Storhamar
STO

En tung kveld på Hamar

(Storhamar – Stjernen 5-1) Stjernen har hatt det tungt mot Storhamar denne sesongen, og dessverre ble det tungt også i kveld. Etter en oppløftende første periode, så tok hamarsingene over og tok til slutt seieren og poengene.

En godt organisert periode
Det var Storhamar som kom best i gang i kveldens første periode i CC Amfi, godt hjulpet av et overtallsspill etter et par minutters spill da Austin Cangelosi pådro seg to minutter for farefullt spill med høy kølle.
Hjemmelaget fikk frem flere kvalifiserte avslutninger, men Stjernen jobbet godt og var organiserte i egen sone – samtidig som at målvakt Preben Rabben Arntsen reddet de skuddene som kom.
Hamarsingene fortsatte å presse på, men stanget også mot et disiplinert og igjen godt organisert Stjernen som hindret hjemmelaget fra å komme til noen større farligheter. Stjernen var også riktignok farlig frempå ved noen anledninger, men det var Storhamar som hadde initiativet den første halvdelen av denne første perioden. Etter nesten tretten minutters spill fikk de også et nytt overtall da Stian Nybraaten Hansen måtte ut i to minutter for en hekting.
Etter å ha kontrollert kommet seg gjennom nok et undertallsspill, så var det Stjernen som skapte de største mulighetene. Både Nybraaten Hansen og Mikael Dokken hadde gode muligheter rett etter at de røde var fulltallige, mens rekka med Alex Dostie, Austin Cangelosi og John Nicholas Piccinich var farlig frempå mot slutten av perioden.
Men den første perioden endte målløs, etter en underholdende periode av to angrepsvillige lag. Skuddstatistikken gikk i favør hjemmelaget med 9 mot 8.

Effektive hamarsinger
Det tok knapt 30 sekunder før den første pucken lå i nettet. Patrick Thoresen sendte Storhamar i ledelsen med en styring bak en sjanseløs Preben Rabben Arntsen.
Etter den tidlige kalddusjen fikk Stjernen frem noen store muligheter, blant annet om Austin Cangelosi alene med Storhamar-målvakt Markus Stensrud før Stian Nybraaten Hansen hadde en stor sjanse like etter. Men Stensrud holdt hamarsingene inne i kampen.
Etter nesten åtte minutters spill ble Kevin Davis utvist for en knetakling, og Storhamar brukte få sekunder på å doble sin ledelse i det påfølgende overtallsspillet ved Peter Quenneville. De røde fikk også en mulighet i overtallsspill da Jacob Berglund ble utvist for en hekting, og Adrian Saxrud Danielsen for en krysstakling noen sekunder senere. Men selv med to mann mer på isen, så ville det seg ikke for Stjernen.
Mot slutten av perioden skulle det komme en ny kalddusj da nevnte Berglund kunne øke Storhamars ledelse til 3-0.
3-0 ble også pauseresultatet, etter en tung periode fra hamarsingene og Stjernen ikke maktet å utnytte sine muligheter. Skuddstatistikken endte i favør hjemmelaget med 15 mot 10.

Transportetappen
Stjernen måtte ha en tidlig scoring for å ha håp om å komme tilbake i kampen, og fikk en mulighet da Storhamars Petter Birkheim Andersen ble utvist for en hekting etter bare to minutter av den tredje perioden.
Men nå var det hamarsingenes tur til å være godt organiserte, og med en mann mer på isen fikk Stjernen lite ut av det overtallet.
Hjemmelaget fikk riktignok ikke utnyttet sitt overtall heller da Jonathan Hermansson ble utvist for farefullt spill med høy kølle noen minutter senere. Men det tok likevel ikke lang tid etter utvisning før den fjerde pucken lå i nettet, ved nysigneringen David Booth.
Nettkjenning skulle det også bli for de røde minuttet senere. Alex Dostie snurret rundt i offensiv sone, og fant til slutt Austin Cangelosi på bakre stolpe som kunne styre inn Stjernens redusering.
Men i stedet for å jakte ytterligere en redusering, fikk Kevin Davis en utvisning for slashing bare sekunder senere og hjemmelaget utnyttet overtallsspillet ved å sette sin femte scoring for kvelden ved Jacob Lundell Noer.
5-1 ble også sluttresultatet etter en kamp hvor Stjernen begynte bra og sto godt mot Storhamar, men til slutt ble hjemmelaget for sterke. Skuddstatistikken i den tredje perioden endte også i favør hjemmelaget med 9 mot 7, totalt 33 – 25.

Nå venter Vålerenga hjemme i Stjernehallen førstkommende fredag, vel møtt!