Vålerenga
VIF

Bittert!

(Stjernen – Vålerenga 1-2) Det ble en bitter pille å svelge for Stjernen med bare minuttet igjen å spille av den tredje perioden, som resulterte i at man tapte et tett og jevnt oppgjør mot Vålerenga. Men Stjernen kriget og kjempet i tre perioder, og gikk ned med flagget til topps.

Jevnspilt første periode
Det ble en tett og jevnspilt første periode – kanskje ikke med det mest gnistrende hockeyspillet, men det var mye innsats og vilje fra begge lag. Stian Kaltrud Nystuen fikk en stor mulighet i åpningsminuttene til å sende Stjernen i føringen, men i stedet var det Vålerenga som var først i målprotokollen da Mika Partanen sendte gjestene fra Oslo i ledelsen like etter. Kampen fortsatte dog i samme spor. Det var ikke så mye som skjedde foran målvaktene, men både Stjernen og Vålerenga kjempet hardt for å tilrive seg et initiativ i kampen. Med snaue sju minutter igjen på klokka kunne Andreas Heier skape balanse i regnskapet, men han maktet dessverre ikke overliste VIFs målvakt Tobias Breivold. Spillet fortsatte å bølge frem og tilbake, og nå ble det skapt gode muligheter til begge lag. Igjen var lillehamringen Nystuen på farten, men målvakt Breivold holdt unna. Mot slutten av perioden fikk Stjernen muligheten i overtall da bortelagets Stefan Espeland ble utvist for en hekting, men et godt organisert Vålerenga nektet de røde å komme til noen store muligheter. Dermed kunne Oslo-laget gå til pause med ledelse 0-1, etter en periode som inneholdt lite finspill, men masse innsats og vilje fra begge lag. Skuddstatistikken gikk i favør Stjernen med 8 mot 7.

Mer tempo på jerna
Trenerduoen Fredrik Johansson og Lasse Fjeldstad hadde nok sagt noen kloke ord i pausen, for det var et mer fartsfylt og aggressivt Stjernen-lag som kom på isen i midtperioden. Man skapte gode muligheter innledningsvis, noe som ga mersmak også på tribunen der Red Beavers gjorde det de kunne best for å støtte sine helter. Nå ble det produsert muligheter fra Stjernen på løpende bånd og Vålerenga havnet litt på etterskudd. John Nicholas Piccnich og Andreas Heier var blant spillerne som var nære på en utligning, men bortelagets målvakt Breivold holdt gjestene inne i kampen. Etter nesten syv minutters spill skulle Stjernen også få prøve seg på nytt med en mann mer på isen. Stefan Espeland måtte besøke utvisningsboksen for andre gang etter en tripping. Men selv om de røde trykket betydelig mer på nå enn i forrige overtallsspill, så fikk man ikke pucken over mållinja. Tre minutter senere var det Mathis Olimb som måtte ut og sone, for en hekting, og ny mulighet for hjemmelaget med en mann mer på isen. Men VIF viste hvorfor de før denne kampen kun hadde sluppet inn et mål med en mann mindre på isen, og nektet Stjernen scoring også denne gangen. Men bortelagets målvakt hadde nok å gjøre i denne midtperioden. Etter Vålerenga ble fulltallige ladet Magnus Eikrem Haugen kanonen, og var uhyre nære en utligning. Bortelaget kom på noen visitter foran Stjernens målvakt Jesper Folke Eliasson, men det var ingen tvil om at det var rødbuksene som hadde initiativet i denne fasen av kampen. Etter sytten minutters spill var det duket for Vålerengas tredje utvisning i denne perioden. Thomas Olsen ble sendt i utvisningsboksen for en slashing, men igjen hadde Stjernen problemer med å få pucken i mål til tross for flere gode muligheter. Midtperioden forble dermed målløs, og Vålerenga ledet fortsatt 0-1 etter en periode hvor det nærmest konstant hang en Stjernen-scoring i lufta. Skuddstatistikken gikk i favør hjemmelaget med 10 mot 8.

Sesongens bitreste baklengs
Den scoringen skulle dog komme tidlig i den tredjeperioden. Alex Dostie serverte Austin Cangelosi foran mål, og Stjernens #88 regelrett kriget pucken over linja. Med utligning fikk både spillere og publikum blod på tann, og det ble fullt fyr i teltet. Stjernen fikk åpenbart energi av å endelig finne veien til nettmaskene, og på tribunen sørget Red Beavers for å lage virkelig liv og røre. Det er noe spesielt når de synger «Stjernen Hockey» og høre resten av hallen svare «Fredrikstad!». Og skal man si en ting om gamle, ærverdige Stjernehallen, så er det at den er så intim at det høres godt når supporterne virkelig drar i gang. Tempoet ble utvilsomt skrudd opp noen hakk, og selv om Vålerenga hadde sine muligheter hvor målvakt Eliasson fort var på pletten, så var det Stjernen som styrte showet. Det ble produsert store muligheter nærmest på løpende bånd, og folk nærmest rev seg i håret i frustrasjon av hvordan pucken formelig nektet å passere mållinja bak bortelagets målvakt Breivold. Blant annet fikk Stian Kaltrud Nystuen en stor mulighet drøyt midtveis i perioden. Det skal sies at det ble skapt store målsjanser fra samtlige fire rekker nå, og det var kun marginer som sørget for at Stjernen ikke fikk opp i ledelsen. Mot slutten av perioden kom Vålerenga litt mer med i kampen igjen, og fikk lagt et visst press på Stjernen som sto høyt og ville være offensive, men dermed også spilte med en viss risiko. Den risikoen ble skjebnesvanger da Mathis Olimb fikk styre en puck i mål, og sende Vålerenga på nytt i ledelsen med bare et minutt igjen å spille.

Surt, men herlig krigerinnstilling
Selv om man trakk ut målvakten og forsøkte å spille i seks mot fem, så klarte ikke Stjernen å utligne på nytt. Vålerenga tok dermed seieren med 1-2. Skuddstatistikken i den tredje perioden gikk i favør hjemmelaget med 8 mot 7, totalt 26 – 22.

Det er en sur pille å svelge å slippe inn et mål så sent i kampen, utvilsomt, men likevel gikk man ned med flagget til topps. Stjernen kriget og kjempet iherdig i tre perioder mot et godt organisert Vålerenga – viljen, innstillingen og arbeidsinnsatsen er det ingenting å si på i kveld. Kun hårfine marginer som gjorde at Stjernen ikke fikk poeng etter en uhyre tett og jevn kamp. Men nye poeng skal kjempes om allerede førstkommende lørdag da Stjernen gjester Varner Arena for å møte Frisk Asker.