Manglerud
MAN

TRE VIKTIGE POENG

(Stjernen – Manglerud Star 6-2) Det tok litt tid før det røde maskineriet kom virkelig i gang i kveld, men fra det løsnet så hadde Stjernen full kontroll på omgivelsene og sikret tre viktige poeng i innspurten mot sluttspillet.

Sjansefattig
Det ble en heller sjansefattig første periode mellom Stjernen og Manglerud Star i kveld. En slags miks av at gjestene ville dra ned tempoet, mens vertene ikke helt fant gasspedalen. Gjestene fikk også to muligheter i overtallsspill. Først etter drøyt åtte minutter da Jonathan Hafsmoe ble utvist for å forsinke spillet, og så da Austin Cangelosi måtte sone for en holding fem minutter senere.
Gjestene klarte ikke å legge noe særlig press på Stjernen, og i undertall var det Stjernen som var nærmest scoring da Stian Kaltrud Nystuen prikket stolpen etter en stor overgangsmulighet. Med tre minutter igjen å spille var det Stjernens tur til å prøve lykken med en mann mer på isen da gjestenes Felix Haugen Amundsen ble utvist for holding. Men Stjernen fikk det heller ikke til å stemme helt i sitt overtallsspill.
Perioden ebbet dermed ut i 0-0 og en skuddstatistikk på 5 mot 3 i favør Stjernen, så vitner det om en ikke altfor fartsfylt første tjue minutter.

Først en liten kalddusj…
Midtperioden åpnet med at Manglerud Star fikk tildelt straffeslag allerede etter 26 sekunder, og Emil Bejmo kunne sende gjestene i føringen.
Men det skulle ikke vare lenge. Bare et par minutter senere så satte duoen Alex Dostie og Austin Cangelosi fart fra midtsonen og etter noen fine kombinasjoner kunne Dostie skape balanse i regnskapet.
Da våknet Stjernen, og gjestene fra Manglerud hadde nok med å forsvare seg. Nesten midtveis i perioden fant Håkon Imset Stormli og Magnus Eikrem Haugen Jonathan Hafsmoe, og Stjernens #13 nølte ikke et sekund med å sende Stjernen opp i ledelsen. 29 sekunder senere, før speaker hadde rukket å informere publikum om forrige scoring, var Stjernen der igjen. Mikael Dokken og Stian Nybraaten Hansen servitører da Benjamin Byrkjeland, for øvrig kåret til månedens spiller av Red Beavers, økte hjemmelagets ledelse til 3-1.
Stjernen fortsatte å spille offensivt og med stor fart, og gjestene ble hengende litt i tauene. Med fire minutter igjen på klokka var det broder Byrkjeland, Douglas, sin tur til å notere seg for en scoring assistert av Emil Buskoven.
Snaue minuttet senere vippet Håkon Imset Stormli pucken lekkert opp i nettaket, etter pasninger fra John Nicholas Piccnich og Filip Gunnarsson og fastsatte pauseresultatet til 5-1. Stjernen hadde for alvor tatt initiativet nå, og skuddstatistikken gikk også i favør hjemmelaget med 18 mot 4.

Full kontroll
Stjernen gjennomførte den tredje perioden med full kontroll, og holdt gjestene på trygg avstand. Ført det var spilt ti minutter så hadde både Sander Rønnild (slashing) og Magnus Eikrem Haugen (hekting) begge besøkt «fryseboksen», men likevel var det Stjernen som var nærmest en ny scoring.
De røde iskrigerne verken stresset eller tok noen risiko med spillet disse siste tjue minuttene, og var opptatt av å sikre viktige poeng. Men det var heller ikke ufortjent at John Nicholas Piccinich kunne øke til 6-1 etter nesten fjorten minutters spill. For øvrig servert av Filip Gunnarsson og Alex Dostie.
Theodor Steen-Gulbrandsen reduserte til 6-2 på tampen av kampen, men det ble av ren akademisk betydning.
Stjernen sikret inn en ny seier og tre viktige poeng – skuddstatistikken i den tredje perioden gikk i favør hjemmelaget med 14 mot 11, totalt 37-18.