Frisk Asker
FRI

Dramatiske sluttsekunder

(Frisk Asker – Stjernen 2-3) Det ble tett, jevnt og mye fysisk spill i kveldens kamp mot Frisk Asker i Varner Arena. Askerbøringene presset på i sluttminuttene, men Stjernen la ned en enorm arbeidsinnsats i begge ender av isen, og tok dermed både seieren og alle poengene.

Jevnspilte første tjue minutter
Det ble en jevnspilt første periode i Varner Arena mellom Frisk Asker og Stjernen Hockey. Begge lag skapte store muligheter og spillet bølget frem og tilbake i et høyt tempo. Vertene hadde nok et ørlite initiativ hjulpet av at Ole Einar Engeland Andersen og Douglas Byrkjeland begge pådro seg hver sin utvisning for tripping. Men iherdig jobbing av Stjernen i egen sone og solid spill av målvakt Jesper Folke Eliasson mellom stengene sørget for at askerbøringene ikke fikk utnyttet fordelen med å ha en mann mer på isen.
Hjemmelaget fikk sin største mulighet da svenske Anton Holm fikk stå ganske alene i offensiv sone og skyte, men målvakt Eliasson var med på notene. Noen minutter senere var det tid for Stjernen da Alex Dostie sendte John Nicholas Piccnich alene med Askers målvakt Nicklas Dahlberg, men Piccnich sendte pucken utenfor.
Begge lag fortsatte å skape muligheter mot slutten av perioden, men igjen holdt målvaktene buret rent. Stjernen fikk også en mulighet i overtall da hjemmelagets Bobby MacIntyre ble utvist for farefullt spill med høy kølle.
Men scoringer ble det ikke, og perioden forble målløs. Skuddstatistikken gikk i favør hjemmelaget med 13 mot 8.

En mer fysisk periode
Midtperioden bød på mindre finspill, men mer kriging og fysisk spill fra begge lag. De sjansene som kom innledningsvis, ble hovedsakelig skapt av spillere som sto i «slottet» foran målvakten. Noen utvisninger ble det også – drøyt midtveis i perioden fikk Stjernens Jarl Fredrik Tillman og vertenes Christian Fosse hver sin utvisning for roughing etter litt «kalabalik» foran Nicklas Dahlberg i Asker-målet. Noen minutter senere fikk Stjernen prøve seg i overtall da Mikkel Christiansen ble utvist for interference.
Selv om Stjernen ikke fikk utnyttet sitt overtallsspill så begynte kampen å åpne seg litt mer opp, og til slutt skulle scoringen komme. Med drøyt tre minutter igjen på klokka sendte Mikael Dokken de røde i ledelsen fra nesten død vinkel etter forarbeid av Brendan Ellis og Stian Nybraaten Hansen.
Det så dermed ut som at Stjernen skulle gå til pause med ledelse, men Frisk Askers Alexander Bonsaksen ville det annerledes og utlignet med ti sekunder igjen på klokka. Lagene var dermed fortsatt like langt etter to spilte perioder. Skuddstatistikken i den andre perioden endte i favør Stjernen med 9 mot 8.

En dramatisk avslutning
Stjernen brukte et snaut minutt av den tredje perioden på å ta ledelsen på nytt. På pasning fra Mikael Dokken, så kom John Nicholas Piccnich alene med hjemmelagets målvakt, og sendte de røde iskaldt opp i ledelsen igjen.
Etter scoringen og en utvisning til hjemmelagets Magnus Geheb for en interference, så var det hjemmelaget som var nærmest scoring. Ved flere anledninger rev hjemmepublikummet seg i håret over at pucken ikke fant veien over mållinja.
Men Stjernen jobbet iherdig og oppofrende – gikk i krigen og kastet seg for å regelrett spise pucker i egen sone. Vertene presset på for en utligning helt til det gjensto bare et par minutter av kampen.
Stjernen fikk muligheten til å gå i angrep og Austin Cangelosi og Alex Dostie fant en helt umarkert Brendan Ellis foran mål. Ellis brant til på direkten, og sørget for at det stod 1-3 til de røde.
Frisk Asker fikk en redusering i sluttsekundene ved Esbjørn Fogstad Vold, og Brendan Ellis fikk annullert en scoring etter at hjemmelaget hadde tatt ut målvakten.
Men det endte likevel med seier for Stjernen med 2-3 som sluttresultat etter tre perioder. Skuddstatistikken i den tredje perioden gikk i favør hjemmelaget med 11 mot 5, totalt 32-22.

Stjernen gikk i krigen og spilte både underholdende og oppforende – det fikk våre røde helter betalt for i form av tre viktige poeng. Nå venter Manglerud Star på borteis førstkommende lørdag, før Lillehammer er gjester i Stjernehallen den 12.januar, vel møtt!