og Stjernen-spillerne kastet seg fremover for å plukke opp returen, men igjen holdt Kokman hodet kaldt. Etter en timeout av Storhamar, var det Alex Dosties tur til å sette Kokman på prøve, men heller ikke her fikk Stjernen pucken over linja. Helt mot spillets gang nøler Stjernen i egen sone, Eirik Salsten snappet pucken og økte bortelagets ledelse til 3-5. Hjemmelaget tok en timeout, trakk ut målvakt Eliasson og forsøkte seg med å spille seks mot fem. Det kom noen farligheter ut av det, men til slutt fikk Salsten igjen tak i pucken og kunne fastsette sluttresultatet til 3-6 med sekunder igjen å spille. Skuddstatistikken i den tredje perioden gikk i Stjernens favør med 15 mot 10, totalt 33-35.

Flagget til topps
Det var tydelig litt premierenerver i den første perioden, så det kladdet seg litt spillemessig til tross for at viljen og innsatsen var der. I midtperioden byttet Stjernen ut silkehanskene med arbeidshanskene og hevet seg betraktelig ved å vinne perioden 2-1, og ligge kun ett mål bak før den tredje perioden. Men det var bortelaget som stakk av med seieren, etter at målvakt Kokman hadde holdt Storhamar inne i kampen etter en kanonade mot hamarsingenes mål i store deler av den tredje perioden. To ting er ganske klart etter denne kampen – Storhamar er et veldig godt lag, og Stjernen kommer utvilsomt til å plukke en del poeng i kampene som kommer.