Lillehammer
LIL

En svak midtperiode

(Lillehammer – Stjernen 5-2) Stjernen hadde ledelsen og kampen i sine hender etter den første perioden, før en katastrofal midtperiode snudde alt på hodet. De røde maktet ikke å komme tilbake og tapte til slutt i Eidsiva Arena.

En snuoperasjon
Stjernen satte umiddelbart press på Lillehammer og skapte noen muligheter innledningsvis i den første perioden i Eidsiva Arena. Men etter et par minutters spill skulle Lillehammer få et overtallsspill da Austin Cangelosi ble utvist for en slashing. Med fire sekunder igjen av overtallet fant de også nettmaskene, og Liam Sætre sendte hjemmelaget i ledelsen. Snaue minuttet senere la Stjernens nordamerikanere et virkelig trykk på Lillehammer, og fikk betalt for det. Et skudd fra Cangelosi ble reddet av hjemmelagets målvakt Trym Gran, men på returen var John Nicholas Piccnich frempå og sørget for utligning. Perioden fortsatte å bølge frem og tilbake, med flere muligheter til begge lag og lite stopp i spillet. Målvaktene Gran og Stjernens Jesper Folke Eliasson vartet opp med flere gode redninger. Mot slutten av perioden tok Stjernen et lite initiativ i kampen og fikk lagt et lengre press på hjemmelaget. Lillehamringene hadde nok med å forsvare seg, og måtte også ty til ulovlige midler da svenske Joakim Lilliehöök ble utvist for farefullt spill med høy kølle. Stjernen utnyttet sitt overtallsspill til det fulle da Stian Kaltrud Nystuen styrte pucken opp i nettaket etter forarbeid av Piccnich og Ole Einar Engeland Andersen, med halvannet minutt igjen av perioden. 1-2 sto seg også til pause etter en fartsfylt og underholdende første periode. Skuddstatistikken gikk også i favør Stjernen med 11 mot 9.

En beksvart midtperiode
Stjernen åpnet den andre perioden med en mann mer på isen, siden hjemmelagets Andreas Martinsen ble utvist for roughing da pausesignalet gikk etter den første perioden. De røde fikk ingen uttelling i sitt overtall, men det fikk hjemmelaget da Stian Nybraaten Hansen ble utvist for en hekting like etterpå. 15 sekunder ut i Lillehammers overtall sørget Henrik Eriksson for balanse i regnskapet. Det ga også Lillehammer energi, som tok initiativet og la et skikkelig press på Stjernen. Det betalte seg i flere store muligheter, og de røde hadde sin fulle hyre med å forsvare seg. Drøyt midtveis i perioden ble det et nytt overtallsspill for hjemmelaget, da Albin Lindgren ble utvist for en hekting. Igjen utnyttet Lillehammer sitt overtall og Joakim Arnestad sendte lillehamringene i ledelsen. Vondt ble til verre snaue minuttet senere da Martin Ellingsen scoret Lillehammers fjerde mål, og Stjernen virket å være helt ute av stilen. Mot slutten av perioden ble Stian Kaltrud Nystuen utvist for en slashing, og igjen skulle Lillehammer utnytte sitt overtallsspill da Martin Gran økte hjemmelagets ledelse. 5-2 ble pauseresultatet etter en periode hvor Lillehammer gjorde akkurat så vondt de ville. Skuddstatistikken gikk også i favør hjemmelaget med 14 mot 7.

Marginer
Stjernen gikk hardt ut i den siste perioden med håp om å få en tidlig redusering. Det kom også noen habile muligheter, men Lillehammer var med på notene. Utvisninger ble det også tidlig i kampen, først en dobbeltutvisning da Mikael Dokken og Lillehammers Emil Nyhus fikk hver sin to minutter for roughing. Drøye halvminuttet senere ble også hjemmelagets Andreas Martinsen utvist for en hekting. Stjernen hadde mest puck og skapte mest, men verken i spill fire mot fire eller fire mot tre fant man veien til nettmaskene. Stjernen fortsatte å presse etter at begge lag hadde blitt fulltallige, men hadde ingen marginer med seg samtidig som Lillehammer forsvarte seg godt. Piccnich og Cangelosi hadde noen enorme muligheter drøyt midtveis i perioden, men det ville seg ikke. Begge lag fikk også hvert sitt overtallspill de siste ti minuttene av perioden. Lillehammers Andreas Martinsen ble utvist med snaut åtte minutter igjen på klokka for en hekting, mens Austin Cangelosi ble utvist for Stjernen med fire minutter spilletid igjen for en holding. Dog fikk ingen av lagene uttelling. Stjernen hadde mye av spillet denne perioden, men Lillehammer var godt organiserte og spilte på det trygge. Hvilket betød at kampens siste tjue minutter endte målløse. Lillehammer vant altså 5-2 etter en bekmørk midtperiode fra Stjernens side. Skuddstatistikken i den tredje perioden gikk i favør Stjernen med 12 mot 7, totalt 30 – 30.

Førstkommende torsdag er Stavanger Oilers gjester hjemme i Stjernehallen. Pucken droppes klokken 19.00, vel møtt!