Lillehammer
LIL

Målfest!

(Stjernen – Lillehammer 7-0) Stjernen festet tidlig grepet om kampen og sørget for en skikkelig hockeyfest i Stjernehallen i kveld. Våre røde helter ga seg ikke før hele syv scoringer var notert, samtidig som det var bunnsolid bakerst.

Vorspielet
Det var Stjernens siste signering, Mikael Dokken, som skapte hjemmelagets første mulighet i kampen, men pucken snek seg rett over tverrliggeren. Ikke lenge etter skulle gjestene fra Lillehammer få prøve seg med en mann mer på isen, da Benjamin Byrkjeland ble utvist for en boarding. Stjernen sto imot presset, og nektet bortelaget å komme til noen særlig store muligheter. Den største sjansen kom rett etter Stjernen hadde blitt fulltallige, da Lillehammer prikket stolpen.
Bare noen minutter senere fikk Stjernen mulighet på en kontring. Stian Kaltrud Nystuen og Andreas Heier fant en udekket Håkon Imset Stormli foran mål, som ikke nølte med å sende Stjernen i ledelsen.
De røde skapte flere muligheter, og drøyt midtveis i perioden hadde både Jonathan Hermansson og Stian Nybraaten Hansen muligheter til å doble Stjernens ledelse. Stjernen fortsatte å trykke på – Filip Gunnarsson og Ole Einar Engeland Andersen ladet kanonene fra blålinja, før Mikael Dokken avsluttet perioden med å skyte like utenfor Lillehammers mål. 1-0 ble altså pauseresultatet i en periode hvor Stjernen tidlig festet grepet om kampen. Skuddstatistikken gikk i favør hjemmelaget med 13 mot 4.

Festen
Lillehammer gikk ut hardt i mitdtperioden i håp om å få en tidlig utligning, men Stjernens målvakt Preben Rabben Arntsen holdt buret rent.
I jakten på en scoring ble det en tellefeil hos Lillehammer som etter nesten seks minutters spill pådro seg en to minutters lagstraff for å ha for mange spillere på isen. Men denne gangen var det bortelaget som forsvarte seg godt, og Stjernen fikk lite ut av sitt overtallsspill. Nettsus skulle det likevel bli da Stjernen like etter fikk lagt et bra press på Lillehammer i offensiv sone. Emil Buskoven og Markus Aas-Eng Mikkelsen var servitører da Jonathan Hafsmoe fant en luke hos Lillehammers målvakt Oliver Dackell og doblet Stjernens ledelse. Publikum hadde knapt jublet ferdig før det kom en ny scoring. Denne gangen var det Alex Dostie og John Nicholas Piccinich som etter herlige kombinasjoner kunne servere Austin Cangelosi som scoret Stjernens tredje for kvelden. Drøyt fire minutter med solid Stjernen-press fulgte, før publikum fikk mer å juble for. Igjen var Austin Cangelosi frempå og satte hjemmelagets fjerde mål, med Alex Dostie og Ole Einar Engeland Andersen som servitører. Stjernens femte mål for kvelden kom et minutts tid senere. Filip Gunnarsson og Mikael Dokken fant Andreas Heier som med en lekker dragning dro seg inn foran mål og sendte pucken forbi Lillehammers målvakt. 15 sekunder tikket forbi før mål nummer seks var et faktum. Ole Einar Engeland Andersen og Håkon Imset Stormli var kelnere denne gangen, og fant Stian Kaltrud Nystuen som scoret mot gamle lagkamerater. Etter et kvarters spill fikk Benjamin Byrkjeland en utvisning for albuetakling, som ga Lillehammer et lite pusterom. Men straks Stjernen ble fulltallig pådro bortelaget seg en utvisning ved at Jeppe Meyer fikk to minutter for en tripping. I det påfølgende overtallsspillet sørget Austin Cangelosi for hattrick, og Stjernens syvende scoring etter pasninger fra Alex Dostie og Stian Kaltrud Nystuen. 7-0 sto det altså på tavla da pausesignalet gikk, etter en ellevill periode av Stjernen. Skuddstatistikken gikk også i hjemmelagets favør med 11 mot 7.

Nachspielet
Den tredje perioden ble en transportetappe. Lufta så ut til å ha forsvunnet fra Lillehammer- ballongen, og Stjernen kontrollerte kampen med stor selvtillit. Etter syv minutters spill fikk Filip Gunnarsson en utvisning for tripping, og at bortelaget slo pucken til icing med en mann mer på isen var en god beskrivelse på hvordan kampen forløp seg. Red Beavers dro med seg resten av hallen i litt gymnastikk i form av reis opp, sitt ned og hopp for Stjernen. Smilene satt løst hos publikum som ble med på leken, og skapte en herlig atmosfære for kampen. Jarl Fredrik Tillman fikk en utvisning etter 13 minutters spill for usportslig oppførsel, men fortsatt hadde Stjernen full kontroll på omgivelsene. Samme mann måtte besøke «fryseboksen» noen minutter senere sammen med Lillehammers Jonas Medby etter litt «kalabalik» foran bortelagets mål. Perioden forble målløs og sluttresultatet endte 7-0. Hvilket betyr at det deles ut tre poeng til Stjernen og en smultring til målvakt Preben Rabben Arntsen. Skuddstatistikken i den siste perioden endte i favør bortelaget med 9 mot 10, totalt 33 – 21.

Neste runde kommer førstkommende torsdag med gratiskamp mot Grüner. Vel møtt!