Vålerenga
VIF

Med flagget til topps

(Stjernen – Vålerenga 5-6 e.s.s) Man kan si mye om gamle, ærverdige Stjernehallen, men når stemningen når de høydene som i kveldens kamp så er det lite som slår den intime og intense følelsen av at taket skal løfte seg hvert øyeblikk. En herlig atmosfære, til tross for en kamp hvor Stjernen gikk ned med flagget til topps.

En fartsfylt åpning
Begge lag åpnet kampen i et høyt tempo, et tempo som skulle stort sett holde seg på et ganske høyt nivå gjennom de første tjue minuttene. Begge lag hadde sine muligheter innledningsvis før Vålerenga fikk en utvisning.
Joachim Lunde Hermansen ble utvist etter tre minutter for en krysstakling, og etter et stort press fra Stjernen kom den første scoringen. Alex Dostie sendte på egenhånd hjemmelaget i ledelsen.
Resten av perioden ble også preget av en del utvisninger. Først gjestenes Tobias Lindström for nok en krysstakling før Stjernens Sander Rønnild og Benjamin Byrkjeland fikk utvisninger for farefullt spill med høy kølle og interference etter henholdsvis tolv og sytten minutters spill. Stjernen la ned en stor arbeidsinnsats og kriget Vålerenga ut av stilen, både i over- og undertall. Samtlige rekker produserte også muligheter – blant annet var Jonathan Hafsmoe ytterst nær ved å doble Stjernens ledelse.
Men 1-0 skulle stå seg til pause, etter en sterk periode av de røde. Skuddstatistikken gikk også i favør hjemmelaget med 14 mot 4.

En tøffere periode
Vålerenga hadde tydeligvis fått en liten «hårføner» i pausa, og kom hardt ut i midtperioden i jakten på en utligning.
Etter nesten fire minutters spill ble gjestenes Didrik Nøkleby Svendsen utvist for en krysstakling, og etter at Stjernen ikke maktet å utnytte sitt overtall fant Vålerenga og Joachim Lunde Hermansen veien til nettmaskene rett etter at Svendsen hadde sonet ferdig. Vondt skulle bli til verre da målvakt Jesper Folke Eliasson pådro seg en utvisning minutter senere og mens Alex Dostie sonet straffen, så tok Vålerenga ledelsen ved Tommi Taimi. Drøyt to minutter senere økte Mathis Olimb gjestenes ledelse til 1-3.
Men Stjernen hadde ikke tenkt til å bare legge seg ned og gi opp. Mot slutten av perioden fant Kevin Davis og Austin Cangelosi John Nicholas Piccinich foran mål – og Piccinich kunne iskaldt styre Cangelosis pasning i mål.
Tredve sekunder senere fikk Stian Nybraaten Hansen lekkert servert pucken av Brendan Ellis og Jesper Folke Eliasson. Hurtigtoget med nummer 91 på ryggen gjorde ingen feil, og vispet inn 3-3 til ellevill jubel på tribunen.
3-3 ble også pauseresultatet etter nok en fartsfylt periode, men hvor gjestene hadde meldt seg mer på i kampen. Skuddstatistikken endte uavgjort 18 mot 18.

Dramatiske sluttminutter
Vålerengas Mathis Olimb brukte 25 sekunder på å bli utvist for en hekting i den tredje perioden, og Stjernen brukte 17 sekunder av det påfølgende overtallet på å ta ledelsen på nytt. Austin Cangelosi satte pucken kontant i nettet etter forarbeid av Stian Kaltrud Nystuen og Alex Dostie. Kampens tredje periode var nok den mest fysiske, med mye kriging fra begge lag. Gjestenes Sander Thoresen pådro seg en utvisning etter snaut seks minutter for en hekting, uten at Stjernen klarte å utnytte sitt overtallsspill. Det gjorde derimot gjestene noen minutter senere da Austin Cangelosi var utvist for en slashing, og Tommi Taimi utlignet til 4-4. Halvannet minutt senere gjorde Stjernens nummer 88 det godt igjen. Etter forarbeid av Alex Dostie og John Nicholas Piccnich, sendte Cangelosi Stjernen på nytt i ledelsen med 5-4. Men så var det med å spille til fløyta går da. Med ett minutt og 46 sekunder igjen hadde Vålerenga tatt ut målvakten, og i spill seks mot fem kunne Martin Røymark utligne til 5-5. Etter en dramatisk tredje periode sto det 5-5 på tavla og det var duket for overtid. Skuddstatistikken i den tredje perioden endte i favør hjemmelaget med 14 mot 12.

Avgjørelsen falt på straffer
Dramatikken fortsatte inn i de avsatte fem minuttene til overtidsperioden. Begge lag fikk hvert sitt overtallsspill da først Mathis Olimb ble utvist for gjestene for en slashing, før John Nicholas Piccnich ble utvist for en holding. Men til tross for store muligheter begge veier, så måtte kampen avgjøres på straffeslag. Skuddstatistikken i overtiden gikk i favør gjestene med 5 mot 2, totalt 48 – 40.
Stjernen maktet ikke å score på sine forsøk, mens Thomas Olsen og Stefan Espeland scoret for gjestene. Dermed tok Vålerenga med seg seieren og to poeng, og Stjernen ett poeng. Det ble en kamp som hadde bortimot alt, inkludert en fantastisk stemning fra tribunene. Stjernen kriget og kjempet, men måtte gå ned med flagget til topps til slutt.