Ringerike
RIN

Bunnsolid bortekamp

(Ringerike – Stjernen 2-7) Stjernen og Red Beavers hadde full kontroll på henholdsvis isen og tribunen i kveldens bortekamp mot Ringerike. Anført av to busslaster med supportere tok Stjernen tidlig kontroll på kampen, gjennomførte tre solide perioder og festet grepet om førsteplassen på tabellen.

Tok kommandoen
Stjernen tok tidlig kommandoen i den første perioden, og la press på Ringerike fra begynnelsen. Rødbuksene skapte flere store muligheter, og kveldens verter hadde sin fulle hyre med å forsvare seg. I periodens første minutter så Stjernen også ut til å ta ledelsen, men scoringen ble annullert for spill med høy kølle. Nettkjenning skulle det likevel bli noen minutter senere. Andreas Heier og Håkon Imset Stormli kombinerte fint før de spilte frem Stian Kaltrud Nystuen. Alene med hjemmelagets målvakt Mattias Pettersson gjorde Nystuen ingen feil og sendte Stjernen i ledelsen. Stjernen fortsatte å presse Ringerike, og de få visittene hjemmelaget fikk i offensiv sone hadde de røde få problemer med å håndtere. Med snaut fem minutter igjen å spille ble hjemmelagets Colin Jacobs utvist for en slashing, og Stjernen brukte 21 sekunder av overtallsspillet på å doble sin ledelse. Igjen var det Nystuen som fant nettmaskene, servert av Alex Dostie og Kevin Davis. 0-2 sto seg også til pause etter en periode hvor Stjernen kontrollerte det meste. Skuddstatistikken også i favør de røde med 18 mot 5.

Hattrick
Åpningsminuttene i midtperioden ble preget av en del utvisninger til hjemmelaget. Straks etter den første perioden var over fikk Linus Rosdahl en utvisning for interference, hvilket betød at Stjernen startet med en mann mer på isen. Det var kun marginer som gjorde at Stjernen ikke økte sin ledelse i overtallsspill, og Ringerikes målvakt Pettersson sørget for å holde hjemmelaget inne i kampen. Ringerikingene var bare fulltallige i et snaut minutt før Michael Söderberg ble utvist for en roughing, og en ny overtallsmulighet for Stjernen. Men i stedet skulle det være hjemmelaget som fant nettmaskene. Etter å ha snappet pucken, kunne Ringerike kontre og Colin Jacobs reduserte til 1-2. Rett etter hjemmelagets redusering fikk de også en ny utvisning da Kristoffer Thomassen ble utvist for farefullt spill med høy kølle. Men nå var Ringerike mer med på notene, og Stjernen fikk lite ut av en håndfull sekunder i fem mot tre og så fem mot fire. Hjemmelaget var, som nevnt, mer med på notene, men det var fortsatt Stjernen som dirigerte kampen. Nesten midtveis i perioden skulle det også gjøre seg gjeldende i målprotokollen da Ole Einar Engeland Andersen kunne sette pucken i omtrent åpent mål etter godt forarbeid av Stian Nybraaten Hansen og Mikael Dokken. Snaut fire minutter senere fikk Kevin Davis en utvisning for hekting, og nå var det Stjernens tur til å gjøre mål med en mann mindre på isen. Markus Aas-Eng Mikkelsen sørget for at Mikael Dokken og Stian Kaltrud Nystuen kunne komme nærmest alene på en kontring. Dokken serverte Nystuen, som enkelt kunne sette sin tredje scoring. Stjernen kontrollerte resten av perioden, så 1-4 sto seg til pause. Ringerike litt mer med i kampen, men igjen var det 20 minutter hvor Stjernen stort sett hadde full kontroll på omgivelsene. Skuddstatistikken også i de rødes favør med 20 mot 8.

Alle gode ting er fire?
Ringerike måtte ha en tidlig scoring for å skape litt spenning i kampen igjen, og etter 54 sekunder kunne Thor Jørgen Friestad redusere til 2-4. Hjemmelaget fikk litt energi fra scoringen og skrudde opp tempoet litt den første halvdelen av perioden, men skapte ikke de helt store farlighetene foran Stjernen-målvakt Jesper Folke Eliasson. Rødbuksene hadde fortsatt et solid grep om kampen. Da det nærmest seg halvspilt periode, fikk Andreas Heier en utvisning for interference, men Ringerike fikk ingenting ut av å ha en mann mer på isen. I stedet var det Stjernen som skulle helle mer kaldt vann i årene på Ringerike. Markus Aas-Eng Mikkelsen fant Sander Rønnild ved blålinjen i offensiv sone. Rønnild fyrte av et rapt håndleddsskudd, og foran mål kunne Jarl Fredrik Tillman styre inn Stjernens femte scoring for kvelden. Da så luften til å forsvinne litt fra Ringerike-ballongen, og Stjernen gjorde nesten som de ville. Bare minuttet senere kunne Ole Einar Engeland Andersen gjøre sitt andre og Stjernens sjette mål på pasning fra John Nicholas Piccnich og Alex Dostie. Klokka tikket Stjernens vei, og med snaut halvannet minutt igjen å spille ble hjemmelagets Kristoffer Thomassen utvist for en hekting. Med en mann mer på isen og 46 sekunder igjen av perioden stilte Stian Kaltrud Nystuen seg foran mål. Etter forarbeid av Piccinich og Engeland Andersen, så kriget Nystuen inn sin fjerde scoring i kampen. Stjernen seiret altså med 2-7 etter tre mål i den siste perioden og full kontroll i tre perioder. I løpet av kampen fikk også Sondre Grønli fra U20-laget prøve seg, og gikk uredd til verks. Blant annet var han delaktig i rekka som sørget for Stjernens tredje scoring. Skuddstatistikken gikk i favør de røde med 14 mot 5, totalt 52 – 18.

Førstkommende torsdag gjester erkerival Sparta Stjernehallen i sesongens andre lokalderby. Vel møtt!