Borte
Ringerike
RIN

Special teams

(Stjernen – Ringerike 6-3) Det ble såkalte «special teams», altså over- og undertall som ble avgjørende i kveldens kamp mot Ringerike. Lagene fulgte hverandre tett, før Stjernen satte opp tempoet og avgjorde kveldens begivenheter til sin fordel.

Noe kaotisk
Det var noe kaotisk over den første perioden, hvor ingen av lagene egentlig maktet å ta noe initiativ. Dog skulle det være hjemmelaget som først fant veien til nettmaskene. Mens Magnus Eikrem Haugen satt utvist i åpningsminuttene for en holding snappet Stjernen pucken og Ole Einar Engeland Andersen og John Nicholas Piccnich satte umiddelbart fart mot Ringerikes mål, før sistnevnte sendte Stjernen i ledelsen. Etter Stjernens scoring, var det bortelaget som skapte de største mulighetene, men målvakt Jesper Folke Eliasson og hans røde kolleger ryddet unna det som kom. Med fire minutter igjen på klokka ble Jonathan Hermansson utvist for en slashing, og denne gangen fikk Ringerike utnyttet fordelen med å være en mann mer på isen da Colin Jacobs utlignet for gjestene. Det skulle dog ikke vare lenge – med snaue minuttet igjen ble bortelagets David Åslin utvist for en hekting og Stjernen brukte ni sekunder av sitt overtall på å ta ledelsen på nytt. Stian Kaltrud Nystuen kriget inn 2-1 etter forarbeid av Alex Dostie og Austin Cangelosi. 2-1 sto seg også til pause etter en litt rotete periode, men hvor Stjernen hevet seg mot slutten. Skuddstatistikken gikk i favør gjestene med 13 mot 9.

Mistet hodet
Marius Carho Hansen fikk en utvisning for hekting i den første periodens siste sekunder, hvilket betød at Stjernen startet midtperioden i overtall. Igjen utnyttet Stjernen det til det fulle, da Alex Dostie feide pucken i mål allerede før minuttet var spilt – med Ole Einar Engeland Andersen og Austin Cangelosi som servitører. Men Ringerike hadde ikke gitt seg de heller, og da Håkon Imset Stormli ble utvist et par minutter senere for en slashing, reduserte David Åslin til 3-2. Dette ga gjestene ny energi, og fem minutter senere var utligningen et faktum ved Thomas Bækken. Det så ut til at Stjernen hadde begynt å stagnere litt etter utligningen, men man skulle til slutt få lønn for strevet. Gjestenes Linus Rosdahl satt utvist for en interference rundt midtveis i perioden, og Rosdahl rakk akkurat å sone ferdig før Cangelosi kunne styre inn 4-3 til Stjernen etter pasninger fra Piccnich og Engeland Andersen. Da det gjensto snaut to minutter igjen av perioden mistet Ringerikes amerikanske spiller Colin Jacobs hodet helt og ble til slutt sendt i dusjen etter å ha pådratt seg to to minutters utvisninger, samt en 20 minutters straff for usportslig oppførsel. Stjernen fikk dermed spille i inntil fire minutter med en mann mer på isen, og utnyttet dette til det fulleste. Først var det Alex Dostie som scoret sitt andre for kvelden etter pasninger fra Piccinich og Cangelosi, før Albin Lindgren økte til 6-3 etter pasninger fra Cangelosi og Dostie snaue minuttet senere. 6-3 sto seg også til pause, etter en periode hvor Stjernen til slutt fikk festet et visst grep om kampen. Skuddstatistikken gikk i favør hjemmelaget med 13 mot 7.

En målløs transportetappe
Den tredje perioden gikk i et noe roligere tempo. Ringerike forsøkte å skape noen muligheter for å prøve å ta igjen Stjernen i målprotokollen, men målvakt Eliasson reddet de mulighetene som kom. Bortelaget fikk også en del muligheter i overtall. Først da Mikael Dokken ble utvist for en tripping etter nesten åtte minutters spill, men her gikk det litt i ball for gjestene og siden de da pådro seg en utvisning for å for mange spillere på isen var man nede i fire mot fire. Med fem minutter igjen av perioden fikk ringerikingene også prøve seg med to mann mer på isen mens Håkon Imset Stormli og Ole Einar Engeland Andersen satt utvist for henholdsvis roughing og holding, men Stjernen sto i mot presset og nektet bortelaget å skape noe særlig store farligheter. Klokka tikket dermed mot 60 spilte minutter etter en målløs siste periode. Skuddstatistikken i de siste tjue minuttene gikk til Ringerike med 9 mot 6, totalt 28 – 29. Det ble en litt rotete kamp til å begynne med, men da Stjernen satte inn et ekstra gir, så koblet våre røde helter også fort grepet om kampen. Nå venter erkerival Sparta og Storhamar på borteis de neste to kampene, før Vålerenga kommer på besøk i Stjernehallen den 30.desember, vel møtt!