Ringerike
RIN

Gjenerobret andreplassen

(Stjernen – Ringerike 5-2) Stjernen leverte bortimot en bunnsolid kamp hjemme i Stjernehallen i kveld mot Ringerike. Rødbuksene hadde nærmest punktert kampen ved å lede 5-0 etter to perioder, og klatret fra fjerde- til andreplass på tabellen.

Dobbel dose Ole Einar
Kveldens første periode rakk å bli et par minutter gammel før gjestende Ringerike skulle få prøve seg i overtall da John Nicholas Piccnich ble utvist for slashing. Men selv med en mann mindre på isen, så var det Stjernen som tok kommandoen i kampen. I undertall var Håkon Imset Stormli millimetre unna å sende Stjernen i ledelsen, men satte pucken like utenfor målet til Ringerikes målvakt Mattias Pettersson.
Men tidlig nettkjenning skulle det bli bare sekunder etter Stjernen var blitt fulltallige. Austin Cangelosi og Alex Dostie serverte Ole Einar Engeland Andersen som fyrte av på direkten og sende rødbuksene i ledelsen med 1-0.
Ringerike produserte et par muligheter, men Stjernens målvakt Preben Rabben Arntsen håndterte de puckene som kom. Fremover på banen var det hjemmelaget som hadde festet grepet om matchen og det høye presset gjorde at laget fra Hønefoss hadde mer enn nok med å forsvare seg.
Drøyt midtveis i perioden var det Stjernens tur til å prøve seg med en mann mer på isen da bortelagets Kim Robin Bjørnstad ble utvist for en tripping. Rødbuksene bosatte seg nærmest i offensiv sone i løpet av de to minuttene man var i overtall, og blant annet Austin Cangelosi var nære på å doble hjemmelagets ledelse.
Ringerike rakk å være fulltallige i omtrent 60 sekunder før Ole Einar Engeland Andersen på nytt fant nettmaskene, og doblet Stjernens ledelse. Denne gangen servert av Brendan Ellis og Stian Kaltrud Nystuen.
Perioden tikket mot pause, da Cangelosi befant seg på rett sted til rett tid etter et lekkert forarbeid av rekkekameratene John Nicholas Piccnich og Alex Dostie. Etter en bunnsolid første periode kunne Stjernen gå til pause med ledelse 3-0. Skuddstatistikken gikk også i favør hjemmelaget med 17 mot 7.

«Jersey Boys»
Publikum hadde nok knapt rukket å sette tenna i pølsa eller vaffelen før Stjernen økte sin ledelse til 4-0. Etter to minutters spill tok John Nicholas Piccnich fra New Jersey, USA tak, og uten assistanse satte han hjemmelagets fjerde for kvelden.
I tillegg til at nykommer Mikael Dokken og en skadefri Emil Buskoven allerede hadde fått noen minutter på isen, fikk også ungguttene Eskil Hølmo Stene og Sondre Grønli istid på dette tidspunktet i kampen.
Stjernen hadde fortsatt kampen i sin hule hånd, og selv om Ringerike riktignok hadde fått litt mer fart på skøytene i denne midtperioden, så var det hjemmelaget som hadde kontroll på begivenhetene.
Midtveis i perioden fant Austin Cangelosi, også fra New Jersey, igjen nettmaskene, og satte sitt andre og Stjernens femte mål for kvelden. Cangelosi ble servert av Sander Rønnild og Piccnich. Etter å ha sluppet inn fem pucker kastet Ringerikes målvakt Mattias Pettersson inn håndkleet, og ble erstattet av Jørgen Rønning.
Stjernen fortsatte å presse Ringerike, som måtte ty til å slå pucken til icing for å få en pustepause. Men med fire minutter igjen av perioden fikk bortelaget en mulighet til å skape spenning i kampen igjen da Brendan Ellis ble utvist i to minutter for slashing og to minutter for krysstakling. Ringerike fikk en enorm mulighet, men Stjernens målvakt Preben Rabben Arntsen viste seg frem med en skikkelig TV-redning til stor jubel fra publikum. Med halvannet minutt igjen skulle bortelaget få mulighet til å spille med to mann mer på isen, da også Sander Rønnild ble utvist for en tripping. Igjen skapte Ringerike en stor mulighet, men Rabben Arntsen var på pletten nok en gang.
Stjernen holdt unna, og kunne gå til pause med en solid ledelse med 5-0. Skuddstatistikken i midtperioden gikk i favør Ringerike med 13 mot 5.

Skapte litt spenning
Siden utvisningene til Ellis og Rønnild kom på tampen av midtperioden var det fortsatt noen sekunder igjen å sone i starten av den tredje. Etter bare 22 sekunder fant bortelaget veien til nettmaskene da mannen med gullhjelmen Leonards Rimjans reduserte til 5-1. Stjernen var omtrent akkurat blitt fulltallige, da Stian Nybraaten Hansen ble utvist for farefullt spill med høy kølle og rødbuksene måtte ut i to nye minutter med en mann mindre. Ringerike utnyttet overtallsspillet med en ny redusering til 5-2 ved Thor Jørgen Torp Friestad. Med snaue kvarteret igjen å spille, hadde Ringerike fått ny energi og fortsatte jakten på flere scoringer. Stjernen var et øyeblikk litt på gyngende grunn, og målvakt Preben Rabben Arntsen vartet opp med noen feberredninger.
Rødbuksene så ut til å våkne opp litt igjen, jobbet seg inn i kampen og tok tilbake initiativet. Ringerike ble holdt unna, og med et par minutter igjen av kampen var de røde uhyre nære ved å sette 6-2, men pucken strøk utsiden av stolpen.

Solid kamp av Stjernen
Ringerike vant sluttperioden 0-2, men Stjernen gikk av med seieren med 5-2 totalt. Skuddstatistikken i den tredje perioden endte uavgjort med 5 mot 5, totalt 27 – 25. Bortelaget skapte litt spenning i ti minutter av den siste perioden, men de resterende 50 minuttene av kampen var Stjernen bunnsolide.
Nykommer Mikael Dokken og Emil Buskoven som var tilbake fra skade fikk sine minutter på isen, og trenger selvsagt mer kamptrening, men gjorde sine saker bra. Unggutta Eskil Hølmo Stene og Sondre Grønli fikk også muligheten til å vise seg frem – en mulighet de tok med begge henda og viste frem solid spill.