Stavanger
STA

Bekmørkt i Stjernehallen

(Stjernen – Stavanger Oilers 2-7) Lik strømbruddet som rammet byen mens kampen var inne i sin andre periode, så var det også mørkt i Stjernehallen i kveld. Stjernen kom aldri i gang, og et formsterkt Stavanger-lag gjorde så vondt de ville.

En lovende start
Til tross for et tidlig undertallsspill da Benjamin Byrkjeland ble utvist for en interference, så begynte Stjernen bra og sto godt imot et offensivt Oilers. Begge lag hadde gode muligheter til å ta ledelsen.
Men så tok bortelaget ledelsen. Etter nesten syv minutters spill fant Greg Mauldin en åpning mellom stolpen og målvakt Preben Rabben Arntsen.
Ni minutter senere – hvorav fire ble spilt i undertall da Benjamin Byrkjeland ble utvist i to pluss to minutter for farefullt spill med høy kølle – kunne Oilers helle mer kaldt vann i årene til Stjernen da Christoffer Karlsen fikk pucken og fikk en enkel jobb med å sende den i det åpne målet.
Med fire minutter igjen på klokka fikk Stjernen forsøke seg i overtall da Dan Kissel ble utvist for å holde motstanderens kølle, men de røde fikk lite ut av å være en mann mer på isen. I stedet kunne Thomas Berg-Paulsen øke bortelagets ledelse til 0-3 med førti sekunder igjen å spille. 0-3 ble også pauseresultatet, og skuddstatistikken gikk også i favør siddisene med 22 mot 8.

Redusering
Foran den andre perioden gikk målvakt Preben Rabben Arntsen ut, og inn kom Jesper Eliasson. Men det var noe energiløst over Stjernen – man kom seg riktignok helskinnet gjennom et nytt undertall da Sander Rønnild ble utvist for farefullt spill med høy kølle.
Etter seks minutter kom neste kalddusj da Berg-Paulsen var på ferde igjen, og økte bortelagets ledelse til 0-4.
Kampen ble så stoppet i noen minutter av et strømbrudd i området rundt Stjernehallen, og da spillet kunne gjenopptas brukte ikke bortelaget lang til på å øke sin ledelse til 0-5 ved Christoffer Karlsen.
Med fem minutter igjen av perioden klarte John Nicholas Piccnich å redusere til 1-5 etter pasninger fra Austin Cangelosi og Ole Einar Engeland Andersen.
Men bare snaue minuttet senere stod det 1-6 på måltavla etter scoring fra Noah Aarthun. 1-6 ble også pauseresultatet etter førti uhyre tamme minutter fra hjemmelagets side. Skuddstatistikken i den andre perioden gikk også i favør Stavanger med 19 mot 6.

Transportetappen
Stavanger slapp opp litt på gassen i den tredje perioden, og da kom Stjernen mer med i kampen igjen, så spillet jevnet seg litt ut. Spillet bølget frem og tilbake den første ti minuttene av perioden, men Oilers spilte på resultatet og Stjernen klarte ikke å komme til de helt store farlighetene.
Stjernen fikk også en siste mulighet i overtall denne perioden da Martin Lefebvre ble utvist for slashing, men Stjernen virket helt tomme på tampen av kampen.
Andrè Strandborg kunne sette Stavangers syvende scoring etter fjorten minutters spill, før Stian Kaltrud Nystuen reduserte til 2-7 på pasning fra Piccnich og Andersen. Stavanger vant dermed 2-7, etter en kamp hvor de nesten kunne gjøre så vondt de ville. Skuddstatistikken i den tredje perioden gikk i favør Stjernen med 10 mot 6, totalt 47 – 24.

Nå venter Grüner på borteis på lørdag, før Ringerike gjester Stjernehallen på torsdag om en uke, vel møtt!