Borte
Stjernen
STJ

Seier på "Løkka"

(Grüner – Stjernen 1-5) Stjernen fikk en tidlig kalddusj, men snudde fort kampen og så seg aldri tilbake før de hadde satt fem pucker bak Grüners målvakt. Med tre nye poeng sikret, og den fjerde strake seieren, klatret rødbuksene opp til andreplass på tabellen.

En tidlig kalddusj …
Det var forholdsvis jevnspilt i åpningsminuttene av den første perioden i Grünerhallen, uten at noen av lagene klarte å tilrive seg noe initiativ i kampen. Begge lag kom seg til muligheter, og Andreas Heier, Benjamin Byrkjeland og den unge debutanten Eskil Hølmo Stene var blant Stjernen-spillerne som satte Grüners målvakt Linden Marshall på prøve. Men i målprotokollen var det hjemmelaget som skulle dele ut den første kalddusjen. Den tidligere Sparta-spilleren Sebastian Labori Christiansen fikk tak i pucken, fant en luke over Stjernens målvakt Jesper Folke Eliasson fra skrått hold og sendte Grüner i ledelsen med 1-0. Stjernen fikk det ikke helt til å stemme i de første ti minuttene av kampen, og Grüner tok initiativet i kampen. Etter man hadde passert halvspilt periode kunne rødbuksene senke skuldrene litt igjen – Jonathan Hermansson ble spilt fri av Benjamin Byrkjeland og Brendan Ellis. Alene med målvakten var «Jonte» rolig som skjæra på tunet og sørget for balanse i regnskapet. Det virket som om nervene roet seg litt hos Stjernen etter scoringen, og tok over kommandoen i kampen. Grüner fikk knapt låne pucken, men forsvarte seg bra slik at målvakt Marshall hadde få problemer med å ta det som kom. Etter nesten femten minutters spill var det duket for kampens første overtallsspill i det hjemmelagets Jussi Tammela ble utvist for å hekte Ole Einar Engeland Andersen. Med en mann mer på isen var Stjernens nordamerikanere veldig nære ved å sende de røde i ledelsen. Både Alex Dostie og Austin Cangelosi hadde store muligheter, men Grüners målvakt var med på notene. I periodens sluttminutter bød Stjernen på en aldri så liten lekkerbisken. Austin Cangelosi tok med seg pucken inn i Grüners sone, sendte pucken videre til Alex Dostie som med en kjapp pasning fant Stian Kaltrud Nystuen. Nystuen fyrte umiddelbart av et skudd som satt klistret i krysset. Stjernen hadde snudd kampen, og gikk til pause med ledelse, 1-2. Det kom en tidlig kalddusj, men de røde spilte med tålmodighet og fikk betalt for det. Skuddstatistikken i den første perioden gikk i favør Stjernen med 9 mot 5.

