Stavanger
STA

Hockeygodis

(Stjernen – Stavanger Oilers 6-3) 1415 tilskuere fikk se et Stjernen-lag som var topp motivert til å gi Stavanger Oilers kamp til døra om poengene. Etter tre elleville perioder, og et Stjernen-lag som kjempet som galeislaver, så var seieren og ukas tredje strake seier et faktum!

En forrykende start
Det var bortelaget som kom best i gang i den første periodens åpningsminutter. Stavanger gikk offensivt til verks fra start av, og fikk forstyrret Stjernens spill – men bakerst sto målvakt Preben Rabben Arntsen og reddet det som kom.
Så begynte showet …
Etter seks minutters spill hadde Stjernen spist seg mer og mer inn i kampen, som nå kunne beskrives som jevnspilt. Håkon Imset Stormli fikk pucken i egen sone av Filip Gunnarsson, satte fart og driblet unna det som var av Stavanger-spillere og sendte i vei et dragskudd som bortelagets målvakt Joona Partanen kun hørte suset av. 1-0!
Etter et skikkelig press fra Oilers, var Stjernen farlig frempå ved flere anledninger. Både Jonathan Hermansson og Douglas Byrkjeland hadde muligheter til å doblet Stjernens ledelse. For ikke å glemme slegga til Magnus Eikrem Haugen som Fredrikstad-gutten Sander Hurrød fikk smertelig erfare på kroppen.
Med omtrent to og et halvt minutt igjen var det på tide å oppdatere målprotokollen. Med Magnus Eikrem Haugen og Stian Nybraaten Hansen som servitører, fant Jonathan Hermansson en åpning hos målvakt Partanen og fra nesten død vinkel vispet han den opp i nettaket. 2-0!
Omtrent ti sekunder senere hadde Stjernens nordamerikanere bestemt seg for at de ikke skulle være noe dårligere. John Nicolas Piccinich og Kevin Davies utnyttet en feil i Stavangers forsvar, som medførte at Alex Dostie hadde åpent mål og enkelt kunne sette Stjernens tredje for kvelden. 3-0!
Etter de rødes tredje scoring valgte Stavanger å bytte målvakt – ut gikk Joona Partanen, inn kom Henrik Holm. Bortelaget presset på de siste par minuttene for å få med seg en scoring før pause, men Stjernen forsvarte seg iherdig og bakerst sto Preben Rabben Arntsen som en vegg! Skuddstatistikken i den første perioden gikk i favør bortelaget med 9 mot 6.

Et hardtsatsende bortelag
Oilers hadde tydeligvis fått en «hårføner» i pausen, og tok kommandoen fra start i midtperioden. De fikk lagt et stort press på Stjernen, og de røde sto imot lenge – men til slutt måtte den komme. Etter snaut syv minutter fikk Greg Mauldin redusert til 3-1. Snause minuttet senere skulle Stjernen få prøve seg i overtall, da Christoffer Karlsen ble utvist i to minutter for en slashing. Overtallet forble målløst, og mange fryktet kanskje det verste da Filip Gunnarsson måtte forlate isen med en skade. Men Stjernen hadde da ikke tenkt til å gi seg. Bare et par minutter etter at siddisene hadde blitt fulltallige kontret Stjernen i full fart. John Nicholas Piccinich serverte Alex Dostie foran mål, som iskaldt satte sin andre scoring for kvelden, og 4-1 var et faktum. Det bølget virkelig frem og tilbake i denne delen av kampen – bare minuttet senere var det duket for en ny redusering fra Stavanger. Ludvig Hoff var målscorer for bortelaget. Men, rett etter scoringen fikk nevnte Hoff også en utvisning for usportslig oppførsel, som skulle få konsekvenser for bortelaget. Kevin Davis sendte pucken til Ole Einar Engeland Andersen som fyrte av på direkten. Foran mål sto Andreas Heier og på lekkert vis styrte inn 5-2 for Stjernen. For øvrig også det første målet siddisene slapp inn med en mann mindre på isen denne sesongen.
Spillet fortsatte å bølge. Stjernens Alex Dostie fikk en ny mulighet alene med bortelagets målvakt Henrik Holm, før Stavanger fikk lagt et nytt press på de røde. Igjen skulle det da komme en ny redusering ved at Martin Lefebvre satte Stavangers tredje mål for kvelden. Etter nok en ellevill periode, var stillingen 5-3 til Stjernen som ble trampeklappet av isen. Skuddstatistikken gikk igjen i favør bortelaget med 18 mot 9.

Full kontroll
I den tredje perioden var det Stjernen som først tok initiativet, og skapte muligheter. Her var det Stjernens nordamerikanere som sto for showet, og målvakt Henrik Holm måtte være sprellemann for at siddisene skulle ha noe håp om poeng. Etter snaue fire minutter var det tid for Stjernens første undertall for kvelden da Austin Cangelosi ble utvist for en interference. Stavanger presset, angrep og gravde etter pucken, men fant ikke veien gjennom Stjernen-forsvaret og målvakt Rabben Arntsen som bakerst «sto på hue» og holdt pucken ute av buret. Nå begynte Oilers å merke kjøret, og var tydelig slitne. Stjernen så ut som en evighetsmaskin, båret fram av en magisk stemning fra tribunen. Bare sekunder etter at Stjernen ble fulltallige, fant Cangelosi en Håkon Imset Stormli som enkelt vendte vekk Stavangers forsvar før han klistret pucken opp i krysset. Nå begynte publikum virkelig å øyne poeng mot den regjerende norgesmesteren. Stjernen fikk også en ny mulighet i overtall da Christoffer Karlsen måtte ut i «fryseboksen» i to minutter for en holding etter syv minutters spill. De røde fikk riktignok lite ut av det overtallsspillet, bortsett fra en stor mulighet fra Stian Nybraaten Hansen. Men selv i fem mot fem, så holdt Stjernen bortelaget på avstand og kontrollerte kampen ved å spille enkelt, trygt og kynisk. Klokka begynte virkelig å tikke Stjernens vei, selv om siddisene med to minutter igjen av kampen var millimetre unna en ny redusering ved en knallhard puck i stolpen. Men dette hadde ikke byens iskrigere tenkt å la gå fra seg.

Vilje slår klasse
Stjernen kontrollerte inn til 6-3 etter en tredje periode hvor kun de røde fant nettmaskene. Skuddstatistikken gikk igjen i favør bortelaget med 15 mot 9, totalt 24 – 42. Men, og uten å ta i fra Stjernen et eneste gram av klasse, så var dette en typisk kamp hvor uttrykket «vilje slår klasse» gjør seg gjeldende. Stjernen ville mest, kriget mest og var stort sett først på pucken og returer. Sånt blir det morsom hockey av, og ikke minst tre poeng.