Grüner
GRU

Stjernen på topp!

(Stjernen – Grüner 4-3) Stjernen inviterte til gratiskamp og hockeyfest i Stjernehallen, og hvilket nervepirrende drama det ble. Begge lag fulgte hverandre tett nærmest gjennom hele kampen, og avgjørelsen falt ikke før en lillehamring dukket opp 53 sekunder før slutt.

Høye skuldre
Stjernen kom best i gang i den første perioden, og satte tidlig press på Grüner. Bortelagets målvakt Linden Marshall fikk fort nok å henge fingrene i, og Austin Cangelosi og Jonathan Hermansson var begge nære på å sende hjemmelaget i føringen. Men stort press til tross, så kom kalddusjen tidlig. Etter åtte minutters spill fant Tim Robin Johnsgård en luke hos en dekket Stjernen-målvakt, og sendte gjestene i ledelsen med Grüners første skudd på mål. Stjernen fikk litt høye skuldre etter scoringen, og selv om de skapte muligheter så manglet liksom det lille ekstra trøkket foran mål. Med fem minutter igjen å spille fikk hjemmelagets Jarl Fredrik Tillman og bortelagets Tobias Skuterud hver sin utvisning for roughing, og i spill fire mot fire var det Grüner som var nærmest scoring med et stolpetreff. Til slutt skulle det bli jubel for hjemmepublikummet. Med bare et par minutter igjen på klokka fikk Stian Kaltrud Nystuen og Sander Rønnild målgivende pasninger da de serverte Håkon Imset Stormli. Alene med bortelagets målvakt gjorde han ingen feil og plasserte pucken i krysset. 1-1 sto seg til pause, etter en ikke altfor minneverdig første periode. Skuddstatistikken gikk i favør Stjernen med 11 mot 4.

Ny kalddusj
Midtperioden åpnet med en utvisning på Håkon Imset Stormli for en holding, men Grüner fikk lite ut av sitt overtallsspill, og da de røde ble fulltallige igjen tok Stjernen initiativet i kampen. Igjen skapte Stjernen mange muligheter, men det manglet liksom den siste lille detaljen for å få pucken i nettmaskene. Jonathan Hafsmoe fikk en enorm mulighet til å sende de røde i ledelsen, men bortelagets målvakt Linden Marshall holdt Oslo-laget inne i kampen. Grüners Charlie Björlin fikk så en utvisning for slashing, og det var Stjernens tur til å prøve seg med en mann mer på isen. Men bortelaget var godt organiserte, og holdt unna. Det var en skikkelig nerve i kampen nå, både Jarl Fredrik Tillman og Kevin Davis var blant Stjernen-spillerne som forsøkte seg, men Linden Marshall sto en solid kamp for gjestene. Så skulle det komme en ny kalddusj da Grüner fikk muligheten på en kontring, og Sebastian Labori Christiansen sendte gjestene nok en gang i føringen. Men knappe tjue sekunder senere kriget Jonathan Hafsmoe inn en ny utligning, på pasning fra Jarl Fredrik Tillman og Benjamin Byrkjeland. De siste fem minuttene av perioden var preget av over- og undertallsspill for begge lag. Først ved at Stjernen Magnus Eikrem Haugen ble utvist for slashing, før Kevin Nilsen Berg ble utvist for gjestene for å holde motstanderens kølle. Men ingen av lagene maktet å utnytte fordelen ved å ha en mann mer på isen, og ved pausesignalet var lagene fortsatt like langt på stillingen 2-2. Skuddstatistikken i midtperioden gikk igjen i favør hjemmelaget med 12 mot 5.

53 sekunder
Det var en nervøs stemning på tribunen før den tredje perioden, og mange håpet at Stjernen for alvor skulle trykke på gassen i den tredje perioden. Mange trodde kanskje det også var avgjort da Magnus Eikrem Haugen ladet kanonen fra blålinja, og sendte de røde i føringen. Selv Eikrem Haugen var tydelig glad og lettet etter scoringen. Manet frem av supporterne i Red Beavers, hadde Stjernen tydelig fått mer energi av scoringen og presset på for å skaffe seg et forsprang i målprotokollen. Da man nærmet seg halvspilt periode fikk bortelagets Karl Olovsson en utvisning for slashing, men Stjernen fikk ikke noe ut av sitt overtallsspill. Med syv minutter igjen av perioden skulle bortelaget få en stor mulighet til å komme tilbake i kampen igjen. Stian Kaltrud Nystuen ble utvist for en holding, før Kevin Davis fikk en utvisning for å forsinke spillet bare sekunder senere. Stjernen kjempet heroisk med to mann mindre på isen, men måtte gi tapt da Sebastian Labori Christiansen scoret sitt andre for kvelden og utlignet til 3-3. Grüner var også nære på å ta ledelsen like etter, men Stjernen-målvakt Preben Rabben Arntsen reddet mesterlig. Mot slutten av perioden var det bortelagets tur til å få en utvisning for å forsinke spillet da Kevin Nilsen Berg sendte pucken på tribunen. Stjernen øynet håp om å kapre alle poengene og tok en time out hvor hovedtrener Fredrik Johansson oppildnet sine elever. Grüner rakk å bli fulltallige og jobbet frenetisk for å stå imot presset fra Stjernen. Men med bare 53 sekunder igjen på klokka dukket Stian Kaltrud Nystuen opp og kriget inn ny ledelse for Stjernen, med Austin Cangelosi og John Nicholas Piccnich som servitører.

Tabelltopp
Stjernen sto imot de siste sekundene av kampen og vant til slutt 4-3 til ellevill jubel fra de 1977 fremmøtte. Ved å kapre alle poengene, klatret Stjernen også tilbake til toppen av tabellen. Skuddstatistikken i den tredje perioden gikk igjen i favør hjemmelaget med 14 mot 8, totalt 37 – 17.

Neste kamp for Stjernen er førstkommende lørdag da laget reiser til Hønefoss for å møte Ringerike. Det ryktes om at Red Beavers har mobilisert to fulle busser for å støtte Stjernen i Schjongshallen.