Manglerud
MAN

Den første hjemmeseieren

(Stjernen – Manglerud Star 3-2) Stjernen måtte jobbe hardt mot et godt organisert Manglerud Star, men denne gangen var det ikke snakk om at de røde ville la poengene glippe. De røde iskrigerne tok frem hjertet, ofret seg for hverandre og dro i land sesongens første hjemmeseier.

Stillingskrigen
Det var utvilsomt et bra tempo på både Stjernen og Manglerud Star i begynnelsen av den første perioden, men det ble likevel en stillingskrig hvor ingen av lagene maktet å få til noe særlig konstruktivt. Etter snaue seks minutters spill viste skuddstatistikken 3-3, men verken Stjernens Jesper Folke Eliasson eller Manglerud Stars Mitchell Gillam ble satt på de helt store prøvene mellom stengene. Drøye minuttet senere fikk Stjernen prøve seg i overtall da bortelagets Darien Craighead ble utvist for slashing. Men MS skulle være effektive med en mann mindre på isen, og holdt Stjernen på trygg avstand. Etter et powerbreak midtveis i perioden kom Håkon Imset Stormli til en mulighet før tidligere Stjernen-spiller Emil Bejmo fikk prøve seg i den andre enden av banen, men heller ikke her fikk man omsatt mulighetene til mål. Noen minutter senere fikk Stjernen en ny mulighet i overtall da Mangleruds Joachim Hermansen ble utvist for en krysstakling, men igjen slet de røde med å komme seg til noen store muligheter. Perioden forble målløs etter mye kjemping, men ikke noen særlig store muligheter. Skuddstatistikken gikk i favør hjemmelaget med 10 mot 8.

Skrudde opp tempoet
Stjernen kom ut i midtperioden i et litt høyere tempo og fikk et visst initiativ i kampen. Rødbuksen presset MS bakover på banen, og blant annet Sander Rønnild, Andreas Heier og Alex Dostie hadde gode muligheter. Men bortelagets målvakt Gillam holdt de gule og grønne inne i kampen. Da klokka tikket mot åtte minutters spill valgte Mangleruds trener Roy Johansen å ta en timeout for å samle en litt stresset spilletropp. Det så ikke ut til å hjelpe, da Stjernen fortsatte presset og var nære ved å ta ledelsen ved Douglas Byrkjeland. Men scoring skulle det bli – nykommer Alex Dostie fikk avsluttet og plukket så opp sin egen retur som han ekspederte i mål, og ledelse til Stjernen med 1-0. Det var Dosties første nettkjenning for Stjernen (hvis man ser bort fra scoringen i straffekonkurransen på Jordal Amfi), med pasninger fra Stian Kaltrud Nystuen og Håkon Imset Stormli. Stjernen trykket så på for å doble ledelsen, men litt mot spillets gang så var det Manglerud Star som kunne utligne. Med to og et halvt minutt igjen var det mannen med bortelagets gullhjelm, Darien Craighead som kunne skape balanse i regnskapet. De røde leverte en bedre periode, men lagene var altså like langt også til den andre pausen. Skuddstatistikken i den andre perioden gikk også i favør hjemmelaget med 12 mot 5.

En forløsende scoring
Stjernen tok kommandoen også i begynnelsen av den tredje perioden, men Manglerud Star lå godt organisert og spilte trygt defensivt. Bortelaget skulle også få en mulighet i overtall da Filip Gunnarsson ble utvist for en interference etter nesten fem minutters spill. Det skulle ikke ta mer enn 30 sekunder før den forløsende scoringen kom. Stjernen snappet pucken fra Mangleruds overtallsspill, så Austin Cangelosi og John Nicholas Piccinich kom nærmest alene mot bortelagets målvakt. Etter noen lekre kombinasjoner, var det Piccinich som kunne sende Stjernen på nytt i føringen med 2-1. En kunne omtrent høre et lettelsens sukk blant jubelen etter scoringen, og amerikaneren var nok også lettet over å endelig få den første scoringen. Piccinich skulle også være delaktig i Stjernens neste scoring noen minutter senere. Han kunne servere en helt udekket Brendan Ellis i offensiv sone, Ellis klemte til på direkten og sendte Stjernen to mål foran. Med ti minutter igjen av kampen, virket Manglerud slitne og mange håpet nok at Stjernen nå ville feste grepet om kampen. Det virket også som at Stjernen hadde full kontroll på omgivelsene, helt til det gjensto to minutter og 30 sekunder. Plutselig dukket Mathias Trygg opp foran målvakt Jesper Folke Eliasson og skapte ny spenning ved å redusere til 3-2. Manglerud valgte å ta ut keeper og sette inn på en sjette utespiller så fort de hadde muligheten, og spilte med seks mot fem. Da var det Stjernens tur til å være litt stressa og MS som hadde fått litt «blod på tann». Men de røde spilte sikkert – kriget iherdig foran målvakt Eliasson mens Manglerud presset og selv om det ble en del icingpucker, så var det om å gjøre å bare sende pucken via vantet og ut av sona for å slå i hjel tiden. Håkon Imset Stormli bommet på åpent mål i sluttsekundene, men Stjernen vinner likevel 3-2 over Manglerud Star. Skuddstatistikken i den tredje perioden gikk i favør bortelaget med 13 mot 5, totalt 27 – 26.

En skikkelig sliteseier
Stjernen jobbet utrettelig i tre perioder mot et Manglerud Star som Roy Johansen utvilsomt hadde fått sving på. Oslo-laget var godt organisert og vanskelige å komme gjennom, men etter å ha jobbet hardt og stanget i store deler av kampen, klarte man til slutt å avgjøre det og ro i land den første hjemmeseieren og de første tre poengene. Kirsebæret på toppen av kaka var samtidig at nykommerne Piccinich og Dostie endelig fikk tegnet seg på scoringslista.