Grüner
GRU

HATTRICK CANGELOSI

(Stjernen – Grüner 9-3) Med familie på besøk på tribunen, scoret Austin Cangelosi hattrick i kveldens kamp mot Grüner. Stjernen ga seg ikke før ni pucker hadde funnet veien til nettmaskene, og tok en overbevisende seier mot laget fra løkka.

Tok kommandoen tidlig
Stjernen tok tidlig kommandoen i kveldens oppgjør mot Grüner, og publikum hadde knapt rukket å sette seg før pucken fant veien til nettmaskene. John Nicholas Piccnich tok saken i egne hender og sendte Stjernen i ledelsen etter 54 sekunder.
De røde var tydelig ivrige på å reise seg etter den forrige runden i Stavanger, og la et ordentlig press på Oslo-laget. Stjernens målvakt Preben Rabben Arntsen fikk ikke mye å bryne seg på i den første perioden.
Etter fem minutter var det tid for en dobling av ledelsen, hvor Jonathan Hafsmoe dundret inn 2-0 etter forarbeid av Jonathan Hermansson og Mikael Mikalsen.
Midtveis i perioden, litt mot spillets gang, kom reduseringen ved Grüners Sander Frøberg. Men bare et par minutter senere var Stjernens nummer 88 på farten, og på pasning fra sine rekkekamerater Alex Dostie og John Nicholas Piccnich kunne Austin Cangelosi øke Stjernens ledelse til 3-1.
Håkon Imset Stormli rakk å sone en utvisning for slashing, før Cangelosi kunne score sitt andre og Stjernens fjerde for kvelden. Servitører denne gangen var Dostie og Emil Buskoven. 4-1 ble også pauseresultatet etter en periode Stjernen stort sett kontrollerte fra start til slutt. Skuddstatistikken gikk også i favør de røde med 14 mot 8.

«Special teams»
Som i den første perioden, tok Stjernen raskt kommandoen i midtperioden også. Et minutt og 32 sekunder tok det før Stian Kaltrud Nystuen og Stian Nybraaten Hansen fant Håkon Imset Stormli foran mål, og trønderen satte iskaldt Stjernens femte mål på backhand.
Perioden skulle bli litt preget av såkalte «special teams» - altså over- og undertall. Grüners Nicolai Eliesen ble utvist etter tre minutter for en tripping, men et øyeblikks uoppmerksomhet i Stjernens overtallsspill sørget for at gjestene kunne kontre og redusere til 5-2 med en mann mindre på isen ved Karl Olovsson.
Bortelaget rakk så vidt å bli fulltallige før de pådro seg en ny utvisning – denne gang ved Eirik Lavik for en hekting. Denne gangen satt vertenes overtallsspill og etter pasninger fra Kaltrud Nystuen og Piccnich kunne Ausin Cangelosi sette sitt tredje mål for kvelden. Jonathan Hermansson og Filip Gunnarsson fikk også hver sin utvisning i denne andre perioden, det gjorde også gjestenes Charlie Bjorlin, men noen flere scoringer ble det ikke. De røde burde og kunne ha scoret flere mål basert på spillets gang og mulighetene våre røde helter skapte, men 6-2 ble altså pauseresultatet etter 40 spilte minutter hvor Stjernen for det meste hadde full kontroll på omgivelsene. Skuddstatistikken i midtperioden endte også i favør hjemmelaget med 12 mot 8.

Over- og undertallsmål
Mange så nok for seg at den tredje perioden ville bli en typisk transportetappe frem til de tre poengene. Men gjestene fra «løkka» hadde ikke gitt seg – med en mann mindre på isen siden Björlin fortsatt sonet sin utvisning for slashing, kunne Tim Robin Johnsgård redusere til 6-3. Stjernen ristet fort av seg den lille kalddusjen, og med en mann mer på isen da Grüners Kevin Nilsen Berg var utvist for slashing fikk Mikael Dokken en fin pasning fra Alex Dostie i offensiv sone. Dokken nølte ikke et sekund med å øke hjemmelagets ledelse til 7-3 med et fint håndleddsskudd.
Så måtte Håkon Imset Stormli nok en gang besøke «fryseboksen» for å holde motstanderens kølle, og med en mann mindre på isen var det Filip Gunnarsson og Stian Kaltrud Nystuen som kunne utnytte en feil fra gjestene. Til slutt kunne Gunnarsson øke ledelsen til 8-3. Fastsettelsen av sluttresultatet kom i et nytt overtallsspill for Stjernen mot slutten av perioden. Tobias Skuterud sonet en to minutter for gjestene, mens Alex Dostie og Filip Gunnarsson spilte frem Kaltrud Nystuen som sørget for at det sto 9-3 på måltavla.
9-3 ble altså sluttresultatet, etter en litt kaotisk tredje periode, men hjemmeseieren var aldri truet i løpet av de siste tjue minuttene. Skuddstatistikken endte i favør vertene med 13 mot 10, totalt 39-26.

Austin Cangelosi og Stian Kaltrud Nystuen er etter kveldens kamp toppscorerne i Fjordkraft- ligaen. Nå venter Ringerike på borteis førstkommende lørdag, før erkerival Sparta er gjester i Stjernehallen på tirsdag. Vel møtt!