Borte
Stjernen
STJ

Seier i garasjen

(Manglerud Star – Stjernen 3-7) Stjernen tok sin åttende strake seier mot Manglerud Star i Manglerudhallen i kveld. Etter en heller jevnspilt første periode, tråkket Stjernen «klampen i bånn» de neste førti minuttene og tok med seg seieren og alle poengene hjem til Fredrikstad.

En jevnspilt første periode
Det var Manglerud Star som kom best i gang, og skapte sine muligheter innledningsvis. Selvsagt godt hjulpet av to minutter med overtallsspill da Douglas Byrkjeland ble utvist for å sende pucken opp på tribunen.
Hjemmelaget fikk for øvrig nok en mulighet med en mann mer på isen senere i perioden da Ole Einar Engeland Andersen måtte i «fryseboksen» for en hekting. Her var Manglerud også uhyre nære scoring, da pucken snek seg forbi Stjernens målvakt Jesper Folke Eliasson, men ble reddet på streken i siste sekund av Brendan Ellis.
Stjernen var litt på gyngende grunn de første minuttene av perioden, og ble presset litt ut av stilen av et hardtarbeidende hjemmelag. Men etter å ha kommet seg helskinnet gjennom Byrkjelands utvisning, så spiste våre røde helter seg mer og mer inn i kampen.
Rødbuksene skapte flere store muligheter og blant annet Magnus Eikrem Haugen og Stian Kaltrud Nystuen var meget nære på å finne veien til nettmaskene, men ble stadig forhindret av flyvende MS-backer og en sprellende Aleksander Johnsen i hjemmelagets mål.
Betalt for strevet skulle man likevel få da Stjernen hadde en mann mer på isen mens hjemmelagets Tord Thoresen sonet en utvisning for slashing. Etter kun fjorten sekunder av overtallsspillet var det Austin Cangelosi, som etter litt klabb og babb foran hjemmelagets målvakt og forarbeid av Ole Einar Engeland Andersen og Stian Kaltrud Nystuen, fikk lirket pucken i mål.
Det ble med bare med Cangelosis scoring etter tjue ikke altfor minneverdige minutter i Manglerudhallen. Skuddstatistikken gikk også i favør Stjernen med 17 mot 8.

Johanssons hårføner
Man skulle nesten tro at trener Fredrik Johansson hadde hentet inspirasjon fra den mangeårige manageren i Manchester United, Alex Ferguson, før den andre perioden. For etter å ha muligens servert en såkalt hårføner i pausen, så tok Stjernen umiddelbart tak i kampen. Innledningsvis fikk hjemmelagets Marcus Bryhnisveen en utvisning for hekting, og Stjernen utnyttet det påfølgende overtallet med å doble sin ledelse. Ole Einar Engeland Andersen ladet kanonen etter pasninger fra John Nicholas Piccnich og Alex Dostie.
Tre minutter senere fant Stian Nybraaten Hansen en udekket Kaltrud Nystuen foran mål, som på backhand scoret Stjernens tredje mål. Engeland Andersen og Kevin Davis fant to minutter senere en udekket Jonathan Hafsmoe i offensiv sone, og Hafsmoe nølte ikke et sekund med å sende nok en puck bak hjemmelagets målvakt.
Stjernens nordamerikanske rekke ville også vise seg frem, og John Nicolas Piccnich var sist på pucken etter pasninger fra Dostie og Cangelosi.
Hjemmelaget kom litt mer med i kampen igjen mot slutten av perioden da Stjernen slapp litt opp på gasspedalen. Dermed kunne tidligere Stjernen-spiller Emil Bejmo redusere til 1-5, som også sto seg til pause. Skuddstatistikken i midtperioden gikk igjen i favør gjestene fra Fredrikstad med 12 mot 6.

Transportetappen
Brendan Ellis fikk en utvisning for tripping i slutten av den andre perioden, som betød at Manglerud Star startet den tredje perioden med en mann mer på isen. Hjemmelaget fikk ingenting ut av sitt overtall, men det gjorde Stjernen noen minutter senere da de fikk muligheten med to mann mer på isen.
Mens Felix Haugen Amundsen og Tobias Degvold sonet hver sin utvisning for farefullt spill med høy kølle, sørget Stian Kaltrud Nystuen for Stjernens sjette mål etter forarbeid av Austin Cangelosi og Alex Dostie.
Noen minutter senere ble det nesten et nytt mål i overtall da vertenes Noah Jakobsen ble utvist for en interference, men Manglerud Star rakk akkurat å bli fulltallige før Mikael Dokken var raskt frempå på en retur. Jonathan Hermansson og Magnus Eikrem Haugen med målgivende pasninger på Dokkens scoring.
Stjernen slapp litt opp på gassen igjen de snaut siste sju minuttene av perioden, som ga Manglerud Star muligheten til å komme inn i kampen igjen. Kristoffer Tapper og Christoffer Larssen Berger reduserte to ganger for vertene, men kampen var allerede bortimot avgjort. Det endte dermed 3-7, og tre nye poeng ble med bussen hjem til Fredrikstad.
Skuddstatistikken i den tredje perioden gikk også i favør Stjernen med 12 mot 4, totalt 41-18.