Storhamar
STO

Tung kveld på Hamar

(Storhamar – Stjernen 5-1) De røde kom til Hamar med seks strake seire i sekken, og møtte et Storhamar med tre strake tap. Til tross for en positiv første periode med en viktig redusering i sluttminuttene, ble det til slutt en tung kveld for våre røde helter.

En viktig redusering
Stjernen åpnet den første perioden lovende og var uhyre nære ved å ta ledelsen. Jonathan Hermansson fant Stian Nybraaten Hansen foran mål, men pucken gikk via en Storhamar-back, i stolpen og utenfor. Før det var spilt to minutter av kampen skulle også Storhamar få prøve seg i overtallsspill da Alex Dostie fikk en utvisning for å holde motstanderens kølle. Hamarsingene fikk noen forsøk, men Stjernen forsvarte seg godt og kom helskinnet gjennom to minutter med en mann mindre på isen. Men gleden skulle være kortvarig, da Eirik Salsten sendte Storhamar i føringen rett før det var spilt fem minutter. Historien gjentok seg etter syv minutters spill. Kevin Davis ble utvist for farefullt spill med høy kølle, og hjemmelaget fikk en ny mulighet med en mann mer på isen. Stjernen forsvarte seg godt og sto imot presset, men kort tid etter de røde ble fulltallige doblet Jonas Djupvik Løvlie ledelsen til Storhamar. Kampen jevnet seg så ut noe, og Emil Buskoven fikk en stor mulighet til å redusere da han dro seg inn foran Storhamars målvakt Viktor Kokman, men Kokman fikk reddet forsøket. Med snaut to minutter igjen å spille var det Storhamars tur til å besøke «fryseboksen». Jacob Lundell Noer fikk en utvisning for boarding, og Stjernen skulle prøve seg med en mann mer på isen. Cirka 30 sekunder senere lå pucken i mål – Alex Dostie og John Nicolas Piccnich fant Austin Cangelosi foran mål som kunne styre inn reduseringen. Stjernen kunne da gå til pause med å ligge under 2-1 for Storhamar. Hamarsingene hadde et visst spillemessig overtak i perioden, men det manglet likevel ikke på muligheter for de røde. Skuddstatistikken gikk i favør hjemmelaget med 10 mot 5.

Lite som stemte
Kveldens midtperiode ble en tung affære, og noe Stjernen bare bør legge bak seg umiddelbart. Men selvsagt også ta lærdom av det. Austin Cangelosi fikk riktignok en stor mulighet til å redusere i åpningsminuttene, men etter fire minutters spill kunne Patrick Thorsen øke Storhamars ledelse til 3-1. Stjernen hadde nå sin fulle hyre med å forsvare seg, og slet med å komme seg ut av egen sone. Da gikk det som det ofte går, og Peter Quenneville kunne øke hamarsingenes ledelse til 4-1 etter åtte minutters spill. Midtveis i perioden fikk Stjernen en mulighet i overtall da Samuel Solem ble utvist for tripping, men også med en mann mer på isen var det lite som stemte for de røde. Man fikk av gårde et skudd på mål, men ellers var det hjemmelaget som forsvarte seg godt. For øyeblikket var det Stjernens målvakt Jesper Folke Eliasson som hindret flere scoringer til Storhamar med flere kvalifiserte redninger. Mens Cangelosi fikk en ny mulighet til å redusere, men maktet ikke overliste Storhamars målvakt Kokman. I periodens sluttminutter ble det riktignok fullt fyr i teltet. Det som begynte som en uoverensstemmelse mellom Storhamars Petter Birkheim Andersen og Stjernens Austin Cangelosi eksploderte plutselig til en full slåsskamp mellom samtlige spillere ute på isen. Det resulterte i at Brendan Ellis og hjemmelagets Andreas Øksnes fikk fem minutters utvisning for roughing, mens Austin Cangelosi og hjemmelagets Petter Birkheim Andersen fikk to minutter for roughing. Perioden ebbet så ut med en 4-1 ledelse til Storhamar, etter en periode hvor Stjernen ikke fikk det til å stemme overhodet. Skuddstatistikken gikk i favør hjemmelaget med 8 mot 7.

Transportetappen
Storhamar fortsatte å trykke på i den tredje perioden, og fikk uttelling etter nesten fem minutters spill da Anton Karlsson kunne øke hjemmelagets ledelse til 5-1. De første ti minuttene av denne perioden var tung for Stjernen, og de røde hadde sin fulle hyre med å forsvare seg. Foruten scoringen, hadde hamarsingene også et skudd i stolpen. Etter elleve minutters spill fikk Stjernen muligheten i overtallsspill da hjemmelagets Andreas Dahl ble utvist for farefullt spill med høy kølle. Men selv med en mann mer på isen maktet ikke Stjernen å sette inn noen real sluttspurt i denne kampen. De rødes beste spiller denne perioden var nok målvakt Jesper Folke Eliasson, som med flere gode redninger hindret at det ble styggere sifre på måltavla. Med seks minutter igjen å spille var det Storhamars tur i overtallsspill. Alex Dostie fikk to pluss to minutter for slashing, mens hjemmelagets Martin Rønnild fikk to minutter for den samme forseelsen.

En tung kveld
Det så ut til at Storhamar var fornøyd og spilte på resultatet, samtidig som luften nok hadde gått litt ut av Stjernen. Så kampen ebbet ut i en 5-1 seier for hamarsingene. Skuddstatistikken i den tredje perioden gikk i favør hjemmelaget med 13 mot 2, totalt 31 - 14.

Selv om man gjerne vil vinne samtlige kamper, så er det nok ikke så unaturlig at etter seks strake seire så kommer det et tap. Mye mulig at kampen mot Sparta også kostet en del krefter for spillerne, før man blir sendt ut i en ny tung kamp borte mot Storhamar. Men Stjernen har utvilsomt vist at det bor mye i laget, både offensivt og defensivt, og det har vært mye morsom hockey så langt. Så satser vi på at det røde lokomotivet er tilbake på skinner førstkommende torsdag mot Vålerenga hjemme i Stjernehallen!