Sparta
SPA

Julegaven

(Sparta – Stjernen 2-4) Det var Sparta som først tok ledelsen, men et effektivt Stjernen snudde kampen og serverte en tidlig julegave til sine supportere i form av en sterk borteseier mot erkerivalen. Den sjette strake seieren i Sparta Amfi.

En rød og en blå nettkjenning
Det ble tett og jevne første tjue minutter i sesongens tredje lokalderby. Spillet bølget frem og tilbake, og lagene byttet på å ha et lite initiativ.
Stjernen fikk tidlig en mulighet til å spille med en mann mer på isen da Spartas Robin Soudsky ble utvist for å forsinke spillet da han sendte pucken opp på tribunen. Men med mye trafikk foran hjemmelagets mål, så fikk man ikke overlistet Spartas målvakt Tobias Normann. Etter overtallet så var det Stjernen som hadde mest energi og la press på Sparta, men igjen sto vertens målvakt i veien.
Åtte minutter var spilt da Sparta skulle prøve seg i overtallsspill, da Mikael Mikalsen ble utvist for en holding. Men målvakt Jesper Folke Eliasson og resten av Stjernen fikk ryddet unna. Men kalddusjen skulle komme, bare et par minutter etter at de røde hadde blitt fulltallige. Jonas Meisingset sendte Sparta i føringen med 1-0.
Stjernen svarte omtrent umiddelbart – bare minuttet senere går en Sparta-back seg bort i egen sone, og da var Stjernen på hugget. Alex Dostie var mannen som snappet pucken, og serverte Austin Cangelosi som på direkten skapte balanse i regnskapet.
Cangelosi fikk også en utvisning noen minutter senere for en hekting, men 1-1 sto seg til pause etter en jevnspilt første periode. Skuddstatistikken endte også uavgjort med 8 mot 8.

Koblet grepet
Til tross for at Albin Lindgren måtte gi seg før den andre perioden startet på grunn av en hjernerystelse, så var det et energisk Stjernen-lag som entret isen.
Anført av Red Beavers i fin form, gikk Stjernen aggressivt til verks og skapte muligheter på løpende bånd. Etter fem minutter fikk Stian Kaltrud Nystuen en enorm mulighet til å sende de røde i føringen. Det ble ingen scoring da, men snaut tre minutter senere fant Nystuen en åpning, og den røde ledelsen var et faktum. Målgivende pasninger sto Magnus Eikrem Haugen og Håkon Imset Stormli for.
Det gikk knapt et minutt før sistnevnte servitør også skulle finne veien til målet. Jonathan Hafsmoe og Mikael Dokken sendte Stormli alene med Spartas målvakt Tobias Normann. Stormli dro noen triks, og vipps sto det 1-3, mens Normann var på vei ut i kiosken for å kjøpe pølse.
Fem minutter senere var jaggu Stjernens trønder på farten igjen. Etter forarbeid fra Stian Kaltrud Nystuen kunne Stormli øke ledelsen til 1-4.
Mot slutten av perioden reduserte Sparta til 2-4 ved Lars Lundberg, som også ble pauseresultatet. Skuddstatistikken i den tredje perioden gikk i favør Stjernen med 9 mot 8.

En nervepirrende avslutning
Den siste perioden bød på en skikkelig nerve, mens man håpet at Stjernen skulle klare å dra dette i land og ta sin sjette strake seier i Sparta Amfi. Perioden ble også oppstykket en del grunnet mye utvisninger.
Den første utvisningen rammet Stjernen og Mikael Mikalsen allerede før det var spilt to minutter, hvor Mikalsen ble utvist for en tripping. Sparta disket opp med noen muligheter med rødbuksene ryddet unna.
Man hadde ikke spilt lenge i fem mot fem før sarpingene dristet seg med en sjettemann, og fikk dermed en utvisning for å ha for mange spillere på isen. Da var det Stjernens tur til å diske opp med noen muligheter, mens de blå ryddet unna.
Videre fikk Spartas Marcus Fagerudd en utvisning for diving, mens Stjernen mottok en to minutters lagstraff for å ha for mange spillere på isen.
Klokka tikket definitivt Stjernens vei nå, men samtidig økte også presset fra Sparta som desperat jaktet en redusering. Målvakt Eliasson hadde stengt sjappa for kvelden, og hans lagkamerater jobbet det liv og remmer holdt.
Men rett under tre minutter igjen å spille tok Sparta-trener Sjur Robert å ta en timeout. De blå satset alt fremover – tok ut målvakt Normann, for å spille seks mot fem. Det ble mye press foran Jesper Folke Eliassons mål nå som Sparta hadde en mann mer på isen. Med snaue minuttet igjen ble Spartas Lars Lundberg utvist for interference da han måtte ty til ulovlige midler for å stoppe en Stjernen-kontring mot det tomme målet.
Etter en kjapp timeout på Stjernen-benken og Tobias Normann tilbake til Sparta-målet kontrollerte våre røde helter inn seieren, vant 2-4 og tok med seg alle poengene hjem til Fredrikstad. Avstanden på tabellen mellom Stjernen og Sparta skrumpet fra seks til tre poeng.

Nå venter sprø svor, før det er to kamper i romjula. Stjernen reiser til Hamar den 28.12, mens Vålerenga kommer til Stjernehallen den 30.12, med kampstart 18.30, vel møtt!