Lillehammer
LIL

Den andre strake seieren

(Lillehammer – Stjernen 2-4) Det ble en tett og jevn affære i Eidsiva Arena i kveld, men Stjernen gjennomførte en god taktisk bortekamp. Med hardt arbeid, tålmodighet og tro på sitt eget spill kunne de røde innkassere sin andre strake seier og ta med seg tre poeng hjem til Fredrikstad.

En målløs første periode
Det var to unge og norske målvakter i form av Stjernens Preben Rabben Arntsen og Lillehammers Trym Gran som begge holdt nullen i kampens første periode i Eidsiva Arena. Og det var heller ikke mangel på muligheter fra verken hjemme- eller bortelaget. Både Lillehammer og Stjernen spilte med høy intensitet, og byttet på å ha initiativet i kampen. Det var hjemmelaget som fikk kveldens første virkelige mulighet, men Rabben Arntsen reddet mesterlig. Sekunder senere, etter seks og et halvt minutts spill, skulle Lillehammer også få prøve seg i overtall da Håkon Imset Stormli ble utvist for tripping. Men Stjernen lå godt organisert med en mann mindre på isen, slik at lillehamringene ikke fikk produsert noen særlige store muligheter i sitt overtallsspill. Det var mye vilje hos begge lag når vi nærmet oss midtveis i perioden, men de helt store målsjansene var sjeldne. I siste halvdel av perioden fortsatte lagene å bytte på å ha initiativet, og spillet bølget frem og tilbake, men Rabben Arntsen og Gran holdt fortsatt buret rent. Blant annet kom Stian Nybraaten Hansen til en god mulighet, men uten å overliste hjemmelagets målvakt. Mot slutten av perioden kom Stjernens største sjanse i det Alex Dostie, John Nicholas Piccinich og Austin Cangelosi fikk en kontringsmulighet. Trioen kom i høy fart mot Lillehammers mål, og det var Cangelosi som fikk avsluttet, men igjen var Trym Gran i veien. Perioden endte altså målløs, men det var en nerve i kampen mellom to hardtkjempende lag. Skuddstatistikken endte i favør hjemmelaget med 14 mot 10.

Like langt
Lillehammer kom best i gang i midtperioden med et par store muligheter i åpningsminuttene, blant annet med et skudd i tverrliggeren. Hjemmelaget fikk lagt et press på Stjernen som jobbet iherdig med å forsvare seg fra et aggressivt Lillehammer. Også målvakt Preben Rabben Arntsen måtte i aksjon for å holde de røde inne i kampen. Til tross for et press fra Lillehammer de første minuttene, spiste Stjernen seg inn i kampen og skulle få betalt for det. Etter nesten ni minutter spill serverte Magnus Eikrem Haugen pucken til Stian Kaltrud Nystuen som satte fart mot hjemmelagets mål. Alene mot målvakt Gran, var Nystuen iskald og sendte Stjernen i ledelsen med 0-1. Sekunder senere var de røde på farten igjen – Austin Cangelosi vant pucken i rundvantet i offensiv sone og fant en udekket John Nicholas Piccinich. Med en lekker tversoverpasning fra Stjernens #88, fikk Piccinich en enkel jobb med å sende pucken i det åpne målet bak en utspilt Lillehammer-målvakt, og Stjernen hadde doblet sin ledelse til 0-2. Men snaut 30 sekunder senere skulle Lillehammer få sin redusering da Alexander Reichenberg fant veien inn bak målvakt Preben Rabben Arntsen. Stjernen fulgte opp med et par store muligheter, men målvakt Trym Gran sørget for at det fortsatt stod 1-2 på lystavla. Med snaut fire minutter igjen av perioden ble Jarl Fredrik Tillman utvist for roughing etter den duell foran eget mål. Da hjemmelaget bare hadde sekunder igjen av det påfølgende overtallsspillet kom utligningen ved Nick Dineen. Spillet roet seg noe etter utligningen, og mest sannsynlig så ville ingen av lagene risikere noe i sluttminuttene av perioden. Lillehammers Jeppe Meyer ble utvist for holding med ett minutt igjen å spille, men Stjernen fikk ikke noe ut av overtallsspillet før pausesignalet gikk. Etter to perioder var lagene altså like langt, og skuddstatistikken i midtperioden endte også uavgjort med 11 mot 11.

Matchvinneren Nybraaten Hansen
Hjemmelagets Jeppe Meyer rakk knapt å sone ferdig utvisningen han pådro seg i midtperiodens sluttsekunder før Stian Nybraaten Hansen er millimetre fra å styre inn en ny ledelse for Stjernen. Men nettsus skulle det like fullt bli for Stjernens #91 bare sekunder senere. Lillehammer duppet av i egen sone et øyeblikk, som medførte til at Nybraaten Hansen snappet pucken, brøt seg inn foran mål og iskaldt sendte pucken mellom beina til Lillehammers målvakt. Stjernen fikk dermed en perfekt start på kampens siste tjue minutter. Hjemmelaget måtte nå jakte utligning, og skapte noen farligheter, men Stjernens målvakt Preben Rabben Arntsen hadde stengt butikken og nektet Lillehammer scoring. Selv ikke med en mann mer på isen da Filip Gunnarsson ble utvist for interference etter seks minutters spill klarte lillehamringene å skape noen særlige farligheter. Klokka tikket mot halvspilt periode, og Lillehammer hadde riktignok mest puck, men det ble lite konstruktivt ut av det. Stjernen lå godt organisert hele veien, og holdt hjemmelaget på trygg avstand mens tida var i ferd med å løpe fra dem i jakten på en utligning. Med syv minutter igjen på klokka var det duket for et nytt overtall for hjemmelaget da Brendan Ellis måtte i «fryseboksen» for en holding. Lillehammer forsøkte å presse på med en mann mer på isen, men Stjernen jobbet meget bra i egen sone og fikk ryddet unna. De røde fikk også tiden til å gå ved å snappe pucken og forsøke seg på en kontring i undertall. Nå begynte det virkelig å haste for Lillehammer, og da John Nicholas Piccinich ble utvist for en tripping med to minutter igjen å spille tok trener Aleksander Smirnov en timeout – målvakt Gran ble plukket ut, og hjemmelaget forsøkte seg med å spille seks mot fire. Stjernen slapp med skrekken da Alexander Reichenberg pådro seg en utvisning for en interference med halvannet minutt igjen av kampen. Det ble spill fire mot fire i noen sekunder, før Smirnov plukket ut Gran igjen i håp om å få en utligning med en mann mer på isen. I stedet snappet Austin Cangelosi pucken og fastsatte sluttresultatet til 2-4 med sekunder igjen å spille. Skuddstatistikken i den tredje perioden endte i favør Stjernen med 6 mot 4, totalt 29 – 27.