Festet grepet
Midtperiodens første minutter bød på en målsjanse til hvert av lagene, før hjemmelaget skulle få muligheten i overtallsspill. Andreas Heier ble utvist for tripping etter nesten fire minutters spill. Grüner skulle også få en stor mulighet med en mann mer på isen, men klarte ikke å overliste Stjernens målvakt Jesper Folke Eliasson. Etter at Stjernen ble fulltallige fortsatte hjemmelaget å jakte en redusering for å ha et lite håp om å kapre poeng i kveldens kamp. De påfølgende minuttene var noe kaotiske, og ingen av lagene fikk det helt til å stemme. Men Stjernen var stort sett først på pucken, og klarte således å ha initiativet i kampen. Det skulle de røde få betalt for også da perioden nærmet seg halvspilt. Eskil Hølmo Stene og Jonathan Hafsmoe fant en udekket Douglas Emrik Byrkjeland foran mål. Byrkjeland styrte pucken i mål, og økte Stjernens ledelse til 1-3 med sin første scoring for sesongen. Snaue minuttet senere fikk Grüner en ny mulighet i overtall, da Brendan Ellis ble utvist for tripping. Med en mann mindre på isen, så var det Stjernen som fikk den største muligheten ved Andreas Heier, men hjemmelagets målvakt Linden Marshall fikk blokkert. Etter Stjernen igjen ble fulltallige, så fortsatte de røde å ha kommandoen i kampen, men det kommer nok ikke til å bli den mest minneverdige kampen når sesongens høydepunkter skal plukkes ut. Med fem minutter igjen av perioden fikk Grüner et par muligheter, men Stjernen hadde få problemer med å rydde unna. Minuttet senere var Eskil Hølmo Stene nær ved å plukke sitt andre poeng for kvelden, da han serverte Stian Kaltrud Nystuen, men hjemmelagets målvakt var nok en gang med på notene. Så tok det snaue seksti sekunder før målvakt Marshall mistet takten da Stjernens nordamerikanere var på farten. Austin Cangelosi og John Nicholas Piccnich fant Kevin Davis på den offensive blålinjen. Den kanadiske backen fikk god tid til å stille inn siktet, før han satte pucken opp i krysset. For øvrig også Davis første scoring for sesongen. Stjernen kunne da gå til pause med ledelse 1-4 etter en litt rotete periode, men hvor de røde likevel festet et solid grep om kampen. Skuddstatistikken i midtperioden gikk i favør Stjernen med 14 mot 9.

Transportetappen
Det skjedde mye i de første minuttene av kampens tredje periode. Allerede etter tretti sekunder fikk Stian Kaltrud Nystuen en stor mulighet til å sette Stjernens femte mål for kvelden, men pucken gikk til side for målet. Etter halvannen minutts spill fikk Grüner en ny mulighet i overtallsspill, da Stian Nybraaten Hansen ble utvist i to minutter for en slashing. Hjemmelaget fikk ikke til mye med en mann mer på isen, og Stjernen kom seg helskinnet gjennom undertallet. Det rakk ikke gå mer enn et minutts tid til før Stjernens Jonathan Hermansson fikk et ublidt møte med vantet, og gikk ned for telling. Men etter et lite stopp i spillet kom Hermansson seg på beina igjen. Stjernen hadde pucken mest når man nærmet seg halvspilt periode, men slapp litt opp på gasspedalen og holdt pucken i laget mot et Grüner-lag som så ut til å være litt ferdig for kvelden. Da klokka passerte elleve spilte minutter, ble hjemmelagets Nils Carnbäck utvist for farefullt spill med høy kølle, men Stjernen klarte ikke å skape noe særlig trykk mot Grüners mål med en mann mer på isen. Etter å ha blitt fulltallige skapte Grüner noen målsjanser, men målvakt Eliasson hadde få problemer med å plukke de puckene som kom hans vei. Og med snaut fire minutter igjen å spille skulle Stjernen punktere kampen – Håkon Imset Stormli og Stian Kaltrud Nystuen fant Ole Einar Engeland Andersen som ladet børsa og sendte de røde foran med 1-5. Det sto ikke på innsatsen til Grüner som fortsatte å jobbe, men Stjernen spilte med selvtillit og holdt kampen i et jerngrep. Alex Dostie og Douglas Byrkjeland hadde også muligheter til å øke Stjernens ledelse i sluttminuttene.

Tre poeng er viktigst
Det sto altså 1-5 på lystavla etter tre spilte perioder. Skuddstatistikken i den tredje perioden endte igjen i Stjernens favør med 11 mot 6, totalt 20 – 34. Kveldens kamp i Grünerhallen ble kanskje ikke den mest minneverdige, men de røde tok kommandoen og etter å ha havnet foran i målprotokollen så senket de skuldrene og så seg ikke tilbake. Byens røde iskrigere jobbet iherdig i tre perioder og sørget for å sikre det viktigste – tre poeng, og den fjerde strake seieren.