• Hovedpartnere

    Partnere

Torsdag Tor 15 Februar Feb
Lørdag Lør 17 Februar Feb
Torsdag Tor 22 Februar Feb
Lørdag Lør 24 Februar Feb
Torsdag Tor 29 Februar Feb
Søndag Søn 3 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lørdag Lør 9 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Lørdag Lør 16 Mars Mar
Tirsdag Tir 19 Mars Mar
Torsdag Tor 21 Mars Mar
Lørdag Lør 23 Mars Mar
Hjemme
Stjernen
STJ
Borte
Vålerenga
VIF

Før kampen mot Vålerenga

Etter noen dagers opphold er Fjordkraft-ligaen i gang igjen. Det er duket for toppkamp i Stjernehallen da våre røde helter tar imot Vålerenga fra hovedstaden. Begge lag kjemper i toppen av tabellen, og med seier har Stjernen mulighet til å klatre helt til topps på tabellen.

Kveldens motstander
Vålerenga har vist seg å være meget sterke så langt i sesongen. Etter ti spilte kamper befinner laget seg på en tredjeplass på tabellen, et poeng foran Stavanger Oilers på fjerdeplass og à poeng med Stjernen på andreplass, men med dårligere målforskjell. Syv seire med to på overtid og tre tap med et på overtid gir Oslo-laget totalt tjue poeng. Forrige uke tok de fem av seks mulige poeng ved å først vinne 0-3 mot Manglerud Star i Manglerudhallen, før det ble et realt drama mot Frisk Asker hjemme på Jordal. Bobby MacIntyre ga askerbøringene ledelsen i kampens siste spilleminutt, før Mika Partanen utlignet for Vålerenga til 4-4 med tolv sekunder igjen på klokka. Med ti sekunder igjen av overtidsperioden, sørget Martin Røymark for at VIF tok seieren 5-4, etter at lagene hadde fulgt hverandre tett gjennom hele kampen. Vålerenga er i flytsonen, men laget fra Oslo Øst pleier å få det tøft i Stjernehallen, og det skal det bli også i kveld.

Tidligere oppgjør
Stjernen og Vålerenga har møttes en gang tidligere denne sesongen. I den andre serierunden på Jordal Amfi måtte det straffeslag til for å kåre en vinner. Etter flere redninger av målvakt Jesper Folke Eliasson og mål av Austin Cangelosi, Alex Dostie og Jonathan Hermansson tok Stjernen seieren og to poeng med seg hjem til Fredrikstad.

Status Stjernen
I likhet med kveldens motstander, har Stjernen også vært sterke hittil i årets Fjordkraft-liga. Etter ti spilte kamper ligger våre røde helter på en andreplass på tabellen – man er à poeng med tredjeplasserte Vålerenga, og et poeng bak serieleder Frisk Asker. Med syv seire med en på overtid og tre tap har iskrigerne fra Plankeby’n totalt tjue poeng. Stjernen hadde en tung kveld på Hamar i forrige runde hvor Storhamar tok seieren med 5-1. Men før det hadde hovedtrener Fredrik Johanssons menn seks strake seire, og gjorde sterke kamper mot blant annet Stavanger Oilers (6-3), Lillehammer (2-4) og erkerival Sparta (3-4). Tross tap i forrige runde, har Stjernen noe på gang, og guttæne ønsker å sette det røde lokomotivet tilbake på vinnersporet så fort som mulig. Det blir derfor en nøkkelkamp i kveld hvor et revansjesugent Stjernen akter å gi VIF kamp til døra om poengene. Filip Gunnarsson og Jarl Tillman er tilbake i troppen.

Markus Mikkelsen og Mikael Mikalsen er ikke med i troppen til dagens kamp. Følg med i sosiale medier utover ettermiddagen for Line-up!

Statistikk for sesongen 22/23:
Poengkongen:
Stjernen: John Nicholas Piccnich 15 poeng (4 + 11)
Vålerenga: Mathis Olimb og Mark Auk 10 poeng (2 + 8 og 3 + 7)

Utvisninger:
Stjernen: Brendan Ellis 15 minutter
Vålerenga: Mika Partanen 8 minutter

Overtallspill:
Stjernen: 20,7%
Vålerenga: 22,5%

Undertallspill:
Stjernen: 81,3%
Vålerenga: 95%

Redningsprosenten:
Stjernen: Jesper Eliasson 90,2% / Preben Rabben Arntsen 92,7%
Vålerenga: Tobias Johansen Breivold 92,1% / Edgar Ramirez Talm 0%

Følg kampen:
-Stjernen Media sender Livestudio på vår Facebookside før kampen, i pausene og etter kampen. Sendingen starter kl. 18:00. Kampstart kl 18:30!
-Vi oppdaterer fra oppgjøret på Twitter og Instagram. - stjernenalag
-Live statistikk finner du på HockeyLive.