Manglerud
MAN

Tre strake borteseiere

(Manglerud Star – Stjernen 2-4) Stjernen fikk en tidlig kalddusj av et hardtarbeidende Manglerud Star, men våre røde helter jobbet seg gradvis inn i kampen igjen og tok til slutt med seg alle poengene hjem til Fredrikstad.

Effektive Manglerud
Både Stjernen og Manglerud Star viste innledningsvis at de ville ta kommandoen tidlig i kampen, og det skulle være hjemmelaget som kom best i gang. Etter bare tre minutters spill kunne Emil Bejmo sende Manglerud i ledelsen. Stjernen ristet av seg kalddusjen og spilte offensivt i jakten på en utligning. Håkon Imset Stormli, Austin Cangelosi og Stian Nybraaten Hansen var blant spillerne som fikk prøve seg, men det ble ingen nettkjenning. Midtveis i perioden skulle det bli enda tyngre, da Parker Bowles fikk stå alene foran Stjernens målvakt Jesper Folke Eliasson og doble hjemmelagets ledelse. Til tross for ledelse til Manglerud, så var det en ganske så jevnspilt periode, og Stjernen fortsatte å produsere muligheter. Både Andreas Heier og Alex Dostie fikk stå relativt alene foran Mangleruds målvakt Mitch Gillam, men Gillam holdt buret rent. Med drøye tre minutter igjen av perioden måtte Kevin Davis en tur i «fryseboksen» etter å ha blitt utvist i to minutter for en tripping. Stjernen er laget som har scoret flest mål hittil med en mann mindre på isen, og var nære på å gjøre det i kveld også, men igjen var målvakt Gillam i veien. 2-0 til Manglerud sto seg altså til pause etter en fartsfylt periode med sjanser til begge lag, men med et effektivt hjemmelag. Skuddstatistikken gikk i favør Stjernen med 13 mot 5.

Utligning
Midtperioden ble en litt kaotisk affære, hvor det ble lite finspill fra noen av lagene. Men det var Manglerud som kom best i gang, og Stjernen hadde nok med å forsvare seg de første minuttene. Men de røde spiste seg inn i kampen igjen. Etter å ha spilt snaue fem minutter begynte det offensive spillet for Stjernen å sitte bedre. Først kom det muligheter for Alex Dostie, før Filip Gunnarsson og Jarl Fredrik Tillman fikk prøve seg etter godt forarbeid av Jonathan Hafsmoe. Midtveis i perioden skulle også nettkjenningen komme for Stjernen. Austin Cangelosi fant John Nicholas Piccnich med en langpasning fra midtsonen, og alene med målvakt Gillam var Piccnich iskald og sendte pucken i nettaket. Snaue minuttet senere skulle Manglerud nok en gang få prøve seg med en mann mer på isen da Ole Einar Engeland Andersen ble utvist for en slashing. Men Stjernen sto fint imot, og hjemmelaget fikk lite ut av sitt overtallsspill. Spillet fortsatte å bølge frem og tilbake, med muligheter begge veier også, til tross for at ingen så ut til å være helt venn med pucken. Filip Gunnarsson og Magnus Eikrem Haugen forsøkte seg med hvert sitt tunge skudd, men hjemmelagets målvakt var med på notene. Mot slutten av perioden kom likevel utligningen. Ole Einar Engeland Andersen fikk lagt pucken på mål, og etter litt «flipperspill» foran Mangleruds mål snappet Jonathan Hermansson opp pucken og trykket pucken i mål nede ved stolperota. Nevnte Andersen og Mikael Dokken var servitørene. 2-2 sto seg også til pause, etter en litt rotete periode fra begge lag, men hvor det var Stjernen som fikk uttelling på sine muligheter. Skuddstatistikken gikk også i favør Stjernen med 12 mot 11.

Punkterte kampen
Det var Stjernen som kom best i gang i den tredje perioden, og allerede etter et par minutters spill skulle de røde få prøve seg i sitt første overtallsspill for kvelden da Jonathan Racine ble utvist for hjemmelaget etter en tripping. Austin Cangelosi fikk flere muligheter i overtallet, og var veldig nære på å gi Stjernen ledelsen. Men Manglerud skulle rekke å bli fulltallig før det igjen ble nettsus. Nesten midtveis i perioden fikk Emil Buskoven pucken fra Stian Nybraaten Hansen. Buskoven sendte pucken mot Mangleruds mål hvor Stian Kaltrud Nystuen dukket opp og styrte inn 2-3 for Stjernen. Lufta gikk litt ut av hjemmelaget etter at Stjernen hadde snudd kampen, og de røde tok kontrollen over omstendighetene. Jonathan Hermansson fikk en stor mulighet til å sette Stjernens fjerde, før John Nicholas Piccnich kom alene med Mangleruds målvakt og sendte pucken i tverrliggeren. Med et par minutter igjen valgte Manglerud å ta time out, ta ut målvakten og spille seks mot fem. Men Stjernen snappet pucken og satte kontra inn i hjemmelagets sone. Håkon Imset Stormli satte pucken først i stolpen, før han fikk den tilbake og da satt den i nettmaskene. Stjernen vinner til slutt 2-4, etter en kamp hvor man først fikk en real kalddusj, men hvor våre røde helter jobbet seg sakte, men sikkert tilbake i kampen igjen. Skuddstatistikken i den tredje perioden gikk også i favør Stjernen med 10 mot 4, totalt 20 – 35.

Førstkommende lørdag er det endelig hjemmekamp igjen, etter tre strake bortetriumfer. Lillehammer er motstander og pucken droppes kl. 18:00, vel møtt!