Vålerenga
VIF

Vant dramaet på Jordal Amfi

(Vålerenga – Stjernen 2-3 e.s.s) Det ble et nervepirrende drama på Jordal Amfi i kveld. Stjernen og Vålerenga fulgte hverandre tett i en uhyre jevnspilt kamp hvor både målstolpene og målvaktene sto i veien for store muligheter. Det måtte til slutt en straffekonkurranse til, og det var Stjernen som til slutt kunne juble høyest.

En forholdsvis jevnspilt affære
Den første perioden i kveldens oppgjør i Jordal Amfi kan nærmest deles i en rød og en blå del. De første ti minuttene av perioden tok Stjernen kommandoen, mens Vålerenga ikke fikk det helt til å stemme. Jonathan Hermansson fikk kveldens første virkelig store mulighet da han kom alene med Tobias Breivold, men Hermansson fikk ikke pucken forbi Vålerenga- målvakten. De tilreisende fra Fredrikstad skulle likevel få noe å juble for – etter snaut fire minutters spill sendte nevnte Hermansson pucken til Magnus Eikrem Haugen som fyrte av et skudd mot hjemmelagets mål. Foran målet sto Benjamin Byrkjeland og kunne styre inn 0-1 og ledelse for Stjernen. Få minutter senere kunne samme mann ha doblet Stjernens ledelse, men denne gangen passerte ikke pucken mållinja.
Etter å ha passert midtveis i perioden begynte Vålerenga å spise seg mer inn i kampen og fikk Stjernen litt på hæla. Bortelagets målvakt Jesper Eliasson vartet opp med flere solide redninger, men måtte gi tapt da Mark Auk utlignet for VIF. Det så lenge ut til at det skulle gå mot et uavgjort pauseresultat, og det ble litt nerver da Jarl Fredrik Tillman ble utvist for slashing med to minutter igjen å spille. Men de nervene skulle vise seg å være helt unødvendige. Etter at en Vålerenga-back misset på en pasning på offensiv blå, var Håkon Imset Stormli plutselig mutters alene med hjemmelagets målvakt Breivold. Den iskalde trønderen tok en ørliten skuddfinte, før han plasserte pucken i mål og sendte Stjernen på ny i ledelsen med 1-2, noe som også ble pauseresultatet. Skuddstatistikken i den første perioden gikk i hjemmelagets favør med 17 mot 9.

Mer «blanda drops»
I midtperioden bølget spillet mer frem og tilbake, og ingen av lagene skaffet seg noe særlig initiativ i løpet av disse tjue minuttene. Men det manglet ikke på muligheter – blant annet Stjernens Austin Cangelosi som kom alene med VIFs målvakt uten å lykkes før hjemmelagets Tobias Lindström fikk en stor mulighet som målvakt Jesper Eliasson reddet. Nesten midtveis i perioden ble Filip Gunnarsson utvist for Stjernen etter en hekting. De røde forsvarte seg bra med en mann mindre på isen, men plutselig fikk hjemmelagets Mika Partanen stå temmelig uforstyrret foran mål og sendte pucken i tverrliggeren. Etter å ha blitt fulltallige igjen kom Stjernen til noen gode muligheter med verken Stian Nybraaten Hansen, Ole Einar Engeland Andersen eller Kevin Davis fant veien til nettmaskene. Andreas Heier var dog millimetre unna scoring da han fra død vinkel sendte en knallhard puck i stolpen. Men litt mot spillets gang, så skulle VIF få sin utligning. Med et par minutter igjen av perioden fant Filip Lalande målet bak en dekket Jesper Eliasson, og så var lagene like langt. Mot slutten av perioden fikk også Stjernens Magnus Eikrem Haugen og Vålerengas Mika Partanen hver sin utvisning for henholdsvis roughing og krysstakling. Det ble ingen scoringer i spill fire mot fire, og 2-2 sto seg da til pause. Skuddstatistikken i den andre perioden gikk i favør Stjernen med 11 mot 8.

Nervepirrende avslutning
Den tredje perioden startet i spill fire mot fire siden Stjernens Magnus Eikrem Haugen og Vålerengas Mika Partanen fortsatt satt utvist, men ingen av lagene klarte å utnytte det snaue minuttet med litt ekstra isflate å spille på. Umiddelbart etter Stjernen ble fulltallige, ble Filip Gunnarsson utvist for hekting og de røde måtte ut i et nytt undertallsspill. Målvakt Eliasson reddet et godt skudd fra Vålerengas Mathis Olimb, men ellers så kom Stjernen seg helskinnet gjennom to minutter med en mann mindre på isen. I spill fem mot fem ble det også produsert store muligheter – Jesper Eliasson hadde sin fulle hyre med å holde unna bakerst, mens blant andre Stian Nybraaten Hansen og Kevin Davis hadde muligheter til å sende Stjernen i ledelsen. Drøyt midtveis i perioden var det John Nicholas Piccinich og Stian Kaltrud Nystuen som fikk prøve seg, uten å overliste VIFs målvakt Tobias Breivold. En stor mulighet ble det også til hjemmelaget, men Stjernen fikk feid unna.
De siste minuttene av perioden var det Vålerenga som trykket mest på i jakten på alle tre poengene, men Stjernen jobbet iherdig i egen sone og nektet hjemmelaget uttelling på sine muligheter. Perioden forble derfor målløs, og det var klart for sudden death. Skuddstatistikken i den tredje perioden endte uavgjort med 10 mot 10.

Dramaet fra den tredje perioden fortsatte inn i overtiden. Først fikk Stjernens Alex Dostie en stor mulighet allerede i åpningsminuttene, før Vålerenga satte en puck i stolpen. Filip Gunnarsson var nære ved å avgjøre mot gamleklubben, før pausesignalet lød nok en gang. Overtidsperioden forble også målløs, med en skuddstatistikk som også endte uavgjort med 3 mot 3.

Kort prosess på straffer
Det måtte straffekonkurranse til for å avgjøre en vinner i kveld, og det skulle bli rødbuksene som til slutt gikk av med seieren. Austin Cangelosi, Alex Dostie og Jonathan Hermansson scoret på sine, mens både målvakt Jesper Eliasson og stolpen reddet alle forsøkene fra Vålerenga, med unntak av straffen til Mika Partanen.

Kveldens oppgjør på Jordal Amfi ble et intenst drama fra start til slutt, med to lag som fulgte hverandre tett gjennom hele kampen. Men til slutt var det Stjernen som kunne juble høyest, feire sesongens første seier og ta med seg to poeng hjem til Fredrikstad.